Skip Navigation Links

Ağrısız Kanamasız Sünnet Medica Arsuz’da..

Sünnet Korkusuna Son !!! Oldu da Bitti Maşallah ..

Ağrısız Kanamasız Sünnet Medica Arsuz’da.. Web
TV

Sağlık   A+a-

Okulların tatil olması, yaz tatilinin başlaması sünnet sezonunun da açılmasına neden oldu. 
Çocuklarının sünneti için okulların tatil olmasını bekleyen ebeveynlerin en çok düşündükleri şey ise; sünnet sırasında çocuklarının çekeceği acı ve iyileşme sürecinde yaşanan sıkıntılar. 
Hem İslami açıdan hem de Türk Örfe Adet ve Görenekleri  bakımından sünnet olgusu çocuk için de ebeveynler için de büyük önem arzediyor.
Tıp ilerliyor ve artık kanamasız, acısız sünnet teknikleriyle hem çocuklar hem de aileleri mutlu bir şekilde bu önemli ritüeli yerine getiriyor.
Açılışı geçtiğimiz günlerde yapılan Hatay’ın Arsuz ilçesinin tek sağlık kuruluşu Medica Arsuz Tıp Merkezi, ağrısız, kanamasız, sıkıntısız Neo Alis Klamp tekniğiyle sünnet işlemlerini başarıyla gerçekleştiriyor.
Medica Arsuz Tıp Merkezi  Kurucu Baştabibi Doktor Salih Ylımaz’ın gerçekleştirdiği  Neo Alis Klamp tekniğiyle yapılan sünnet işlemi birkaç dakika sürüyor. 
Sünnet olgusunun çocukların ve ebeveynlerin korkulu rüyası olmaktan çıktığını belirten Doktor Salih Yılmaz, hastane ortamında ağrısız, kanamasız birkaç dakika süren sünnet işleminin sıkıntılı geçen iyileşme sürecini de ortadan kaldırdığını söyledi. 
Yaklaşık 2 aylık Mansur Can Ayas isimli bebeğinin sünnetini Medica Arsuz Tıp Merkezi’nde yaptıran  anne Songül Ayas, ne sünnet yapıldığı anlar da ne de sonrasında herhangi bir sorun yaşamadıklarına dikkat çekerek, sünneti başarılı bir şekilde gerçekleştiren Doktor Salih Yılmaz’a teşekkür etti. 
Sünnet işleminin bitmesiyle çocuğun çok rahat bir şekilde yürüyüp koşabildiğine dikkat çeken  Medica Arsuz Tıp Merkezi  Kurucu Baştabibi Doktor Salih Ylımaz, Neo Alis Klamp tekniğinin ebeveyn huzurunda gerçekleştirilen çok kolay bir sünnet uygulaması olduğunu belirtirken, sünnet öncesi Çocuk Sağlığı ve Hastalıkları Uzmanı Doktor tarafından da genel muayene yapılarak herhangi bir sorun olup olmadığı yönünde de aileye bilgi verilmesi imkanı sunduklarına vurgu yaptı. 
Medica Arsuz Tıp Merkezi  Kurucu Baştabibi Doktor Salih Ylımaz yaptığı açıklamada şöyle dedi : “Neo Alis Klamp dediğimiz yöntemin hem ebeveyn hem de çocuklar için avantajları var. Yöntemin özelliği kesinlikle dikişsiz, ağrısız ve kansız bir yöntem olması. Sünnette ebeveynlerin ve çocuğun korkusu olan dikişin açılması, kanamanın durmaması ve ağrının devam etmesi gibi problemlerdi. Biz bu yöntemle; dikiş atmıyoruz, çocuk yaptığımız lokal anestezi ile ağrı çekmiyor ve çocuğun sünnet sonrası adımını attığın dakikadan itibaren bir damla kanaması olmuyor. Kaldı ki bu bahsettiklerimiz ihtimal değil net olan bir söylemdir.
Neo Alis Klamp yöntemiyle iyileşme sürecinin, sünnetin bittiği dakika olarak belirliyoruz. Yöntemdeki aparat bize ve çocuğa avantaj sağlıyor, idrar ile yara kısmının teması kesiliyor ve bu şekilde de çocuk hiçbir sıkıntı yaşamıyor. 
 
“Sünnet İleriki Yaşlarda Dezavantaj”
Sünneti ileriki yaşlara bırakmak çocuk için avantajdan çıkıyor. 3 yaşından itibaren erkek çocuklar, psikolojik olarak erkekliğinin farkına varmaya başlar. O dönem içerisinde çocuğu travmatize etmemek gerekiyor. O bu etken dışından 3 yaş altı veya üstü çocukların sünnetinde hiçbir problem olmaz.
“Ebeveynlerin Birebir Gözü Önünde ve Anlatarak Sünneti Yapıyoruz” 
Bu yöntemle beraberinde ebeveynin sağladığı avantaj ise; sünnet esnasında dayanabilecek anne veya babadan bir tanesini içeriye alıyoruz. Birebir gözü önünde ve anlatarak sünneti yapıyoruz. Ebeveynlerin sünnet esnasında dışarıda bekletilerek meraklanmasını ve strese girmesini istemiyoruz ve ne işlem yapacağımızı anlatarak çocukları hakkında da bilgi veriyoruz.
“Çocuk Erişkinin Minyatür Hali Değildir”
Çocuk asla erişkinin minyatür hali değildir, farklı bir birey, farklı bir yapıdır. Çocuk Sağlığı Hastalıklarının ayrı bir birim olmasının sebebi budur. 
Ebeveynlere bu konuda çağrım; sünnete sadece oradaki sünnet derisini alınıp da hızlı bir şekilde iyileştirilmesi şeklinde bakmaması gerekiyor. Aslında sünnet esnasında çocuğun ayaklarından tutulduğu anda ilk yapılan muayene çocuğun Kalça Çıkığı Muayenesidir.  Çocuklukta teşhis edilen ve önlemi alınan kalça çıkıklıklarıyla ileriki zamanda o çocuğun fiziksel engelli olmaktan kurtulurlar.
İkincisi; çocuğun genital bölge dediğimiz çocuğun cinsel organının ve eklerinin bulunduğu yerde herhangi bir anormalinin olup olmadığını muayene etmek gerekiyor.
Örnek vermek gerekirse bir sünnetimizde, bebekte İnmemiş Testis dediğimiz, yumurtaların alt torbaya inmemiş olduğunu tespit ettik. Bu ani, acilen müdahale edildiği zaman ilaçlarla gerekirse cerrahi müdahale ile indirilebilecek ve bir problem yaratmayacak olguyken, geç kalındığında tek yöntemi, çocuğun iki yumurtasının da ameliyat ile çıkartılıp atılması anlamına gelir. Bu da bundan sonra o çocuğun ömrünü yumurtaları olmadan devam ettirmesi ve çocuk sahibi olamayacağı gibi bir anlama gelir bu da bir travmaya sebeptir.
“Basit Bir Sünnetle Ciddi Problemler Çözüyoruz”
Çok basit bir göz muayenesiyle bebeğin o sünnette çok daha ciddi problemlerini çözmüş oluyoruz. Biz buraya aldığımız çocukların, Çocuk Hekimimizde muayenelerini de sağlıyoruz ve bunun için sünnet olacak çocuğun ailesinden ekstra bir ücret talep etmiyoruz. Ödemiş olduğu 100 Lira’lık sünnet ücretinin içerisinde bunu sağlıyoruz. Binlerce çocuğu muayene etmiş bir Çocuk Uzmanın çocuğu genel bir muayeneden geçirmesi de avantaj sağlıyor. Söz konusu muayene sonrası ben sünnet esnasında genital bölge muayenesini yapıyorum kaldı ki bunlar bizim ekstra kazançlarımız.”    
  
 
Ağrısız Kanamasız Sünnet Medica Arsuz’da..  videosunu izlemek için tıklayın.
Adınız
:
Mail
:
Mesajınız
:
Bu içeriğe ilk siz yorum yapın!
son gelişmeler
öne çıkanlar
deneme bonusu güncel giriş supertotobet