Skip Navigation Links

Başkanlar Mağaracık Halkını Dinledi

Samandağ Belediye Başkanı Mithat Nehir Hatay Büyükşehir Belediye Başkanı Doç. Dr. Lütfü Savaş Mağaracık Mahallesini ziyaret etti.

Başkanlar Mağaracık Halkını Dinledi

Gündem   A+a-

 Mağaracık Mahallesi Taziye salonunda gerçekleşen ziyarete CHP İl Başkanı Mehmet Güzelmansur, İlçe Başkanı İbrahim Aydoğan, İlçe yöneticisi Ziya Nehir, Samandağ Belediye Başkan Yardımcısı Mehmet yıldız, Mehmet Ali kamacı eşlik etti. Toplantıda Mağaracık Mahalle Muhtarı Sayım Arslan, Belediye Meclis üyesi Fevzi Sakallı ile kalabalık bir halk topluluğu katıldı.
Mağaracık Mahallesinde gerçekleşen toplantıda açılış konuşmasını Muhtar Sayım Arslan yaptı. Mağaracık Mahallesinin sorunlarını dile getiren Arslan sorunlarının çözülmesinin talebinde bulundu. Hatay CHP İl Başkanı Mehmet Güzelmansur Samandağ Türkiye genelinde CHP’ye sahip çıkan ender ilçelerden bir tanesi olduğunu belirterek onun için Samandağ benim için özel bir yeri olduğunu söyledi.
Samandağ Belediye Başkanı Mithat Nehir Mağaracık Mahallesinin sorunları ve çözümleri için yaptığı konuşmada şöyle dedi; “Mağaracık Mahallesine gelirken elimiz dolu gelmek istedik. Sorunlarınızı ve bu sorunlara karşı beklentilerinizi biliyoruz. Bizde Hatay Büyükşehir Belediye Başkanı Doç. Dr. Lütfü Savaş ile birlikte ziyaretimizin sebebi de budur. Belediye Meclis üyelerimizden aldığımız yetki ile Mağaracık Mahallesindeki eski Belediye Binasını yeniden restore ederek bir kültür merkezi haline getireceğiz.
Mağaracık Mahallesinin birikmiş olan diğer sorunları da beraber konuşarak çözüm üretmeye çalışacağız. Başta su sorunu ve kanalizasyon sorunları olmakla birlikte su fiyatları ile ilgili sıkıntıların olduğunu biliyorum. Bununla ilgili Başkanımız Savaş ile birlikte paylaşarak çözüm bulmaya çalışacağız. Biz kendimize ait olan ve yapmamız gereken çalışmaları başlattık. 42 Mahalleye hitap ediyoruz dolayısıyla sizde takdir edersiniz ki bütçemiz sınırlı. Fakat memnuniyetle ifade etmek isterim ki; Hatay Büyükşehir Belediyesi ile uyum içinde çalışıyoruz bu uyumla birlikte sizlere vermiş olduğumuz sözleri yerine getirmede kolaylık sağlıyor” şeklinde konuşmasını bitirdi.
Mağaracık Mahallesinin coşkulu karşılanmasından dolayı teşekkür eden Hatay Büyükşehir Belediye Başkanı Doç. Dr. Lütfü Savaş Seçimlerde verilen destekten dolayı teşekkür etti. Başkan Savaş konuşmasının devamında şöyle devam etti; “ Verdiğiniz desteğe karşılık size hizmet vermek için geldik. Aldığımız sorumluluğu yerine getirmeye çalışıyoruz. Samandağ Belediye Başkanı Mithat Nehir ile sık sık bir araya gelerek sorunları çözmeye çalışıyoruz. Bugün Mağaracık Mahallesi eski Belediye binasının yerine üç katlı bir yapı haline getirerek kültür merkezi kazandıracağız. İçinde her türlü kültürel etkinlik ve eğitim için kullanacağınız bir mekan olacak. 
Biz Hatay Büyükşehir Belediyesi olarak en çok alt yapı çalışmalarına önem veriyor ve bu konuda çalışmalarımızı yoğunlaştırıyoruz. Hatay İlimizin tüm köy ve mahallelerinde alt yapı eksikliği var. Bu konuda birinci planda su çünkü su borularına kanalizasyon şebekesi karışıyor. Bunun için içme suyun şebekesini ve depolarını yenileteceğiz. Kanalizasyon şebekesini de bitireceğiz. Mahallelerde bulunan derelerin temizliğini de yapacağız.
“ Türkiye genelinde Hatay yatırımda birinciyiz. Su fiyatında ise mecliste birlikte çıkardık. İktidar olmamıza rağmen genel çoğunluk bizde değil. Dolayısıyla bu noktada belirli bir uzlaşma sağlamak durumundayız. Fakat istediğimiz gibi uzlaşma sağlamasak da su fiyatlarında bir sıkıntı olmadığını düşünüyorum. Elimizden geldiğince su tasarrufunun önüne geçmesini de sağlayacak bir durum söz konusu. Hatay gibi bir İlde bir su barajı yok. Su şebekeleri de eski olduğundan dolayı yüksek basınçlı su veremiyoruz.
Sizin bize vermiş olduğunuz destekle yüklediğimiz yükün altından kalkacağız, bundan hiç kimsenin şüphesi olmazsın. Birikmiş sorunları hemen birden çözme gibi bir durumumuz olmazsa da en elzem sorunlardan başlayarak çözmeye çalışacağız. Başta su – Kanalizasyon ve yol sorunlardan başlayarak çözeceğiz. Sizin duanız ve kalıcı desteğinizle bütün sorunların üstesinden geleceğiz. Hepinize katılımınızdan dolayı teşekkür ediyorum” şeklinde konuşmasını bitirdi.
 
Adınız
:
Mail
:
Mesajınız
:
Bu içeriğe ilk siz yorum yapın!
 
son gelişmeler
öne çıkanlar
deneme bonusu güncel giriş supertotobet