Skip Navigation Links
Enerjisa-Toroslar

KKTC Bayındırlık ve Ulaştırma Bakanı Dürüst Hatay'da

KKTC Bayındırlık ve Ulaştırma Bakanı Kemal Dürüst, “Uzlaşmaz tarafın net bir şekilde Rum tarafı olduğunu, net bir şekilde çözüm karşıtı olduklarını

 KKTC Bayındırlık ve Ulaştırma Bakanı Dürüst Hatay'da

Gündem   A+a-

KKTC Bayındırlık ve Ulaştırma Bakanı Kemal Dürüst, "Uzlaşmaz tarafın net bir şekilde Rum tarafı olduğunu, net bir şekilde çözüm karşıtı olduklarını ifade etmek istiyorum. Ama biz yıllarca kendimizi aslında lobi yaparak anlatamadığımız için 8,9 yıl öncesine kadar uzlaşmaz taraf olarak bilindik" dedi.

KKTC Bayındırlık ve Ulaştırma Bakanı Kemal Dürüst, Hatay'a gerçekleştirdiği ziyaret kapsamında Gazeteciler Cemiyetinde basın mensuplarıyla bir araya geldi. Dürüst, KKTC devleti ve halkının ne olursa olsun, kim ne söylerse söylesin ana vatan Türkiye Cumhuriyeti Devleti'nin yaptıklarını unutmadığını, yapacaklarından da umutla söz ettiğini kaydetti. Bugüne kadar anavatanın yaptığı katkılarının yadsınamayacak kadar büyük olduğunu belirten Dürüst, şuan 280 bin nüfuslu Kıbrıs'ta 85 bin öğrenci bulunduğunu belirtti.

Dürüst Kıbrıs müzakereleri konusunda, "Kişisel düşüncem, hükümetimi bağlamasın bu düşüncem, biz 2004 yılında Annan Planına evet demişti Türk halkı. Ben şahsen hayır demiştim. Kıbrıs Türk halkının yüzde 65'i evet demişti. Ama Rum halkı yüzde 76 ile hayır demişti. Bizim, her zaman uzlaşmaz olduğumuzu söyleyen, çözümden uzak durduğumuz iddia eden Rum halkı yüzde 76'lık ezici çoğunlukla bizlerle anlaşmaya yanaşmamıştır. Sebebi, yıllardır Kıbrıs Cumhuriyeti diye adlandırılan 60'dan 63 kadar ortak olarak yürüttüğümüz cumhuriyete yeniden ortak olmamızı istemeyişlerindendir. Uzlaşmaz tarafın net bir şekilde Rum tarafı olduğunu, net bir şekilde çözüm karşıtı olduklarını ifade etmek istiyorum. Ama biz yıllarca kendimizi aslında lobi yaparak anlatamadığımız için 8,9 yıl öncesine kadar uzlaşmaz taraf olarak bilindik. Şuanda Türkiye Cumhuriyeti Devleti hükümetleriyle o kadar uyumlu bir şekilde götürülüyor ki ve Cumhurbaşkanımız Recep Tayyip Erdoğan'ın başbakanlığından beri ve diğer siyasi partilerin bir adım önde olacağız politikasının da tuttuğunu görüyoruz. Çözüm noktasında bir adım önde olacağız dedikçe Rum halkının uzlaşmaz tavrı daha somut şekilde ortaya çıkıyor. Bu benim görüşüm" dedi. 

Adınız
:
Mail
:
Mesajınız
:
Bu içeriğe ilk siz yorum yapın!
son gelişmeler
öne çıkanlar