Skip Navigation Links

'Kentimin Öyküsü: Payas'

Hatay’ın Payas İlçesi’ndeki tarihi Sokullu Mehmet Paşa Külliyesinde Türkiye’de bir ilke imza atıldı.

'Kentimin Öyküsü: Payas'

Gündem   A+a-

Hatay’ın Payas İlçesi’ndeki tarihi Sokullu Mehmet Paşa Külliyesinde Türkiye’de bir ilke imza atıldı.

Payas Belediye Başkanı Bekir Altan ile Çevre ve Kültür Değerlerini Koruma ve Tanıtma Vakfı (ÇEKÜL) tarafından düzenlenen ‘Külliye Sınıfı’ projesi, yılsonu etkinlik ve sergisiyle Tarihi Sokullu Mehmet Paşa Külliyesinde gerçekleştirildi. Payaslı Öğrenciler ve onlara yol gösteren öğretmenlerin ‘Kentimin Öyküleri’ sergisinde koca bir yılın meyvesini alındı.

Doğa, kültür ve insan arasındaki ayrılmaz ilişkiyi temel alan, öğrencilerin kültürel ve doğal miras kavramları ile tanışmaları, keşfetmeleri ve korumalarını hedefleyen ‘Kentimin Öyküsü: Payas’ projesi ile öğrenciler çeşitli etkinliklerde bulunarak çevreye karşı farkındalıklarını arttırdılar.

Belediye Başkanı Altan etkinlikle ilgili“ Buraya gelmeden önce birçok mekanı tercih edebilirlerdi. Tarih kokan İstanbul’dan çıkıp, o uzaklarda kalan bizim de bir parçamız olan Payas’a gelmeyi ve buraya emek vermeyi tercih ettiler.

Şu mübarek mekanın bir sonraki nesile aktarılması için her türlü çalışma gayretini gösteren, yeri geldi mi cefasını çeken herkesi kutluyor, vefa borcumuz olan ÇEKÜL Vakfına, çocuklarımızın dedesi Metin Sözen’e ve diğer tüm ekiplere teşekkürlerimi sunuyorum.

Buraya gönül veren, Külliyeye sahip çıkan öğretmen ve öğrencilerimizi gönülden tebrik ediyorum. Hepinizle gurur duyuyorum, yolunuz bahtınız açık olsun” şeklinde konuştu.

 

 

Adınız
:
Mail
:
Mesajınız
:
Bu içeriğe ilk siz yorum yapın!
 
son gelişmeler
öne çıkanlar
deneme bonusu güncel giriş supertotobet