Skip Navigation Links
Enerjisa-Toroslar

Kozadan Sanat Eseri Yaratıyorlar

Arsuz Belediye Başkanı Nazım Culha, Defne Koza Evi'nin üretken kadınlarını ağırladı

Kozadan Sanat Eseri Yaratıyorlar

Arsuz   A+a-

Defne Belediyesi Koza Evi Öğretmeni Tülay Genç ile Defne Belediye Başkanı Dr. İbrahim Yaman'ın Sekreteri Rahşan Atahan, Arsuz Belediye Başkanı Nazım Culha'yı ziyaret etti.  İpek böcekçiliğini yaşatmak ve kadınlara meslek kazandırmak amacıyla Defne'de açılan Koza Evi ve yapılan çalışmalar hakkında Başkan Culha'ya bilgiler veren Tülay Genç, ziyaretin anısına da Başkan Culha'ya kursiyerlerinin örmüş olduğu ipek şal hediye etti.
Kadın istihdamına katkı
Defne Belediyesi'nin katkılarıyla açılan Koza Evi'nin unutulmaya yüz tutmuş bir mesleği ortaya çıkarmak ve kadınlara istihdam kazandırmak açısından önemine dikkat çeken öğretmen Tülay Genç,  İŞKUR işbirliği ile düzenledikleri kursların böceklerin uyuma dönemi olan Nisan ayında başladığını ve 7 ay sürdüğünü ifade etti.  50 tezgahla ipek böceği yetiştirme, ip çekme ve dokuma eğitimleri ile üçüncü dönem kursları geride bıraktıklarını da sözlerine ekleyen  Genç, Defne'nin ardından Samandağ'da da Koza Evi açtıklarını ifade etti.
Nostalji yaratıcı proje
Kadınların hem meslek öğrendikleri, hem de öğrendiklerinden ekonomik gelir elde ettikleri projeleri Arsuz'da da hayata geçirmek için çalışmalar yaptıklarını anlatan Arsuz Belediye Başkanı Nazım Culha, "Kozadan, sanat eseri yaratıyorsunuz. Adeta nostalji yaratıcı bir projeye imza atmışsınız. Sizleri kutluyorum. Tırtıl yetiştirme aşamalarını çocukluğumdan beri iyi biliyorum. Bu ve buna benzer istihdam yaratıcı projeleri çok önemsiyorum. Kadınlarımıza özgüven kazandıran ve ayaklarının yere sağlam basmasını sağlayan bu tür projeleri ilçemizde de hayata geçirmek için çalışmalarımız var. İlçemizde de bir koza evi açabiliriz" dedi.
Adınız
:
Mail
:
Mesajınız
:
Bu içeriğe ilk siz yorum yapın!
son gelişmeler
öne çıkanlar
deneme bonusu güncel giriş