Skip Navigation Links

HAYIR'LI Bir Ziyaret

MHP Hatay Milletvekili Süleyman Turan ÇİRKİN, MHP İskenderun İlçe Başkanı İbrahim GÜL ve MHP İlçe Teşkilatı Üyeleri İTSO Yönetim Kurulunu ziyaret et

Gündem   A+a-

MHP Hatay Milletvekili Süleyman Turan ÇİRKİN, MHP İskenderun İlçe Başkanı İbrahim GÜL ve MHP İlçe Teşkilatı Üyeleri İTSO Yönetim Kurulunu ziyaret etti.

İTSO Başkanvekili Müfit TENNİOĞLU, Meclis Başkanı Mehmet Binbay, İTSO Yönetim Kurulu Üyesi Adnan MURSALOĞLU ve Hatay Genç Girişimciler Kurulu Başkanı Çağrı BELİBAĞLI’nın katıldığı toplantı hoş bir sohbet ortamında gerçekleşti.

Hatay Milletvekili ÇİRKİN, İTSO’dan önümüzdeki referandum sürecinde hayır oyu için destek istedi. Halkımızın anayasa maddelerinin iyi tetkik edip oylarının hayır olması yönünde temennide bulundu. 82 anayasasının darbe anayasası olduğunu, şimdiye kadar zaten 83 maddesinin değiştiğini MHP’nin iktidar ortağı olduğu dönemde 35 maddesinin değiştirildiğini
belirtti. Bu referandumun bir gerilim politikası olduğunu hükümetin 29 Martta ve ekonomideki daralmalar nedeniyle kaybettiği oyları geri kazanma çabası olduğunu belirtti. Bu referandumda evet çıkarsa yargının siyasallaştırması kaçınılmaz olacaktır. Esnafın sıkıntılarını
ve borçlarını kapatmak, mal satmak için para arıyor sayın başbakan Halk Bankın faizlerini 3 puan düşürdüğünden bahsediyor. Ak parti iktidara geldiğinde çiftçi 1 milyar dolar destek kredisi kullanıyordu şimdi 12–13 milyar destek kredisi kullanmaktadır. Bunda hiç övünülecek bir durum yok, çiftçimizin 12–13 milyar dolar borçlanması demek dış borcun bir o kadar artması demek olduğunu belirtti.

Hatay Milletvekili S. Turan ÇİRKİN mevcut organize sanayin geliştirilmesini aksi takdirde sanayimizin mevcut teşvik yasasında dolayı Ceyhan ve Osmaniye’ye kayacağını ve bu yasanın bir an önce değişmesi gerektiğini belirtti.


İTSO Meclis Başkanı Mehmet BİNBAY İTSO olarak TOBB’a bağlı olup, 5174 sayılı kanununa tabi olduklarını belirterek hiçbir siyasi görüş beyan etmeyeceklerini belirtti. Yaptığı bir takım araştırmalardan halkın %83’ünün niye oy kullandığını bilmediğini, %45’inin evet %44’ünün hayır gerisinin ise kararsız olduğunu belirtti.

İTSO Başkanvekili Müfit TENNİOĞLU konuyu esnafımıza ve limanın özelleştirilmesine getirdi. Milletvekilimizden limanla ilgili çalışmalarını yoğunlaştırmasını ve desteklerini beklediklerini belirtti. Elektrik kesintilerinden halkın ve esnafın şikâyetçi olduğunu ve bu konuda çalışmalar yaparak bu sorunun en kısa zamanda çözülmesi için Milletvekili ÇİRKİN’den bu konuda yardım talep etti.

 

Adınız
:
Mail
:
Mesajınız
:
Bu içeriğe ilk siz yorum yapın!
 
son gelişmeler
öne çıkanlar
deneme bonusu güncel giriş supertotobet