Skip Navigation Links

Emniyet Kemeri Simülasyon Aracı Halka Tanıtıldı

HBB, Trafikte emniyet kemerinin önemine dikkat çeken simülasyon aracını Hatay halkıyla tanıştırdı.

Emniyet Kemeri Simülasyon Aracı Halka TanıtıldıWeb
TV

Gündem   A+a-

Hatay Büyükşehir Belediyesi(HBB) Ulaşım Daire Başkanlığı, trafikte emniyet kemerinin hayati önemi olduğunu vurgulamak ve bu konuda Hatay halkını bilinçlendirmek amacıyla, “Emniyet Kemeri Simülasyon Aracı’nın tanıtımını Antakya Atatürk Parkı’nda gerçekleştirdi. 
 
Gerçekleştirilen etkinliğe HBB Ulaşım Daire Başkanı M. İkbal Polat’ın yanı sıra, Trafik Denetleme Şube Müdürü Kamil Ekmekçi, Hatay Sürücü Kursları Derneği Başkanı Sezai Kalaycıoğlu, simülasyon aracının mimarı Turan Şahutoğlu, HBB Ulaşım Daire Başkanlığı personelleri ve çok sayıda vatandaş katılım gösterdi.
 
GERÇEKLEŞTİRİLEN SİMÜLASYON İLE EMNİYET KEMERİNİN CAN GÜVENLİĞİ İÇİN ÖNEMİNE DİKKAT ÇEKİLİYOR 
 
Emniyet kemeri takmanın önemine dikkat çekmek ve Hatay’da trafik kazalarında can kaybının önüne geçebilmek amacıyla etkili bir projeyle vatandaşların karşısına çıkan HBB, farkındalık yaratmak anlamında tasarlanan simülasyon aracı ile vatandaşları bilinçlendirdi. 
 
Tanıtım etkinliğine katılım gösteren vatandaşlar, sistem gereği uzaktan kumada ile havada takla atan simülasyon aracına binerek emniyet kemerinin ne kadar hayati bir önem taşıdığını uygulamalı olarak öğrendi. Emniyet kemerinin trafik kazalarında can güvenliği açısından taşıdığı öneme dikkat çeken HBB yetkilileri, bu anlamda simülasyon araçlarının etkili bir örnek olacağını kaydettiler.
 
POLAT: ARACIMIZ HATAY’IN HER YERİNİ GEZEREK VATANDAŞLARIMIZI EMNİYET KEMERİ KONUSUNDA BİLİNÇLENDİRECEK 
 
Bu proje ile Hatay trafiğinde yer edinen sürücülerin emniyet kemeri konusunda bilinçleneceğini kaydeden Polat, “Bu projedeki amacımız, araç kullanıcılarına simülasyon aracı ile emniyet kemerinin ne kadar önemli olduğunu göstermek. Yavaş hızda bile emniyet kemerinin hayati bir önem taşıdığını anlatmak istedik. Aracımız Hatay’ın her ilçesini gezerek vatandaşların bilinçlenmesinin sağlayacak. Ben emeği geçen herkese teşekkürlerimi iletiyorum” açıklamasında bulundu. 
 
EMNİYET KEMERİ ÖLÜM ORANLARINI EN AZA İNDİRİYOR 
 
Emniyet kemerinin ölüm oranlarını en aza indirdiğine dikkat çeken HBB yetkilileri, kaza esnasında ön koltukta emniyet kemeri takanların %50, arka koltukta emniyet kemeri takanların %75 oranında ölüm oranının azaldığının altını çizdi.
Emniyet Kemeri Simülasyon Aracı Halka Tanıtıldı videosunu izlemek için tıklayın.
Adınız
:
Mail
:
Mesajınız
:
Bu içeriğe ilk siz yorum yapın!
 
son gelişmeler
öne çıkanlar
deneme bonusu güncel giriş supertotobet