Skip Navigation Links

“Ekonomik Dinamiklerle Üniversiteler İşbirliği Yapmalı”

DOĞAKA, Kentsel pazarlama ve şehirlerin markalaşması seminerine ev sahipliği yaptı.

“Ekonomik Dinamiklerle Üniversiteler İşbirliği Yapmalı”

Gündem   A+a-

Kentsel Pazarlama ve Şehirlerin Markalaşması semineri Doğu Akdeniz Kalkınma Ajansı'nın (DOĞAKA) ev sahipliğinde 3 Haziran Cuma günü Antakya Anemon Otel’de düzenlendi. Gerçekleşen organizasyonda, kentsel pazarlama ve şehirlerin marka kent olma yolundaki yol haritasının paylaşılacağı "Kentsel Pazarlama ve Markalaşma" ile "Kentsel Pazarlama ve Şehirlerin Markalaşması" seminerleri gerçekleştirildi. 
 
Kentlerin markalaşması ve yaşayan şehirler projesi kapsamında kentsel pazarlamanın sağlanabileceği 'Marka Kent' oluşumlarının paylaşıldığı eğitimlere, Hatay Büyükşehir Belediye(HBB) Başkanı ve DOĞAKA Yönetim Kurulu Üyesi Doç. Dr. Lütfü Savaş, DOĞAKA Genel Sekreteri Onur Yıldız, Arsuz Belediye Başkanı Nazım Culha, Defne Belediye Başkanı İbrahim Yaman, Hatay İl Kültür Turizm Müdürü Hüsnü Işıkgör ile Antakya Organize Sanayi Bölgesi(OSB) Yönetim Kurulu Başkanı ve Hatay Sanayici ve İşadamları Derneği(HASİAD) Yönetim Kurulu Başkanı Tahsin Kabaali katıldı. 
 
BAŞKAN SAVAŞ: EKONOMİK DİNAMİKLERLE ÜNİVERSİTELER İŞBİRLİĞİ YAPARAK ŞEHRİMİZİ BİR ADIM İLERİYE TAŞIYABİLİR" 
 
Programda konuşan Başkan Savaş, "İlimizde sanayi, ticaret ve çiftçilikle hayatlarını idame ettiren hemşehrilerimize bu zor dönemlerde her zamankinden daha çok destek vermeliyiz. İş adamlarımız kredi almakta zorlanıyorlar. Bankalar bu şehir sınırlarındaki malları ipotek altına almıyor. Adana’dan sonraki şehirler için maalesef bu şekilde bir uygulama mevcut. Bu şehir, Türkiye Cumhuriyeti’nin serhat şehridir. Medeniyetlerin buluştuğu eşsiz güzellikteki şehirlerden biri olan Hatay’ın Antakya ilçesi aynı zamanda Roma İmparatorluğunun en büyük üç şehrinden birisidir. 23 medeniyetin 13’üne ev sahipliği yapmış, ovada bulunan höyükleriyle tarihe tanıklık etmiş şehirlerden biri. Burada hangi noktada kazı yaparsanız önce Osmanlı eserlerine bir alt katmanda Bizans dönemine daha sonra Helenistik döneme ait eserlere rastlarsınız. Pazarlama, profesyonel bir uğraştır. Gerçek ve doğru bir bakış açısı, eğitim ile çaba gerektirir. Bürokraside, belediyelerde, devlet yapılarındaki hantal durum pazarlamanın işini zorlaştırıyor. İşte bu noktada üniversitelerin devreye girerek yenilikler üretecek teorik yayınlardan çok fikirlerin pratiğe geçirilmesi; Organize sanayi bölgeleri ve ticarethaneler başta olmak üzere ekonomik dinamiklerle, belediyelerle işbirliği içerisinde olan üniversitelerin destekleriyle şehrimizi bir adım daha öteye taşıyabiliriz. Bu güzel organizasyonun oluşumunda katkıları büyük olan DOĞAKA Genel Sekreteri Onur Yıldız’a ve tüm katılımcılara teşekkür ediyorum" dedi.
Adınız
:
Mail
:
Mesajınız
:
Bu içeriğe ilk siz yorum yapın!
son gelişmeler
öne çıkanlar
deneme bonusu güncel giriş supertotobet