Skip Navigation Links

Başkan Toksoy Umre Öncesi Helallik Diledi

Dörtyol Belediye Meclisi 6. Birleşimini yaptı.

Başkan Toksoy Umre Öncesi Helallik Diledi

Gündem   A+a-

Dörtyol Belediye Meclisi 2016 yılı 6 meclis birleşiminin birinci oturumunu önceki gün Dörtyol Belediye Başkanı Yaşar Toksoy başkanlığında gerçekleştirdi.

Yoklama, saygı duruşu ve İstiklal Marşı’nın okunmasının ardından açılış konuşmasını yapan Dörtyol Belediye Başkanı Yaşar Toksoy, Meclis üyeleri Kenan Uçar ve Mehmet Aydın’ın mazeretleri nedeniyle meclis oturumuna katılamadıklarını belirttikten sonra 3 Haziran 2016 tarihinde Umre ziyareti gerçekleştireceğini belirtip tüm meclis üyelerinden helallik diledi.

Başkan Toksoy yaptığı açıklamada; “Allah nasip ederse Perşembe gecesi kutsal topraklara Umre ibadeti yapmak üzere eşim ve küçük kızım ile gideceğim. Bu vesile ile sizlerden hakkınızı helal etmenizi dilerim, sizler ve çok saygı değer hemşerilerimiz için dua edeceğim." Dedi ve Hatay Büyükşehir Belediyesi’nin organizasyonuyla gerçekleştirilen Amerika ziyareti ile ilgili izlenimlerini meclis üyeleriyle paylaşarak Hatay’ın tanıtımına büyük katkı sağlayan bu organizasyonun hayata geçirilmesindeki emeklerinden dolayı Doç. Dr. Lütfü Savaş’a teşekkür etti.

Belediyenin mayıs ayı içerisinde yürüttüğü faaliyetlere de değinen Başkan Toksoy mali tablolarla ilgili bilgiler vererek emlak vergisi ile ilan ve reklam gelirlerinde geçtiğimiz yıllara oranla tahsilatta yüzde yüze varan artış sağlanmış olduğunu ifade etti.

2015 yılında iş kurdan Dörtyol Belediyesine 10 işçi tahsis edilmiş olduğunu ve o dönemde bu konuda itiraz ettiklerini de belirten Dörtyol Belediye Başkanı Yaşar Toksoy, 2016 yılında yapmış oldukları girişimlerle bu sayıyı 40’a çıkarttıklarını belirtti. Bu konuda destek olan Hatay Valisi Ercan Topaca ile İş Kur Yetkililerine de teşekkür etti.

Gündem maddelerinin görüşülmesine geçildiğinde üçüncü gündem maddesi olarak Sanayi Mahallesi 650 ada 17 parselin satışı için encümene yetki verilmesi talebi İmar komisyonuna oy birliği ile havale edildi.

Gündemin dördüncü maddesinde Sanayi Mah. 365 ada 2 nolu parselin satışyı için encümene yetki verilmesi konusunda İmar Komisyonuna meclis üyelerinin o birliğiyle havale edildi.

Gündemin beşinci maddesindeki Numune Evler mahallesi 392 ada 1 nolu parselin imar değişikliği talebi de meclis üyelerinin oy birliğiyle imar komisyonuna gönderildi.

Gündemin 6. Maddesinde Yeşilköy Mahallesindeki imar yolunun kaldırılması talebi İmar komisyonunun görüşleri doğrultusunda meclis üyelerinin oy birliğiyle reddedildi.

Sanayi Mahallesinde 43 ada 10 ve 11 nolu parsellerdeki plan değişikliği talebi meclis üyelerinin oy birliğiyle karara bağlandı.

Dörtyol belediyesi gündeminin 9. Ve son maddesinde Belediye adına kredi kullandırılması için Dörtyol Belediye Başkanına yetki verilmesini ise Plan Bütçe Komisyonuna oy birliğiyle havale etti.

Meclis birinci oturumunu, İmar Komisyon Raporlarını 03 Haziran 2016 Saat 16;30’daki ikinci oturumda görüşmek üzere kapattı.  

Adınız
:
Mail
:
Mesajınız
:
Bu içeriğe ilk siz yorum yapın!
ramazan bayrami 
son gelişmeler
öne çıkanlar
deneme bonusu güncel giriş supertotobet