Skip Navigation Links

Gelişim Hastanesi’nden ‘Ücretli Otopark’ Açıklaması !

Özel İskenderun Gelişim Hastanesi, otoparkta kamuya alan işgali ve hastalardan da ücret alındığı yönündeki iddialara açıklık getirdi.

Gelişim Hastanesi’nden ‘Ücretli Otopark’ Açıklaması !

Gündem   A+a-

Özel İskenderun Gelişim Hastanesi, otoparkta kamuya alan işgali ve hastalardan da ücret alındığı yönündeki iddialara açıklık getirdi.

Özel İskenderun Gelişim Hastanesi’nden yapılan açıklamada, arazinin Çukurova Üniversitesi Tıp Fakültesi Vakfı’ndan 49 yıllığına kiralandığı ve otoparkta hiçbir hastadan ücret alınmadığı gibi, hastane civarındaki konutlar ve işyerlerinin araçlarını otaparka sürekli olarak koymaları sonrası oluşan sıkıntıların giderilmesi amacıyla böyle bir uygulamaya gidildiğine dikkat çekildi.

Özel İskenderun Gelişim Hastanesi’nin açıklaması şöyle ;

‘Gerçeği Yansıtmıyor’

Bazı sosyal medya hesaplarında, “Kamuya ait alanı işgal ediyor, hastalardan otopark ücreti alıyor” gibi asılsız iddialarla; hastanemizi hedef alan, gerçeğe aykırı, hiçbir doğruluk payı bulunmayan açıklamalar üzerine, kamuoyuna bir açıklama yapma zorunluluğumuz doğmuştur.

Hastanemizin kamuya ait alanı işgal etmesine yönelik iddialar ‘tamamen hayal ürünüdür’. Şöyle ki; sosyal medya hesaplarındabahsi konu yapılan arazi, Çukurova Üniversitesi Tıp Fakültesi Vakfı’na ait olup, 49 yıllığına hastanemizce kiralanmış ve kiraları düzenli olarak ödenmektedir.

Konu arazinin bir kısmı, hastalarımızın otopark ihtiyacını karşılamak üzere tahsis edilmiştir. Ancak hastalara ve hasta yakınlarına tahsis edilen otopark, çevre işyeri ve konut sahipleri tarafından gün boyu işgal edilince, bu durum hastalarımızın araçlarını park etmelerini imkânsız hale getirmiştir.

Takdir edersiniz ki;

HASTANE otoparkının kullanımı öncelikle ‘hastalara ait’ olup, HASTANEMİZİN bu noktada görevi ve sorumluluğu, hastalara bu imkânı sağlamaktır.Yönetimimiz,hastalarımızın bu konudaki mağduriyetlerini gidermek ve onlara yeteri kadar otopark alanı yaratmak adına, otopark alanımız büyütülerek,hastalarımızdan ÜCRET ALINMAYAN güvenlikli yeni bir otopark alanı oluşturulmuştur.

Kasıtlı ve asılsız iddialarda bahsedilen ‘hastalardan otopark ücreti alındığı’konusutamamen yanlış ve kamuoyunu yanıltmaya yöneliktir. Otoparkın ‘ücretli’ kullanımı, hastaların haricinde araçlarını parkeden vatandaşlarımız için geçerlidir. Yapılan yorumların aksine, hiçbir hastamızdan (opere edilen, yatan, poliklinik,onkoloji,fizik tedavi seansları gibi)  otopark ücreti alınmamaktadır ve alınması söz konusu değildir. Hastalarımızın mağduriyetini gidermek adına başlattığımız bu uygulamanın, kamuoyundan olumlu tepkiler aldığı daaşikârdır.

Bu vesile ile Özel İskenderun Gelişim Hastanesi olarak şu hususları bir kez daha vurgulamak isteriz:

Hastanemiz; hukukun üstünlüğüne, insan haklarına bağlılık içinde, hangi amaçla olursa olsun her türlü haksızlığı reddeder ve her türlü haksızlığın karşısındadır.Ancak, soruşturmadan ve araştırmadan yapılan yorumlar gösteriyor ki, burada bir kasıt söz konusudur. Hastanemizi karalamak için ürettikleri senaryolar, tamamen farklı bir algı yaratmaya yönelik bir aldatmacadan ibarettir. Bu ve bunun gibi hastanemizi hedef alan asılsız yanlı karalamaya yönelik haberlerle, ilgili hukuki haklarımızın saklı kaldığını belirtir, kamuoyunun bilgisine saygıyla sunarız. 

Adınız
:
Mail
:
Mesajınız
:
Bu içeriğe ilk siz yorum yapın!
son gelişmeler
öne çıkanlar
deneme bonusu güncel giriş supertotobet