Skip Navigation Links

Ahilik Bayramı İskenderun’da Şenliğe Dönüştü

İskenderun’da Ahilik Haftası etkinleri kapsamında toplanan esnaflar, Türk bayrakları ve mehter takımı eşliğinde coşkuyla kutladılar.

Ahilik Bayramı İskenderun’da Şenliğe DönüştüWeb
TV

Gündem   A+a-

İskenderun’da Ahilik Haftası etkinleri kapsamında toplanan esnaflar, Türk bayrakları ve mehter takımı eşliğinde coşkuyla kutladılar.

Hatay’ın İskenderun İlçesi Ahilik Haftası kutlamaları kapsamında Şehit Pamir Caddesinde toplanan İskenderun Esnaf Oda Başkanları, sivil toplum kuruluş temsilcileri ve vatandaşlar Türk bayrakları ve Mehter takımı eşliğinde sahile kadar kol kola girerek yürüyerek Anıt alanın düzenlenen etkinliğe katıldılar. 
 

Saygı Duruşu ile İstiklal Marşı ve Kur’an-ı Kerimin okunması ile başlayan ve yoğun katılımın olduğu etkinlikte konuşan Hatay Vali Yardımcısı Erol Özkan, “Ahilik kurumu çalışanın, üretenin, namuslu kazancın, ahlaklı ticaretin, adaletli yönetimin simgesidir. Ahilik halka dönük bir kurumdur. Ahi kendi ticari çıkarını öncelemeden halka hizmet etmeyi amaçlar." dedi. 

İskenderun Esnaf Odaları Başkanı Uğur Fırat’ın yaptığı konuşmada, Ahilik kavramının önemini belirterek, “Her şeyden önce şerefli olacaksın dürüst olacaksın, hoşgörülü olacaksın Bu yıl İskenderun’da dördüncüsünü kutladığımız Ahi bayramındaki birlik ve beraberliğimizin devam etmesini diliyorum." ifadelerini kullandı.

Atatürk Meydanında düzenlenen ve şenlik havasında geçen etkinlikte halka kazanlarda pişirilen Ahi pilavı, tatlı, dürüm ve çeşitli yiyecekler dağıtıldı.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Ahilik Bayramı İskenderun’da Şenliğe Dönüştü videosunu izlemek için tıklayın.
Adınız
:
Mail
:
Mesajınız
:
Bu içeriğe ilk siz yorum yapın!
son gelişmeler
öne çıkanlar
deneme bonusu güncel giriş supertotobet