Skip Navigation Links

Ömrümü Doldurdum,Cebimi Dolduramadım

Ahilik Haftası sebebiyle HBB,Dörtyol Esnaf ve Sanatkarlar Odası, Dörtyol Esnaf Kefalet Kooperatifi ve Küçük Sanayi Sitesi Kooperatifi biraya geldi

Ömrümü Doldurdum,Cebimi Dolduramadım

Dörtyol   A+a-

Hatay Büyükşehir Belediyesi Dörtyol Erzin ve Payas Koordinatör Müdürü Tansel Demirel Ahilik Haftası münasebetiyle önceki gün ilk ziyaretini Dörtyol Esnaf ve Sanatkarlar Odası Başkanı Ahmet Bölükbaşı ve Dörtyol Esnaf Kefalet Kooperatif Başkanı Ali Gün’e gerçekleştirerek çiçek takdim etti.

Daha sonra birlikte Dörtyol Küçük Sanayi Sitesine geçilerek burada Kooperatif Başkanı Şehri Macit ile bir süre sohbet edildi.

Hatay Büyükşehir Belediyesi, Dörtyol Esnaf ve Sanatkarlar Odası, Dörtyol Esnaf Kefalet Kooperatifi ve Küçük Sanayi Sitesi Kooperatifi’nin ortak kararıyla 79 yaşındaki tornacı Bahri Arıkan yılın esnafı seçilerek kendisine bir ziyaret gerçekleştirildi.

Torna Atölyesinde ziyaret edilen Bahri Arıkan takdim edilen çiçekten büyük bir mutluluk duydu ve; “Dörtyol’da 71 yılıdır sanayi esnafı alarak çalışıyorum. Daha önce de çeşitli plaketler ve takdir belgeleri aldım. Hepsinden büyük mutluluk duydum. Ama sizlerin bir araya gelip birlik ve bütünlük içerisinde bizleri ziyaret etmesi beni çok fazla sevindirdi. Özellikle Ali Gün oğlum benim yanımda çıraklık yaptı. Bugün onları böyle başarılı ve iyi yerlerde görmek bizim en büyük mükafatımız. 8 yaşında atar abası imalatı yapan bir atölyede çırak olarak çalışmaya başladım ve 71 yıllık meslek hayatımda çok sayıda usta yetiştirdim. Bunların hepsi işyeri sahibi oldu, hatta haddehane sahibi olanlar oldu. Bir ömrü doldurdum ama cebimi dolduramadım.” Dedi.

Dörtyol küçük sanayi esnafı arasında Bahri Arıkan’ın ayrıcalıklı ve saygın bir yeri olduğuna değinen Kooperatif Başkanı Şehri Macit’te yaptığı açıklamada; “Bizler her ne kadar sanayi sitesinin yönetimini üstlenmiş olsak da Bahri ağabeyimiz bizlerin başında bir büyüğümüz olarak her zaman yol gösterici olmuştur. Fikirleriyle ve önerileriyle bizleri her zaman en doğru olanı yapmaya yönlendirmiş, mesleki ahlak kurallarını sözlü olarak hepimize nakşetmiştir.” Dedi.

Hatay Büyükşehir Belediyesi Dörtyol Erzin ve Payas Koordinatör Müdürü Tansel Demirel’de ahilik kültürünün yaşaması ve yaşatılmasına inanan Hatay Büyükşehir Belediye Başkanı Doç. Dr. Lütfü Savaş’ın selam ve sevgilerini ilettikten sonra küçük sanayi sitesi için yapılması gerekenlere büyükşehir olarak her zaman hazır olduklarını, Başkan Savaş’ın talimatlarının da bu yönde olduğunu iletti.

Koordinatör Müdür Tansel Demirel birlikte yenilen öğle yemeğinin ardından daha sonra Erzin Esnaf ve Sanatkarlar Odası Başkanı ……….. ile Payas Esnaf ve Sanatkarlar Odası Başkanı …………. ‘nı da ziyaret ederek Ahilik Haftalarını kutladı.

Adınız
:
Mail
:
Mesajınız
:
Bu içeriğe ilk siz yorum yapın!
 
son gelişmeler
öne çıkanlar
deneme bonusu güncel giriş supertotobet