Skip Navigation Links
Enerjisa-Toroslar

Eğer Birinci Olmak İstiyorsanız Önce İkinci Olun!

Gaziantep Üniversitesi (GAÜN) Uluslararası Teknoloji ve İnovasyon Politikalarından Sorumlu Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Vural Özdemir

Eğer Birinci Olmak İstiyorsanız Önce İkinci Olun!

Gündem   A+a-

Gaziantep Üniversitesi (GAÜN) Uluslararası Teknoloji ve İnovasyon Politikalarından Sorumlu Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Vural Özdemir İskenderun Teknik Üniversitesi'nde (İSTE) "Sosyal İnovasyondan Teknovasyona Yolculuk" konulu bir konferans verdi.


İskenderun Teknik Üniversitesi (İSTE) Merkez Konferans Salonu'nda gerçekleştirilen "Sosyal İnovasyondan Teknovasyona Yolculuk" adlı konferansın başlangıcında İSTE'nin renkli bir vizyona sahip olduğunu vurgulayan Prof. Dr. Vural Özdemir; "Yeni bir çağa doğru ilerlemekteyiz. Büyük bir değişim içinde teknolojik olarak evrilmekteyiz. Benim amacım bu teknolojik değişimi sizler için biraz daha somut halde gözler önüne sermek. Benim düşüncem inovasyon yapmak için nerede olduğumuz, küçük ya da büyük olduğumuz önemli değil. Teknoloji konusunu sizlerle masaya yatıracak olur isek, öncelikle inovasyoncu olmak için ön yargılarımızın olmaması gerekmektedir, bu kapsamda teknolojiye ön yargılı bakmamalıyız" sözleri ile teknolojinin hayatın artık vazgeçilmez bir parçası olduğunu belirtti.

Bilgiye dayalı inovasyon ve sosyal inovasyon konuları üzerinden inovasyon yöntemlerine değinen Prof. Dr. Vural Özdemir"İnovasyonların yönetilmesi gerekir. Burada ‘İnovasyon Yönetimi' diye yeni bir mesleğin ortaya çıktığını görüyoruz. Çağımızda bilgi ve inovasyon nasıl üretiliyor? Fikirden başlayıp tasarım, veri, teknoloji, analiz inceleme, bilimsel yazı aşamalarından sonra fikir bilgiye dönüşebilmekte. Kişisel deneyim ve toplum etkisi gibi değerler de bu bilginin içine katılmaktadır" açıklamaları ile inovasyon yöntemlerine dikkat çekti.

Sosyal İnovasyon'un Teknolojik İnovasyon'da nasıl kullanılabildiği hususunda tasarımcı ve kullanıcı gruplarını bir araya getirerek verimliliği artırıcı çalışmalara yönelmek gerektiğinin altını çizen Prof.Dr. Vural Özdemir; "Bugünün önemli mesajlarından biri de teknolojinin hedefi vurmamızı sağlaması, ancak dikkat etmemiz gereken şey doğru hedefi mi vuruyoruz.. Sosyal inovasyon bizlere sadece ağaçları değil aynı zamanda ormanları da göstermekte. İnovasyon ve ürünün, insan odaklı olması gerekmekte. Çünkü inovasyon sadece üretme değil, finans, faturalama, pazarlama gibi alanlarla etkileşim içinde olan bütünsel bir ekip çalışmasıdır" diyerek sosyal inovasyonu tanımladı. Prof. Dr. Vural Özdemir; "Eğer birinci olmak istiyorsanız, önce ikinci olmak lazım... Daha sonra geleceğin birincisi siz olabilirsiniz" diyerek, her zaman birdenbire radikal sıçramaların yapılamayabileceğini, bu yüzden bazen kademeli olarak hedef büyütmek gerektiğini belirtti.

Konferansın ardından İskenderun Teknik Üniversitesi (İSTE) Rektörü Prof. Dr. Türkay Dereli, Prof. Dr. Vural Özdemir'e teşekkür ederek, günün anısına çiçek ve hediye takdim etti.

Adınız
:
Mail
:
Mesajınız
:
Bu içeriğe ilk siz yorum yapın!
son gelişmeler
öne çıkanlar
deneme bonusu güncel giriş