Skip Navigation Links

Geleneksel Türk Sanatları Sergisi Büyüledi

Tezhip, Mozaik, Çiniden Oluşan Eserler Sanatseverlerin Beğenisine Sunuldu.

Geleneksel Türk Sanatları Sergisi Büyüledi

Gündem   A+a-

Mustafa Kemal Üniversitesi Eğitim Fakültesi Güzel Sanatlar Eğitimi Bölümü Resim-İş Ana Sanat Dalı bünyesinde Yrd. Doç. Dr. Ayşegül Karakelle koordinatörlüğünde ilk defa açılan Geleneksel Türk Sanatları Seçmeli Sanat Atölye dersi kapsamında yapılan ve tezhip, mozaik, çiniden oluşan eserler sanatseverlerin beğenisine sunuldu.

Rektör Yardımcılarımız Prof. Dr. Yusuf Önlen, Prof. Dr. Veysel Eren, Eğitim Fakültesi Dekanı Prof. Dr. İbrahim Bilgin, Güzel Sanatlar Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Seval Yavuz ile akademik ve idari personelin yanı sıra çok sayıda öğrencinin katıldığı sergi, yoğun ilgi ile gördü.

Yrd. Doç. Dr. Ayşegül Karakelle yaptığı sergi açılışında yaptığı tanıtım konuşmasında, “El Sanatları insanoğlu var olduğundan beri tabiat şartlarına bağlı olarak ortaya çıkmıştır. Daha sonra gelişerek ortaya çıktığı toplumun duygularını, sanatsal beğenilerini ve kültürel özelliklerini yansıtır hale gelerek "geleneksel" vasfı kazanmıştır. Geleneksel Türk El Sanatları da, Anadolu'nun binlerce yıllık tarihinden gelen çeşitli uygarlıkların kültür mirasıyla, kendi öz değerlerini birleştirerek zengin bir mozaik oluşturmuştur. Bu bilinçle Fakültemiz 2, 3 ve 4. Sınıf öğrencilerimizle geleneksel sanatlarımızdan tezhip, mozaik ve çini temalı çalışmalar yaptık. İlk defa isimlerini duydukları ya da birkaç yerde tesadüfen gördükleri geleneksel sanatlarımızla bizzat uygulama yaparak tanışmış oldular. Üniversitemiz bünyesinde bu tarz çalışmaların ilk defa yapılıyor olması ve öğrencilerimizin bakış açılarında farkındalık oluşturması da ayrıca sevindiricidir.”  ifadelerine yer verdi.

MKÜ Eğitim Fakültesi Güzel Sanatlar Eğitimi Bölümü Resim-İş Ana Sanat Dalı öğrencilerinin açtığı Geleneksel Türk Sanatları sergisi Eğitim Fakültesi Sergi Alanında 21 Mayıs’a kadar ziyaret edilebilir.

Adınız
:
Mail
:
Mesajınız
:
Bu içeriğe ilk siz yorum yapın!
 
son gelişmeler
öne çıkanlar
deneme bonusu güncel giriş supertotobet