Skip Navigation Links

Down Sendromlu Öğrencilerden El Emeği Göz Nuru Sergi

Yükseliş Koleji’nde 10-16 Mayıs Engelliler Haftası kapsamında down sendromlu öğrencilerin kendi elleriyle yapmış olduğu el emeği göz nuru ürünler görü

Down Sendromlu Öğrencilerden El Emeği Göz Nuru Sergi

Gündem   A+a-

Yükseliş Koleji’nde 10-16 Mayıs Engelliler Haftası kapsamında down sendromlu öğrencilerin kendi elleriyle yapmış olduğu el emeği göz nuru ürünler görücüye çıktı.

Güleryüz Özel Eğitim ve Rehabilitasyon Merkezi ve Yükseliş Koleji iş birliğiyle düzenlenen etkinlikte ürünlerini sergileyen down sendromlu öğrenciler, kendi elleriyle yapmış oldukları eserlerin sergilenmesinin mutluluğunu ziyaretçiler ve öğretmenleri ile birlikte yaşadı.

Down sendromunun bir hastalık değil, genetik bir farklılık olduğunun altını çizen Yükseliş Koleji Yönetim Kurulu Başkanı Nuri Üysen; “Down sendromu iyileştirecek veya yok edecek bir tıbbı tedavi yoktur. Tek yol eğitimdir. Eğitime erken yaşta başlamak çok önemlidir. Down sendromlu bireylerin sosyal hayatta tüm insanlarla beraber, izole edilmeden yaşamaları büyük önem taşıyor. Dünya Down Sendromu Günü gibi farkındalık yaratacak organizasyonlar, tüm toplumun kapsamlı bakış açısı ile down sendromu hakkında bilgilendirilmesine olanak sağlamaktadır. Bu duygu ve düşüncelerle Güleryüz Özel Eğitim ve Rehabilitasyon Merkezi yönetimi ve öğretmenleri başta olmak üzere organizasyonda emeği geçen herkesi tebrik ediyor, birbirinden güzel çalışmalar için de çocuklarımızı can-ı gönülden kutluyorum” dedi.

Güleryüz Özel Eğitim ve Rehabilitasyon Merkezi kurucu ortağı Nesli Özdemir ise down sendromlu bireylerin toplumdaki önemine dikkat çekerek, "Down sendromu vücut içerisinde fazladan bir kromozom bulunması sebebiyle olan genetik bir durumdur ve hastalık olmadığı gibi kalıtsal da değildir. Down sendromlu bireylerimizin yaşamlarını zenginleştirecek birçok olanak var. Bu olanakları sağlamak için sosyal sorumluluk ve farkındalık yaratmak için projelerimiz tüm hızıyla devam etmektedir. Önemli olan onları unutmamak ve toplum bilinci oluşturmaktır” şeklinde konuştu.

Down sendromlu bireylerin bizden hiçbir eksiği olmadığının ve gerçekleştirdikleri projelerle de bu gerçeği birçok kez kanıtladıklarını ifade eden Özdemir Yükseliş Koleji’ne projeye desteklerinden ötürü teşekkürlerini sundu.

Etkinlik sonrası sahne alan Yükseliş Koleji korosunun seslendirdiği şarkılarla dans eden down sendromlu öğrenciler gönüllerince eğlendiler.

 

 

Adınız
:
Mail
:
Mesajınız
:
Bu içeriğe ilk siz yorum yapın!
ramazan bayrami 
son gelişmeler
öne çıkanlar
deneme bonusu güncel giriş supertotobet