Skip Navigation Links

Şanlı Bayrağımız Gururla Dalgalandırıldı

HBB şanlı Türk Bayrağını Defne ilçesi Dursunlu Mahallesi'nde düzenlenen tören eşliğinde büyük bir coşkuyla göndere çekti.

Şanlı Bayrağımız Gururla DalgalandırıldıWeb
TV

Gündem   A+a-

Hatay Büyükşehir Belediyesi(HBB), 19 Mayıs Atatürk'ü Anma Gençlik ve Spor Bayramı münasebetiyle şanlı Türk Bayrağını 16 Mayıs Pazartesi günü Defne ilçesi Dursunlu Mahallesi'nde düzenlenen tören eşliğinde büyük bir coşkuyla göndere çekti.
 
Düzenlenen törene, Hatay Büyükşehir Belediye Başkanı Doç. Dr. Lütfü Savaş, HBB Başkan Vekili Serdar Güven, Hatay Vali Yardımcısı Orhan Mardinli, Defne Kaymakamı Hakkı Uzun, Defne Belediye Başkanı Dr. İbrahim Yaman, Cumhuriyet Halk Partisi(CHP) Hatay İl Başkanı Mehmet Güzelmansur ve  Emekli Tümgeneral Orhan Tiryaki’nin yanı sıra çok sayıda gazi, mahalle muhtarı ve vatandaşlar katılım gösterdi. 
 
TİRYAKİ: BAŞKANIMIZIN BAYRAĞA VERDİĞİ ÖNEMLE GENÇLERİMİZİN İÇİNDEKİ VATAN VE BAYRAK SEVGİSİ PERÇİNLENİYOR
 
19 Mayıs Haftası'nda böylesine anlamlı bir etkinlikte bulunmaktan ve gençliğin Ata'sının mirasını böylesine sahiplenici organizasyonlarla yaşatmasından dolayı duyduğu mutluluğu ifade eden Emekli Tümgeneral Tiryaki, "Şanlı Türk Bayrağı, rengini şehitlerimizin kanından alan kutsal değerlerimizden bir tanesidir. Hatay Büyükşehir Belediye Başkanımız Sayın Lütfü Savaş’ın Türk Bayrağına verdiği önemin sebeplerinden biri de gençlerimizin içinde var olan bayrak ve vatan sevgisini perçinlemek, bu sevgiyi onların kalbinde ilelebet canlı tutmaktır. Gördüğüm kadarıyla bunu da başarıyla yapmaktadır. Bayrağımızın burada dalgalanmasında emeği geçen herkese çok teşekkür ederim" diyerek yaşadığı tarifsiz gururu dile getirdi.
 
YAMAN: BİZLERE VE GENÇLERİMİZE DÜŞEN EN BÜYÜK GÖREV, ŞANLI BAYRAĞIMIZI İLELEBET DALGALANDIRMAK OLACAK 
 
Defne’de böyle bir güzelliğin çok kısa süre içerisinde yapılmasından duyduğu memnuniyeti dile getiren Defne Belediye Başkanı Yaman da, “İlçemizde şanlı bayrağımızın böyle bir tepede dalgalanması beni çok mutlu etti. Hatay Büyükşehir Belediye Başkanımız Lütfü Bey’e çok teşekkür ederim. Bizlere ve gençlerimize düşen en büyük görev de bu şanlı bayrağımızı ilelebet dalgalandırmak olacak” ifadelerini kullandı.
 
MARDİNLİ: BAYRAĞIMIZI GÖNDERE ÇEKMENİN ONURUNU YAŞIYORUZ 
 
Gölgesi altında birleştiğimiz bayrağımızın bu güzel ve özel yerde dalgalanmasını görmekten büyük gurur duyduğunu ifade eden Hatay Vali Yardımcısı Mardinli ise, bayrağımızı göndere çekmekten dolayı yaşadığı onuru belirterek Başkan Savaş'ın milli hassasiyetine teşekkür etti.
 
BAŞKAN SAVAŞ: 18 SENE BAYRAĞININ HASRETİYLE YAŞAYAN HATAY HALKI İÇİN TÜRK BAYRAĞI'NIN ÖNEMİ ÇOK BÜYÜKTÜR
 
Hatay halkı için Türk Bayrağının çok önemli olduğunu belirten Başkan Savaş da şehitlerimizin al kanları ile bezenmiş Şanlı Bayrağımızı göndere çekmenin tarifsiz bir duygu olduğunu belirterek “Biz Hataylılar için Türk bayrağının önemi çok büyüktür. 18 sene bayrağımızın özlemiyle yaşadık. Bu nedenle Türk Bayrağı bizim için çok önemlidir. Bayrağımız; bizim namusumuz, özgürlüğümüz, onurumuz, gururumuz ve kaderimizdir. Bundan tam 3 sene önce Habib-i Neccar Dağı eteklerinde yine sizlerle birlikte bayrağımızı göndere çektik. Biz burada şanlı bayrağımızı Dursunlulu hemşehrilerimize teslim ediyoruz. İnşallah yakın zamanda da Topboğazı’nda, İskenderun-Kırıkhan yol ayrımında şanlı bayrağımızı göndere çekeceğiz. Bayrağımızın burada dalgalanmasında büyük pay sahibi olan Orhan Bey’e, HBB Fen İşleri Saha Amiri Mehmet Savaş’a ve Fen İşleri personeline yürekten teşekkür ederim” diyerek Türk bayrağının her zaman layık olduğu göklerde dalgalanması gerektiğini ifade etti.
 
Şanlı Türk Bayrağı, 1 dakikalık saygı duruşunun yapılması ve İstiklal Marşı’nın okunmasının ardından göndere çekilerek dalgalandırıldı.
Şanlı Bayrağımız Gururla Dalgalandırıldı videosunu izlemek için tıklayın.
Adınız
:
Mail
:
Mesajınız
:
Bu içeriğe ilk siz yorum yapın!
ramazan bayrami 
son gelişmeler
öne çıkanlar
deneme bonusu güncel giriş supertotobet