Skip Navigation Links

HBB Hayvan Haklarının Korunması İçin Bir Umut

Anadolu Hayvan Hakları Federasyonu 1.Bölgesel Akdeniz Toplantısı HBB evsahipliğinde gerçekleşti.

HBB Hayvan Haklarının Korunması İçin Bir UmutWeb
TV

Gündem   A+a-

Hatay Büyükşehir Belediyesi(HBB) Zabıta Daire Başkanlığı ile Mezbahalar, Veterinerlik ve Gıda Kontrol İşleri Şube Müdürlüğünün ev sahipliğini yaptığı Anadolu Hayvan Hakları Federasyonu 1. Bölgesel  AkdenizToplantısı, 14 Mayıs Cumartesi günü saat 09:00’da HATMEK Konferans Salonunda yapıldı.
 
Gerçekleşen toplantıya, Hatay Büyükşehir Belediye Başkanı Doç. Dr. Lütfü Savaş, Adana Vali Yardımcısı Mustafa Aydın, HBB Zabıta Daire Başkanı Edip Kadıoğlu, Anadolufed, Haykofed, İskenderun Sokak Hayvanları Koruma Derneği, Doğayı ve Hayvanları Koruma Derneği, Marmarafeddernek üyeleri ve yöneticileri katılım gösterdi.
 
BAYRAKTAR: DOĞANIN VE CANLILARIN DENGESİNİ BOZMAMALIYIZ
 
Hayvanseverleri bir araya getiren organizasyonda konuşan AnadolufedBaşkanı Ufuk Bayraktar, "Anadolu Hayvan Hakları Federasyonu 1. Bölgesel  Akdeniztoplantısını Hatay’da yapıyor olmanın mutluluğunu yaşıyoruz. Doğanın ahenkle yerleştirdiği taşlarla oynamamalı, doğanın ve canlıların dengesini bozmamalıyız. Tüm hayvanların var olma, yaşama haklarınınsavunucusu olmalı ve bu konuda özveri göstermeliyiz. Bu organizasyonun düzenlenmesinde ve Hatay daki hayvan sevgisinin artmasında başta Hatay Büyükşehir Belediye Başkanı Doç. Dr. Lütfü Savaş olmak üzere HBB'nin daire başkanlarına ve Sivil Toplum Kuruluşu(STK) temsilcilerine teşekkür ederim" dedi.
 
BAŞKAN SAVAŞ: İNSAN OLARAK HAKLARIMIZI SAVUNURKEN, HAYVANLARIN HAKKINI DA SAVUNABİLMEMİZ GEREKİR 
 
Başkan Savaş bu önemli organizasyondayaptığı konuşmada, "İnsanlar kendi haklarını savunabilirken sorunlarını ifade edemeyen hayvanlarında var savunuculuğunu yapabiliyor olmamız gerekir. Hayvan sevgisi annenin çocuklarına verdiği sevgi gibidir. Hayvanlara sevgi ile büyüyen çocuklarımız insan sevgisi ile büyümüş olacaktır. Bu yüzden çocuklarımıza doğadaki tüm canlıları sevmeleri gerektiği bilincini aşımalıyız. Sevgi ve şefkatin olduğu yerde ilgi vardır, ilginin olduğu yerde de hayvanların yaşayabileceği huzurlu bir ortam yaratmış oluruz. Biz, Gazella Gazellaolarak tanınan Dağ Ceylanları projemizle nesli tükenme tehlikesiyle karşı karşıya olan hayvanlarımızı koruma altına aldık. Hayvan barınaklarımızı yenileyerek ameliyathane sayımızı arttırdık ve hayvan mezarlığı yaptık. Bu çalışmalarımızın yanı sıra sizin gibi değerli insanlarla birlikte çalışarak daha çok işler başaracağız. Emeği geçen tüm ekip arkadaşlarıma teşekkür ediyorum" ifadelerini kullandı.
 
AYDIN: BU İŞLERİN GÖNÜLLÜLÜK ESASINA GÖRE YAPILMASI GEREKİR 
 
Adana Vali Yardımcısı Aydın hayvanların yaşam haklarının korunmasının gerekliliğine vurgu yaptığı konuşmasında, olayın özünde sevgi ve ilgi olduğunu fakat kamuda da bununla ilgili ciddi problemlerin olduğunu anlattı. Aydın, "Kamu mecrasında insanların bu konuya yeteri kadar önem vermediğini, konunun öneminin iyi anlaşılmadığı, bütçe problemlerinin olduğu öne sürülüyor. Bu işlerin gönüllülük esasına göre yapılması gerekir ve bu noktada kamu kuruluşlarının desteğine her zaman ihtiyacımız var" ifadelerine yer verdi.
 
KADIOĞLU: ÇALIŞMALARIMIZDA YÖNLENDİRİCİ OLAN BAŞKAN SAVAŞ VE HAYVANSEVERLERLE BİRLİKTE ÖNEMLİ MESAFELER KAT ETTİK 
 
HBB Zabıta Daire Başkanı Kadıoğlu ise,  "Hayvan hakları savunucusu olan dernekleri burada ağırlamaktan çok mutluyuz. Bugün biraz yol kat ettiysek sizin ve Hatay halkının bu konudaki hassasiyeti ve ilgisi bizlere yol gösterdi. Hatay Büyükşehir Belediye Başkanımız Sayın Doç.Dr. Lütfü Savaş her konuda olduğu gibi bu konuda da bizlerden desteğini esirgemediği gibi hep önümüz açarak bizleri doğru yönlendirmiştir. Bizlerde onu mahcup etmemek için çok çalışarak çalışma arkadaşlarımızla güzel işler yaptık. Eksik kaldığımız şeyler tabii ki vardır. Bu yüzden Hayvan sever dostlarımızla birlikte daha çok çalışıp hayvanlarımıza, daha iyi koşullarda, onların sağlıklı ortamlarda yaşayabilecekleri daha büyük yeni barınaklar yapacağız" dedi.
 
KARAAHMETLİ: HBB, HAYVAN HAKLARININ KORUNMASI İÇİN BİR UMUT 
 
Hatay Doğa ve Yaşam Derneği Başkanı Sinem Karaahmetli organizasyondan duyduğu memnuniyeti, "Büyükşehir Belediyesi, hayvan haklarının korunması için bir umut. Hedeflerimizi gerçekleştirmede bizlere öncülük eden her çalışmamıza destek olan başta Hatay Büyükşehir Belediye Başkanı Doç. Dr. Lütfü Savaş’a ve HBB Zabıta Daire Başkanı Edip Kadıoğlu’na teşekkür ederim" cümleleriyle dile getirdi.
 
HATAY'DA HAYVAN SEVGİSİNİN AŞILANMASI NOKTASINDA BAŞKAN SAVAŞ'A PLAKET 
 
Yapılan konuşmaların ardından, HaykonfedBaşkanı Nesrin Çıtrık düzenlenen organizasyonun hayvan hakları açısından önemine dikkat çekerek, Başkan Savaş’a Hatay’da hayvan sevgisinin aşılanması noktasında yapmış olduğu başarılı çalışmalarından dolayı plaket takdim etti.
 
Başkan Savaş da Mozaik Hastanesi Genel Koordinatörü Dr. Kamil Çelik’e hayvan derneklerine yaptığı bağışlardan ve desteklerden dolayı teşekkür plaketi verdi.
 
Toplantı, hayvan hakları savunucularının yaptığı sunumlar ve çalışmaların ardından sona erdi.
HBB Hayvan Haklarının Korunması İçin Bir Umut videosunu izlemek için tıklayın.
Adınız
:
Mail
:
Mesajınız
:
Bu içeriğe ilk siz yorum yapın!
son gelişmeler
öne çıkanlar
deneme bonusu güncel giriş supertotobet