Skip Navigation Links

“Yarının Umutları Atatürk Çocukları”

İskenderun Şehir Kulübü yıllarca unutulmayacak, oyuncuları küçük, anlamı büyük bir etkinliğe imza attı..

“Yarının Umutları Atatürk Çocukları”Web
TV

Gündem   A+a-

İskenderun Şehir Kulübü, yıllarca hafızalardan silinmeyecek bir etkinliğe daha imza attı.  “Yarının Umutları Atatürk Çocukları” temalı, Atatürk’ün ve Cumhuriyet kadınlarının dönem kıyafetlerinin çocuklar tarafından sergilendiği defile ayakta alkışlandı.

İskenderun Şehir Kulübü’nün düzenlediği ve geliri kulüp bünyesinde açılan üniversite burs fonuna aktarılan defilede, Ulu Önder Mustafa Kemal Atatürk ve Cumhuriyet kadınlarının dönem kıyafetlerini sergileyen çocuklar, yine dönemin hanımefendi ve beyefendilerinin ağırlığını ve asaletini yansıtırken oldukça başarılıydılar.

İskenderun Şehir Kulübü Başkanı Semir Yıldız yaptığı konuşmada, burs fonunun ilk harcını oluşturan etkinlikte, yarının umutları Atatürk çocukları, küçücük kalplerin büyük emekler verdiği anlamlı projeye katkı veren herkese teşekkür ederek şöyle konuştu: “ küçük hanımlar ve beyler büyük emekler verdiler, çok yoruldular. Belki de, verdikleri özverinin büyüklüğünü şu anda tam anlamıyla kavrayamasalar da, ileride kendileriyle gurur duyacaklar. Ve bu özelikleriyle, gelecekte de bu şehirde yaşayan çocukların geleceklerini, yollarını daha da aydınlatacaklarına inanıyorum.”

İskenderun Şehir Kulübü Burs Fonu Komisyon Başkanı Avukat Soysal Devlet Doğan, kulübün kuruluş felsefesine dikkat çekerek, eğitime katkı vermeyi amaçlayan kuruluş felsefesinin bir çok yardım etkinliğiyle taçlandığını hatırlattı ve bu çabaların kurumsallaşma sürecinin eğitim burs fonu ile sürdüğünü söyledi ve şöyle konuştu; “kocaman yürekli insanlar güzel bir yola çıkmışlar. Şehir kulübünün kuruluş felsefesinde eğitime katkı vermek fikri vardı. Her yeni üyeyle bunlar paylaşıldı. Bu yolda ilk baştan bu yana, şehir Kulübü çok güzel projeler hayata geçirdi. Köy okullarına, yardıma ve himayeye muhtaç çocuklara yardımlar yapıldı. Karşılıksız eğitim bursu, bu çabaların kurumsallaşmış bir temele oturan, yönergesiyle kurallarıyla denetime açık, adaletli bir şekilde dağıtıldığı, hedefine ulaştığı bir sonucu amaçlıyor.”

Konuşmaların ardından sahnede cumhuriyetin ilk yıllarına ait Atatürk’ün Türkiyesi’ni net olarak gösteren kıyafetleriyle küçük hanımefendi ve beyefendiler görüldü.

Mustafa Kemal Atatürk ve Cumhuriyet kadınlarının dönem kıyafetlerini sergiledikleri defilede, küçük hanımefendilerin ve beyefendilerin şıklığı, zerafeti, asaleti ve Cumhuriyet Türkiyesi’ne yakışır asil duruşları salondakiler tarafından ayakta alkışlandı.

Aydınlık Türkiye’nin geleceği çocukların tamamı Mustafa Kemal Atatürk ve Cumhuriyetin aydınlık yüzlerini sahnede başarılı bir şekilde temsil ettiler.

Defilenin sonunda katkı verenler ile defileye katılarak emeğin en büyüğünü ortaya koyan küçükm hanımefendi ve beyefendilere İskenderun Şehir Kulübü Başkanı Semir Yıldız tarafından plaket takdim edildi. 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

“Yarının Umutları Atatürk Çocukları” videosunu izlemek için tıklayın.
Adınız
:
Mail
:
Mesajınız
:
Bu içeriğe ilk siz yorum yapın!
 
son gelişmeler
öne çıkanlar
deneme bonusu güncel giriş supertotobet