Skip Navigation Links

HAHED Sağlık Çalışanına Yapılan Saldırıyı Kınadı

11 Mayıs Çarşamba günü,Konacık (ASM sağlığı) aile sağlık merkezinde hastalarına hizmet verirken, bir sağlık çalışanına, bir doktora saldırılmıştır.

HAHED Sağlık Çalışanına Yapılan Saldırıyı Kınadı

Gündem   A+a-

11 Mayıs Çarşamba günü,Konacık (ASM sağlığı) aile sağlık merkezinde hastalarına hizmet verirken, bir sağlık çalışanına, bir doktora saldırılmıştır.

İnsanlıktan nasibini almamış kişiler tarafından, Dr. Özkan Kutlu’ya terbiye ve insanlıktan uzak, küfür ve hakaretler edilmiştir. Öncelikle bu tiksindirici saldırıyı kınıyoruz. Son 3 yıldır 40 bini aşkın sağlık çalışanına saldırılmıştır. Tek görevleri hastalara yardım etmek olan ve güçlerinin çok ötesinde, insanüstü gayretle çalışan doktor ve hemşirelere karşı yapılan bu saldırıları kınıyoruz. Her yıl artan şekilde devam eden bu saldırılar karşısında neredeyse hiçbir önlem alınmamaktadır. Saldırıya uğrayan sağlık çalışanının henüz yaraları iyileşmeden, saldırganlar ellerini kollarını sallayarak dolaşmakta ve tehditlerine devam etmektedirler. Saldırıya uğrayan sağlık çalışanlarına, siyasetçilerden ve üst düzey yöneticilerden gerekli destek verilmemektedir. Bu saldırılar karşısında yasalar yetersiz kalmakta ve saldırganları caydırıcı nitelikte yasal düzenlemeler yapılmamaktadır. Siz değerli basın mensupları ve halkımızın karşısına her seferinde aynı sebeple çıkmaktan biz utanır olduk, ancak saldırılar her geçen gün artarak devam etmektedir. Sizlerin ve halkımızın desteğine ihtiyacımız var. Burada ve her yerde sağlık hizmetinin devam edebilmesi için, halkımızdan bizleri yalnız bırakmamalarını ve saldırganları kınamalarını bekliyoruz. Bizler; Hatay Aile Hekimleri Derneği (HAHED) Türkiye Sağlık ve Sosyal Hizmetleri Kamu Görevlileri Sendikası (Türk Sağlık Sen) Sağlık ve Sosyal Hizmet Emekçileri sendikası ( SES) Türk Tabipleri Birliği (TTB), olarak sağlık çalışanlarına yapılan tüm saldırıları kınıyor ve gerekli önlemlerin alınacağı konusunda umutlarımızı hala diri tutuyoruz.

Adınız
:
Mail
:
Mesajınız
:
Bu içeriğe ilk siz yorum yapın!
 
son gelişmeler
öne çıkanlar
deneme bonusu güncel giriş supertotobet