Skip Navigation Links

'Teknoversite İle Vizyonumuzu Ortaya Koyduk'

İskenderun Teknik Üniversitesinin 1. Teknoversite Günleri başladı. Önceki gün başlayan ve açılışı yapılan Teknoversite Günleri

'Teknoversite İle Vizyonumuzu Ortaya Koyduk'Web
TV

Gündem   A+a-

İskenderun Teknik Üniversitesinin 1. Teknoversite Günleri başladı. Önceki gün başlayan ve açılışı yapılan Teknoversite Günleri için dün de törenle sembolik açılış kurdelesi kesildi.

Teknoversite Günleri stantlarının açılışı sembolik kurdele kesimi ile yapıldı. İSTE'de düzenlenen törene Hatay Valisi Ercan Topaca, İskenderun Teknik Üniversitesi Rektörü Türkay Dereli, İskenderun Kaymakamı H.Hasan Özyiğit, Mustafa Kemal Üniversitesi Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Yusuf Önlen, Bilim ve Teknoloji Genel Müdürü İlker Ar, Gaziantep Sanko Üniversitesi Rektörü Ahmet Sınav, İskenderun Belediye Başkanı Seyfi Dingil'de katıldı.

Törende konuşan Hatay Valisi Topaca, bilim, sanayi, teknoloji ve ekonomi anlamında bölgenin ve ilin gelecekte alacağı pozisyonda önemli katkılar sağlaması temennisiyle İskenderun Teknik Üniversitesinin 1. kuruluş yıl dönümünü kutladı ve "Yerel Kalkınma" konulu bir konferans verdi. Topaca, bir sunumla, yerel yönetimlerin tarihçesi, Türk kamu yönetim sistemi, ulusal kalkınmada yerel yönetimlerin rolü gibi konularda katılımcılarla tecrübelerini paylaştı. Konferans sonrası1. teknoversite Günleri sembolik açılış kurdelesi ikinci kez kesildi, üniversite ürün ve prototipler izlendi.

Önceki günkü aılışta ise üniversite rektörü Dereli, "Teknoversite vizyonumuzu ortaya koyduk. Bu bir manifestodur. Bu bizim orjinal fikrimiz ve doktrinimizdir. Şimdi bu vizyonu gerçekleştirmek için arkadaşlarımızla birlikte yola koyulduk. Herkes soruyor? Teknoversite ne demek diyor. teknoversite, endüstri 4.0'a adamam farklı bir üniversite olmak istiyoruz. Bu konuda ihtisaslaşacağız. Biz, inovatörler ve teknovatörler yetiştirmek istiyoruz. Yolun belki çok başındayız. İşte bugün yolun başında Teknoversite Günleri şemsiyesi altında çok güzel, dolu dolu bir program hazırladık" görüşünü kaybetti.

Açılış sonrası Onat Totuk, "Endüstri 4.0 ve 3 boyutlu yazıcılar" konulu konferans verdi.

Adınız
:
Mail
:
Mesajınız
:
Bu içeriğe ilk siz yorum yapın!
son gelişmeler
öne çıkanlar
deneme bonusu güncel giriş supertotobet