Skip Navigation Links

'Barış Şehitleri' Arsuz'da Yaşatılacak..

KESK Hatay Şubeler Platformu, Arsuz Belediyesi'nin katkılarıyla Arsuz'da 'Barış koruluğu' oluşturdu

'Barış Şehitleri' Arsuz'da Yaşatılacak..Web
TV

Arsuz   A+a-

KESK Hatay Şubeler Platformu Üyeleri, Arsuz Belediyesi'nin katkılarıyla 10 Ekim 2015'de Ankara Garı’nda meydana gelen bombalı saldırıda yaşamını yitiren barış şehitleri anısına Arsuz'da ağaç dikti. Saldırıda hayatını kaybeden Birleşik Taşımacılık Çalışanları Sendikası(BTS) İskenderun Temsilcisi Fevzi Sert anısına Çetillik Mahallesi'nde oluşturulan hatıra koruluğu için gerçekleşen ağaç dikme törenine Arsuz Belediye Başkanı Nazım Culha ve Başkan Yardımcısı Sedat Deveci, Birleşik Taşımacılık Çalışanları Sendikası(BTS) Merkez Yönetim Kurulu Üyesi İshak Kocabıyık, Arsuz Eğitimsen Şube Başkanı Mustafa Ünsal ile çok sayıda sendika üyesi katıldı. Üzerinde katliamda ölenlerin fotoğraflarının ve 'Katilleri tanıyoruz. Unutturmayacağız. Hesabını soracağız. Barış ve demokrasiyi getireceğiz" yazılı pankartı taşıyan sendika üyeleri, 'Devrim şehitleri ölümsüzdür' şeklinde slogan atarken,  Ankara Şehitleri'ni yaşatmakta kararlı olduklarının altını çizdi.
 
"Katillerin peşini bırakmayacağıZ"
Cumhuriyet tarihinin en büyük katliamının üzerinden üç ay geçtiğini hatırlatan Tümbel Sen Hatay Şube Başkanı Cüneyt Özbey Çavdır,  "Yüreklerimiz ilk günkü gibi  acıyor ve yanıyor.Her gün yitirdiğimiz yeni canların acısı acımızı da, isyan ve öfkemizi de büyütüyor. İsyandayız, çünkü katliamın katillerini tanıyoruz ve katiller aramızda dolaşıyor. Öfkeliyiz, çünkü aklımızla alay edercesine katliam adli bir olaya indirgenmeye ve zamana yayılmaya çalışılıyor. Bizler yeni katliamlar yaşanmaması için konuyu sürekli gündemde tutmaya çalışırken, katliama zemin hazırlayanlar unutturmaya, gözden kaçırmaya çalışıyorlar. Daha da vahimi bizleri susturmak için yargı ve güvenlik güçleri üzerinden saldırı üzerinden saldırı gerçekleştiriyorlar.Bugün katliamda yaşamını yitiren dostumuz Fevzi Sert Barış Ormanı'nı oluşturmak için buradayız. Fevzi Sert, şahsında 10 Ekim katliamında yaşamını yitiren dostlarımızı saygıyla anıyor, katillerin peşini bırakmayacağımızın bilinmesini istiyoruz" dedi.
 
"Nazım Culha iyiki varsınız, iyi ki varız"
10 Ekim katliamının katillerini bildiklerini ve tanıdıklarını söyleyen Birleşik Taşımacılık Çalışanları Sendikası(BTS) Merkez Yönetim Kurulu Üyesi İshak Kocabıyık, "10 Ekimde bizlere, anne babalarımıza çok büyük bir evlat acısını, kardeş acısını, yoldaş acısını tattırdılar. Ama unutmayacağız, unutturmayacağız. Nereye giderlerse gitsinler bunun hesabını diğer dünyaya bırakmayacağız. Bu dünyada hesabını soracağız ki; arkadaşlarımızın boşuna ölmediğini dosta düşmana göstereceğiz. Onların anıları bizlerin anıları, onların mücadelesi bizim mücadelemizdir. İster diktatörlük, ister başkanlık, ister başka bir rejim olsun bu ülkeye, bu topraklara barış gelinceye kadar, özgürlük gelinceye kadar, emek hakim oluncaya kadar mücadelemiz sürecek. Sendikamız 25 yıllık sendika... Kaç Cumhurbaşkanı, kaç başbakan geçti bilmiyoruz. Bunlar da diğerleri gibi gidecek ve tarihin çöplüğündeki yerlerini alacaklar. Arsuz Belediye Başkanımız Sayın Nazım Culha'ya sendikam adına teşekkür ederim. İki varsınız, iyi ki varız. Bu zorlukları yan yana, omuz omuza durarak, beraber yürüyerek aşmaktan başka çaremiz yok" dedi.
 
"Ankara Şehitleri, Arsuz'da hayat bulacak"
Konuşmasında ısrarla barış vurgusu yapan Arsuz Belediye Başkanı Nazım Culha da, "Sevgili dostumuz BTS İskenderun Temsilci Fevzi Sert anısına fidan dikmek adına bir araya gelmiş bulunuyoruz. Burada dikilecek ağaçlarla o katliamda hayatını yitiren bütün canlarımız bu ağaçlarda bu fidelerde hayat bulacaklar ve sonsuza dek yaşayacaklar. 95 canımızın ardından  çok can kaybettik. Bu ülkede canlı bomba ve katliamla 30 kişi 40 kişi, 50 kişinin ölümü olağanlaştırılmaya çalışıyor. İşin en acı tarafı budur... Biz bunu olağan olarak kabul etmiyoruz. Bunların yaşanmaması için, barışın tesisi için her türlü mücadeleyi vermeye devam edeceğiz.  Sizin haklı mücadelenizi de destekliyoruz. Yitirilen canlar, nerede nasıl olursa olsun, nasıl öldürülürse öldürülsün hepimizin canıdır.  Gerek ülkemizde ve gerek yanı başımızdaki coğrafyada ölümlerin bitmesini temenni ediyoruz. Yitirdiğimiz tüm canlara buradan rahmet diliyoruz" şeklinde konuştu.
Yapılan konuşmaların ardından koruluğa ilk ağacı Arsuz Belediye Başkanı Nazım Culha dikti.
 
'Barış Şehitleri' Arsuz'da Yaşatılacak.. videosunu izlemek için tıklayın.
Adınız
:
Mail
:
Mesajınız
:
Bu içeriğe ilk siz yorum yapın!
ramazan bayrami 
son gelişmeler
öne çıkanlar
deneme bonusu güncel giriş supertotobet