Skip Navigation Links

Buse Nur Kaba İçin Gönüllüler Seferber Oldu

Adana’da özel bir hastanede lösemi tedavisi gören 12 yaşındaki Buse Nur Kaba için eski okulu olan Karakese İlkokulunda başlatılan kök hücre

Buse Nur Kaba İçin Gönüllüler Seferber Oldu

Gündem   A+a-

Adana’da özel bir hastanede lösemi tedavisi gören 12 yaşındaki Buse Nur Kaba için eski okulu olan Karakese İlkokulunda başlatılan kök hücre ve kan bağışı kampanyası yoğun ilgi gördü.

Sabah saat 09;00’dan itibaren Kızılay Kan Merkezi tarafından kurulan stantlara vatandaşlar yoğun ilgi gösterirken minik Buse’nin babası Mehmet Kaba (36) ve annesi Hatun Kaba (32) ise bağışçıları kapıda karşıladı.

Karakese İlkokulu Müdürü Mustafa Erden kampanya ile ilgili olarak yaptığı açıklamada; “Kızımız Buse Nur Kaba’nın rahatsızlığını öğrendikten sonra tedavisi için gerekli olan kök hücre ve kan bağışı konusunda öğrencilerimiz arasında bir farkındalık oluşturmak amacıyla çalışma başlattık. Başta okul aile birliğimiz ve öğrencilerimiz konuya hassasiyet göstererek bir kampanya yapmayı istediklerini belirttiler. Bizde onların bu taleplerine öncülük ettik. İnşallah kızımız Buse’nin yada aynı hastalıktan muzdarip olan bir yavrumuzun tedavisine yardımcı olabiliriz.” Dedi.

Dörtyol Belediye Başkanı Yaşar Toksoy ve Belediye çalışanları da kök hücre ve kan bağışının yanı sıra kampanyaya maddi katkıda da bulundular.

Dörtyol Belediye Başkanı Yaşar Toksoy küçük Buse’nin tedavi süreci tamamlanarak sağlığına tamamen kavuşana kadar ailenin ihtiyaçlarının imkanlar ölçüsünde karşılanacağını belirtti.

Hatay Büyükşehir Belediyesi Dörtyol Erzin Payas Koordinatör Müdürü Tansel Demirel’de Hatay Büyükşehir Belediye Başkanı Doç. Dr. Lütfü Savaş’ın gönderdiği hediyeleri ve yardımları aileye bizzat iletti.

Ayrıca Hatay Büyükşehir Belediyesi Dörtyol çalışanları da kök hücre ve kan bağışında bulunarak kampanyaya destek sundu.

Gün boyu süren kampanyaya 800’ün üzerinde bağışçı katıldı. Bu bağışçılardan kan değerleri uygun bulunan 264 kişiden kök hücre numunesi, 185 kişiden ise kan bağışı kabul edildi. Kampanya en son ünite kan alınana kadar devam etti ve ancak saat 20;00’da tamamlanabildi.

Kızılay İskenderun Kan Bağışı Merkezi Kan Kazanım Uzmanı İsmail Sade ve Gönüllü Kök Hücre Bağışçı Kazanım Uzmanı Özge Er koordinesindeki ekip ise yoğun mesailerine rağmen toplanan kök hücre ve kan bağışından memnun bir şekilde ilçeden ayrıldı.         

Adınız
:
Mail
:
Mesajınız
:
Bu içeriğe ilk siz yorum yapın!
ramazan bayrami 
son gelişmeler
öne çıkanlar
deneme bonusu güncel giriş supertotobet