Skip Navigation Links
Enerjisa-Toroslar

Prof. Dr. ERSOY ile İnşaat Mühendisliğine Dair

İSTE Merkez Konferans Salonunda Prof. Dr. Uğur Ersoy’un konuşmacı olarak katıldığı“İnşaat Mühendisliği Üzerine Bir Söyleşi” düzenlendi.

Prof. Dr.  ERSOY ile İnşaat Mühendisliğine Dair

Eğitim   A+a-

Geleceğin İnşaat Mühendisleri adaylarına ve mezunlarına yaratıcılık, inşaat teknikleri ve tecrübe alanlarında ışık tutan “İnşaat Mühendisliği Üzerine Bir Söyleşi” adlı etkinliğin açılış konuşmasında Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Cemal Turan “İskenderun Teknik Üniversitesi (İSTE) olarak inşaat mühendisliğine çok önem veriyoruz.  İnşaat mühendisliği teknoversite konseptinde çok önemli bir yere sahip. Mezun olacak öğrencilerimiz için Rektörümüz Prof. Dr. Türkay Dereli İSTE Mezunlar Ofisi kurmayı hedefliyor. Mezunlar ofisi ile birlikte mezunlarımızla sürekli bağlantıda kalarak, teknoversite hedefi doğrultusunda Üniversitemiz ve şehrimiz için birçok başarıya sizlerle beraber imza atmayı hedefliyoruz” sözleri ile mezun öğrencilerin İSTE Mezunlar Ofisinin kurumsal gelişimine katkıda bulunmalarının önemine işaret etti. 
Etkinlikte anılarını paylaşan, deneyimlerini anlatan ve yapı mühendisliği ile ilgili olarak katıldığı saha çalışmalarına değinen konuşmacı Prof. Dr. Uğur Ersoy, inşaat mühendislerinin iyi bir temel eğitim almalarının önemine işaret ederek, bunu kendi tecrübe ve deneyimleri ile birleştirmeleri gerektiğini belirtti. Mühendisliği, bilgi, deneyim, önsezi ve yaratıcılığın birleşmesi olarak tanımlayan Prof. Dr. Uğur Ersoy, bir mühendislik probleminin çözümü sırasında elde edilen analiz sonuçlarının deneyim ve önsezi ile beraber bir mantık süzgecinden geçirilmesinin önemine vurgu yaptı. Ersoy, yine de elde edilen sonuçların doğruluğunun yapılan varsayımlarla sınırlı olacağının da bilincinde olunması gerektiğini belirtti. Prof. Dr. Uğur Ersoy ayrıca Hardy Cross’ un basitlik ile ilgili olarak söylediklerine vurgu yaparak “Bilimde ve mühendislikte gerçekler basittir. Eğer bir problem size karmaşık bir biçimde sunuluyorsa, bu problemin karmaşıklığından değil, sunanın aklının karışıklığından kaynaklanmaktadır.” ifadesiyle inşaat mühendisi adaylarına ve mezunlara, sorunları basit, sade ve anlaşılabilir bir şekilde açıklayabilmenin önemine işaret etti.
 
Ersoy inşaat mühendisliği öğrencilerine ayrıca “Sizler mükemmel proje yapabilirsiniz, ancak şantiyede yapılan hatalar ve uygulamalar kötü ise ortaya pekte güzel olmayan sonuçlar çıkabilir. Buna çok dikkat etmelisiniz” sözleri ile öğrencilere deneyimlerinden kesitler sunarak, incelediği yapılarda karşılaşılan problemler ve çözüm yollarını geleceğin İSTE’li İnşaat Mühendisi adaylarına anlattı.
Adınız
:
Mail
:
Mesajınız
:
Bu içeriğe ilk siz yorum yapın!
son gelişmeler
öne çıkanlar
deneme bonusu güncel giriş