Skip Navigation Links
Enerjisa-Toroslar

Biz Bedenimiz ve Ruhumuzla İşimize Sarılıyoruz..

Şerif Tosyalı, Bloomberg HT’de hem Osmaniye Organize Sanayi Bölgesi’ni hemde Tosyalı Holding’in başarısını anlattı;

Biz Bedenimiz ve Ruhumuzla İşimize Sarılıyoruz..

Ekonomi   A+a-

Türkiye’de başarısıyla gençliği ve dinamizmi temsil eden Tosyalı Holding Enerji Yönetim Kurulu Üyesi ve Osmaniye Organize Sanayi Bölgesi Başkanvekili Şerif Tosyalı, Bloomberg HT’de Murat Başkan’ın hazırlayıp sunduğu canlı olarak yayınlanan ‘Çıkış Yolu’ programında hem Osmaniye Organize Sanayi Bölgesi’ni hemde Tosyalı Holding’in başarısını anlattı; 'BİZ BEDENİMİZ VE RUHUMUZLA İŞİMİZE SARILIYORUZ' Tosyalı Holding Enerji Yönetim Kurulu Üyesi ve Osmaniye Organize Sanayi Bölgesi Başkanvekili Şerif Tosyalı ile Osmaniye Ticaret Odası Yönetim Kurulu Başkanı Murat Teke Bloomberg HT’de yayınlanan Çıkış Yolu adlı programına konuk oldular. Osmaniye Organize Sanayi Bölgesi’nde canlı olarak gerçekleştirilen ve Murat Başkan’ın hazırlayıp sunduğu programda Türkiye’de gençliğin ve dinamizmin simgesi haline gelen Tosyalı Holding Enerji Yönetim Kurulu Üyesi Şerif Tosyalı, Osmaniye Organize Sanayi Bölgesi’nin üretim potansiyeli ve Tosyalı Holding’in başarısını, ayrıca yatırımları hakkında bilgiler verdi. Üretim ve gelişme anlamında Türkiye’de en çok konuşulan şehirlerin başında gelen Osmaniye ve Osmaniye Sanayi Bölgesi Bloomberg HT’de ele alındı. Tosyalı Holding Enerji Yönetim Kurulu Üyesi ve Osmaniye Ticaret ve Sanayi Odası Başkanı Murat Teke, Osmaniye OSB’nin bu başarı seviyesine gelmesinin ana hatlarını anlattılar. Tosyalı Holding Enerji Yönetim Kurulu Üyesi Şerif Tosyalı, program sunucusu Murat Başkan’ın tüm sorularına geniş ve ayrıntılı olarak cevap verdi.

“70 YILLIK BAŞARI ÖYKÜSÜ’

İlk olarak Tosyalı Holding’in üretimleri hakkında bilgiler veren genç ve başarılı iş adamı Şerif Tosyalı, Tosyalı Holding’in 3 kıtada, 6 noktada ve 20 farklı tesiste üretimlerini gerçekleştirdiğini ifade etti. Hem bölgesel, hem de küresel olarak stratejilerini uygulamış durumda olduklarını kaydeden Şerif Tosyalı, bu stratejilerini sektörde ciddi bir üretici konumuna getirdiğini, finansal olarak da küresel bir finansal oyuncu konumuna getirdiğini aktardı. Tosyalı Holding’in 70 yıllık bir serüveni olduğunu vurgulayan Tosyalı, “70 yıl önce bir baba ve 3 evladı, başlatmış olduğu imalat serüveni, bugün 10 bin kişilik bir organizasyona dönüşmüştür. Bende bu ailenin bir evladı olarak çalışmaya devam ediyorum. İşimizi daha iyi yapmak daha iyi seviyelere gelmek için, daha çok okuyoruz. Demir çelik sektörü kendi içinde ayrı dinamikleri olan bir sektördür. Sektör ile ilgili herşeyi bilmeniz ve tüm bedeninizle o işe sarılmanız gerekiyor. Dedemizin bize öğrettiği bir algı var; o da hakikaten işimize sarılmış durumdayız” dedi.

‘OSMANİYE OSB ÇEVREYE DUYARLI’

Osmaniye Organize Sanayi Bölgesi’nin çevreye de çok duyarlı bir yer olduğunu kaydeden Şerif Tosyalı, “Zaten biz de bunu geçen sene en temiz OSB olarak Çevre Bakanımızından ödül olarak taçlandırdık. Bu bizi çok mutlu etti. Ciddi bir emek harcıyoruz. Bu emeğinde karşılığını alıyoruz. Tabi şirket bazında marka olmayı başarmış bir şirketiz. Marka olmak için seçilebilir olmak lazım. Seçilebilir olmak ta

çevresel yatırımlar gerektiriyor. Gerçekten biz çevreye çok duyarlı bir OSB ve şirketiz” dedi.

 

‘KAYBEDECEK ZAMANIMIZ YOK’

Tosyalı Holding’in Toyo-Kohan ortaklığı ile ilgili yatırımından da bahseden Şerif Tosyalı, bu yatırımın 2012 yılına dayandığını kaydetti. Geçen sene yatırıma başladıklarını vurgulayan Tosyalı Holding Enerji Yönetim Kurulu Üyesi Şerif Tosyalı, “Çok stratejik ve ülkemizin dış açığını kapatacak bir yatırım. Bu yatırımın tamamlanmasıyla birlikte otomotiv, beyaz eşya, elektronik endüstrisi, ambalaj sanayi, Osmaniye’ye özgü olan zeytin yağı ve fıstık gibi ürünler paketlenmesin burada çıkacak ürünlerle metale dönüşecek. Biz ambalaj endüstirisinde de gerçekten önemli bir mamül üretmiş olacağız. Yaklaşık 600 milyon dolarlık bir bir yatırım. Kaybedecek zamanımız yok. Önümüzdeki yılın ilk çeyreğinde de birinci sınıf malzemeyi çıkarmış olacağız” ifadelerini kullandı.

‘YAKINDA TEKNOKENT KURACAĞIZ’

Osmaniye Organize Sanayi Bölgesi’nde üretilen ürünler ve istihdamı ile ilgili de bilgiler veren Tosyalı, OSB’de 15 bin kişinin istihdam edildiğini söyledi. Dorse imalatında da önemli bir noktada olduklarını vurgulayan Tosyalı, “OSB katma değerli ürünlerin de üretildiği bir yer. Türkiye’nin bir çok yerinde boru profili üretiliyor ama, burada üretilen borular, Amerika’nın kaya gazı sondajı olarak kullanılıyor. Yine asrın projesi olarak adlandırılan TANAP boruları burada üretiliyor. İplik endüstrisinde de yine söz sahibiyiz. Osmaniye tarım ve hayvancılık üzerine kümelenmiş bir bölgeydi. Sanayileşme kültürünü elde etmesi bir hayli zor oldu. Ama bugün bu tesisten çıkın, hangi tesise giderseniz gidin, her tesisin AR-GE merkezi var. Bu merkezde çok ciddi mühendis topluluğu söz konusudur. Yakında teknokent kuracağız. Entellektüel sermayeyi genç anlamda şehrimize çekeceğiz. Ülke dışından da gençlerimizi yetiştirmek üzere birikimli sermayeyi getirmek istiyoruz. Burada çok şeyleri hep birlikte çalışarak başaracağız” diye konuştu.

‘TÜRKİYE’DE GÜZEL İŞLER YAPILIYOR’

Tosyalı Holding Enerji Yönetim Kurulu Üyesi Şerif Tosyalı son olarak program sunucusu Murat Başkan’ın “Tüm bunları nasıl başardınız” sorusu üzerine örnek olması gereken yanıt vererek, “Demir çelik sanayicisiyseniz, tüm bedeninizle, ruhunuzla işinize sarılmanız gerekiyor. Türkiye’de demir çelik anlamında güzel işler yapılıyor. Fabrika sahibi birçok yabancı şirket sahipleri, bizim ulaşabildiğimiz başarılara ulaşamamış durumda. Çok şükür biz bunları hem bölge, hem de şirket olarak başarmış durumadayız” dedi.

“YERFISTIĞI ÜRETİMİNDE ÖNCÜYÜZ’ Osmaniye Ticaret ve Sanayi Odası Başkanı Murat Teke ise, Osmaniye’nin potansiyel yapısını değerlendirdi. Teke, Osmaniye’nin yatırım teşvikleri almasının bölgeye çok büyük bir ivme kazandırdığını kaydederek, “Osmaniye kültür, tarım, turizm ve sanayi şehri oldu. Biz tarımı bırakmadık. Tarıma dayala sanayilerimizi geliştiriyoruz. Türkiye’de fıstık üretiminin % 95’i Osmaniye’de pazarlanıyor, yine % 50’si Osmaniye’de üretiliyor. Aynı şekilde soya ve mısır üretiminde de öncüyüz. Tarımla

alakalı bir diğer meselelerden biri de zeytincilik. Önümüzdeki zaman zarfında tarıma dayalı organize sanayimizi geliştirerek, ülkemize katkıda bulunacağız” dedi.

Adınız
:
Mail
:
Mesajınız
:
Bu içeriğe ilk siz yorum yapın!
son gelişmeler
öne çıkanlar