Skip Navigation Links

Açılıyor, Açılacak Derken Sonunda Açıldı

Çürümeye Terk Edilen İskenderun Devlet Hastanesi 20 Yıl Sonra Törenle Açıldı

Gündem   A+a-

Çürümeye Terk Edilen İskenderun Devlet Hastanesi 20 Yıl Sonra Törenle Açıldı
 
Eski Adalet Bakanı ve Hatay Milletvekili Sadullah Ergin, İskenderun Devlet Hastanesi'ni açılışını yaptı.
 
Ergin, açılışta yaptığı konuşmada, Türkiye'nin her tarafına ulaşan hava filosu ile sağlık hizmetinde önemli mesafeler alındığını dile getirdi. Sadullah Ergin, şöyle konuştu: "Türkiye önemli bir değişim ve gelişimi yaşıyor. Sağlık alanında yapılan atımlar, reformlar ve getirilen hizmetler vatandaşımızı mutlu ediyor ve daha rahat sağlık hizmeti alır duruma getiriyor. Yıllar önce bu ülkeye gelen Almanı, İngilizi, Fransızı rahatsızlandığında ambulans uçakları gelip onları memleketlerine götürdüklerinde haber olurdu ve hayret ederdik. Bu gün Türkiye önemli bir noktaya geldi ki, Allah ihtiyaç hissettirmesin, Türkiye'nin her tarafına ulaşan hava filosuna sahip olduk. Bu gün 74 milyon insanlarımızın sağlığı ve mutluluğu bizler için çok önemli. Türkiye güçleniyor, insanımız daha mutlu müreffeh noktaya ulaşıyor."
AK Parti Hatay milletvekili Orhan Karasayar ise "İnsanı yaşat ki devlet yaşasın anlayışıyla sağlık hizmetleri Türkiye genelinde vermiş olduğumuz ehemmiyeti İskenderun'da da vermeye çalıştık. Geçtiğimiz yıllara kadar Fransızlardan kalma binalarda hizmet vermeye çalışıyorduk. 20 yıl önce temeli atılan bu hastane temel olarak çürümeye terk edilmişti. Vermiş olduğumuz mücadelelerle bu hastanemizi halkımızın hizmetine yakışır 5 yıldızlı otel konforunda dizayn ettik." diye konuştu.
Hatay İl Sağlık Müdürü Bayram Kerkez, İskenderun Devlet Hastanesi hakkında teknik bilgiler verdi. Kerkez, "Hastanemiz 108 bin metrekare olup, kapalı alanı 49 bin 720 metrekaredir. Şehir merkezindeki mevcut hastanemizde faaliyetine devam edecek olup, bu gün itibariyle yeni binamızda 238 yatağımız 41 poliklinik, 10 ameliyathane, 12 yoğun bakım yatağımızla faaliyete geçecektir. İskenderun Devlet Hastanemiz bu yeni binayla beraber toplam 447 yatağı, 20 ameliyathanesi, 111 poliklinik odası, 44 yoğun bakım yatağı olacaktır. Nitelikli yatak sayısı (WC ve duşlu bir veya 2 yataklı hasta odası) 81'den 308'e çıkmış olacaktır." şeklinde konuştu.
Hatay Valisi M.Cellettin Lekesiz de şunları söyledi: "Bir devletin reytingi vatandaşı mevcut ettiği ölçüde artar. Böylesi hizmetlerin artması, vatandaşımızın nezdinde devlete olan itibarı da artıracaktır. Yüksek standartlarda yapılan odaların hizmete girmesi de çok önemli. Allah kimseyi hastaneye düşürmesin, ancak gün olur buralara düşecek olursak en iyi sağlık hizmeti verecek konuma gelmiştir ve Türk hekimlerimiz sayesinde bu hastanelerimizden halkımız yeterince istifade edecektir."
İskenderun Kaymakamı Ali İhsan Su ise şöyle konuştu: "İskenderun halkımıza artık çok daha modern, bir veya ikişer kişilik odalarda hizmet verilecektir. 131 uzman, 334 hemşire ve 108 ebe 27 pratisyen hekimle hastanemizde hizmetlerimizi sürdürmekteyiz."
Açılışa eski Adalet Bakanı ve AK Parti Hatay Milletvekili Sadullah Ergin, Milletvekili Orhan Karasayar, milletvekili adayları, Hatay Valisi M.Celalettin Lekesiz, İskenderun Kaymakamı Ali İhsan Su, Hatay İl Sağlık Müdürü Bayram Kerkez, İskenderunlu iş adamları Fuat Tosyalı, Recep Atakaş, Recep Ekinci, MÜSİAD Hatay Şube Başkanı Fatih Tosyalı, KİSİAD Başkanı Tamer Eker, İskenderun Devlet Hastanesi Başhekimi Veysel Yıldırım, protokol üyeleri ve vatandaşlar katıldı.
 
 
Adınız
:
Mail
:
Mesajınız
:
Bu içeriğe ilk siz yorum yapın!
 
son gelişmeler
öne çıkanlar
deneme bonusu güncel giriş supertotobet