Skip Navigation Links

Arsuz'a Marina veya Kruvaziye Limanı İstiyoruz !

Arsuz Belediyesinde Arsuz’a yapılmak istenen 3. Balıkçı barınağı haberi gündem yarattı.

Arsuz'a Marina veya Kruvaziye Limanı İstiyoruz !Web
TV

Gündem   A+a-

Arsuz Belediyesinde daha önce kararı alınan ve bu kararın bakanlığa gönderildiği belediyenin görüşü olarak bilinen Arsuz’a yapılmak istenen 3. Balıkçı barınağı haberi gündem yarattı.

8. Habere özel açıklamalarda bulunan Arsuz Belediye Başkanı Nazım Culha aylar öncesinden belediye meclisinde aldıkları kararı hatırlatarak Arsuz’a 3. Bir balıkçı barınağı projesini kabul etmediklerini, onun yerine marina ya da kruvaziyer limanı görüşlerini gerekli bakanlığa ilettiklerini söyledi.

Başkan Culha tekne sahibi balıkçılar arasında farklı görüşler olsa da Arsuz geleceği açısından Kruvaziyer limanı veya marinanın büyük önem arz ettiğine dikkat çekti.

Başkan Culha sözlerine şöyle devam etti:

Arsuz içersinde 3. Bir barınak projesi ısrarla yapılmak isteniyor. Aşiyan Sitesi ve Yaşam Kent Sitesinin kıyı kısmındaki bakir olan koyda düşünülüyor. Madenli ve Konacık limanlarının boş olması ve israf gözüyle bakılan bu proje neden bu kadar ısrarla yapılmak istenmesini yönelik düşünceleriniz nedir?

Bu konuyla ilgili görüşümüz daha evvel meclis kararımızla birlikte bakanlığımıza kadar ilettik. Balıkçı Barınaklarına bizim karşı bir duruşumuz yok. Fakat bizim hâlihazırda Konacık Mahallemizdeki limanımız ile yapımı hala süren Madenli Mahallemizdeki Balıkçı Barınağımızın buradaki potansiyelimize yeteceğine inanıyoruz. İlçemizin turizm hamlesi var ve bu anlamda turizm konusunu dikkate aldığımızda bu bölge bir Marinaya ya da Kruvaziyer ihtiyaç duyulacağının kanaatindeyiz.

O mevcut yerin hem güzelliğiyle hem merkez konumuyla hem de İlçemizin konseptiyle daha uygun arz edecek bir proje yapılması lazım. En son ÇED raporuyla ilgili bizden bir görüş istediklerinde biz, buranın Balıkçı Barınağından ziyade Marina ya da Kruvaziyer yapılmasının daha doğru olacağını söyledik ki zaten beklentimiz de o yönde.  Tabi bakanlık bu konuda nasıl kararlar verecek bilmiyoruz.

Yakın zamanda Arsuz turizm yolunda ciddi mesafeler katedecek ve illa ki Arsuz’a bir marina gerekecek. Zaten yat ve teknelerini korunaksız bölgelere bağlamış vatandaşlarımızın bu konuda istekleri mevcut. Dolayısıyla şimdiden böyle bir ihtiyacımız var iken Arsuz’un merkezine yapılacak olan 3. Bir balıkçı barınağı fikrinden dönülmesinin daha doğru olacağı kanaatindeyiz.

 

 

Arsuz'a Marina veya Kruvaziye Limanı İstiyoruz ! videosunu izlemek için tıklayın.
Adınız
:
Mail
:
Mesajınız
:
Bu içeriğe ilk siz yorum yapın!
 
son gelişmeler
öne çıkanlar
deneme bonusu güncel giriş supertotobet