Skip Navigation Links

Şehidimizi onbinler uğurladı

Şehit Jandarma Onbaşı Fatih Yonca İskenderun'a bağlı Bekbele Beldesi'nde düzenlenen cenaze töreniyle toprağa verildi.

Gündem   A+a-

Şehit Jandarma Onbaşı Fatih Yonca İskenderun’a bağlı Bekbele Beldesi’nde düzenlenen cenaze töreniyle toprağa verildi.

Tokat’ın Reşadiye ilçesinde düşürüldükleri pusuda altı arkadaşıyla birlikte şehit edilen Fatih Yonca için Bekbele Beldesi’nde tören düzenlendi.
Hatay’ın dört bir yanından ve çevre illerden akın eden on binlerin katılımıyla gerçekleştirilen cenaze töreninde gözyaşları sel oldu.

Bekbele’de caddeler ve sokaklar hınca hınç doluyken, cenaze namazı sonrası izdiham yaşanması korkuttu.
Bekbele Merkez Camii’nde Öğle Namazı’nı müteakip kılınan Cenaze Namazı, yoğun kalabalık ve izdiham nedeniyle güçlükle kılınabildi.
Şehit Jandarma Onbaşı Fatih Yonca’nın ay yıldızlı al bayrağa sarılı tabutu ilerlemekte zorlanınca devreye askeri yetkililer girdi.

Kortejin önü açıldıktan sonra mezarlığa kadar tekbirler eşliğinde dualar edildi.
Şehit Jandarma Onbaşı Fatih Yonca’nın babası Bülent Yonca, son dönemlerde tepkilere neden olan açılıma isyan etti. “Açılım maçılım istemiyoruz” diye bağıran Bülent Yonca’nın ardından bir vatandaş, Başbakan Recep Tayyip Erdoğan’ın çelenginin üzerinde bulunan ismi yırttı. Yırtılan isim polisler tarafından yapıştırılarak yerine kondu.
Cenaze namazı sırasında, alkışlamak ve slogan atmanın haram olduğu İskenderun eski Müftüsü Mustafa Varlı tarafından söylenmesine rağmen, mezarlığa ilerlenirken alkış yapıldı ve sloganlar atıldı.
Tüm bölge halkı Bekbele Beldesi’nde cenaze törenine akın edince İskenderun’da tüm caddelerde, çarşıda adeta hayat durdu.
İskenderun’dan Bekbele Beldesi’ne kadar alınan olağanüstü güvenlik önlemleri dikkat çekiciydi.

Paşalar el öpüp başsağlığı dilediler
Tuğgeneral Gürsel Öztürk ile Tuğamiral Turgay Erdağ, camide şehidin teyzesi Hüsne Kıyılı'nın elini ölüp, başsağlığı diledi.
Öztürk Paşa ile Erdağ Paşa’nın duygulu anları, sözün bittiği yer olarak yorumlandı.
Tabuta sarılarak ağlayan Kıyılı, güçlükle teskin edildi. Anne Gülsüm Sönmez, camiye diğer çocuklarıyla birlikte geldi. Sönmez, oğlunun tabutunun önünde çocukları Hakan, Ömer ve Zeynep ile birbirlerine sarılıp, "Biz bu kadarız"dedi.

Ağlamayacağım
Anne Gülsüm Sönmez, güçlükle ayakta duruyordu. İki yanında kadın subaylar bulunan Şehit Anası Gülsüm Sönmez, “Ağlamayacağım. Gözyaşı dökmeyeceğim. Kınalı kuzum vatanıma feda olsun” diyerek, acısıyla birlikte gururunu dile getirdi.

Babadan son dua..
Şehit babası Bülent Yonca, oğlu toprağa verilirken İskenderun İlçe Müftülüğü tarafından görevlendirilen hocaların bulunduğu masanın dibinde toprağa oturdu. Güçlükle teskin edilen Baba Bülent Yonca, okunan Kur’an-ı Kerim ve edilen dualar sırasında sürekli olarak elleri açık bir şekilde Şehit oğlu için Allah’a yakardı.

 

 

Adı MKÜ’de ölümsüzleşiyor
Cenaze törenine öğretim görevlileri ve öğrencilerle birlikte katılan Mustafa Kemal Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Şerafettin Canda, Şehit Jandarma Onbaşı Fatih Yonca’nın adını mezun olduğu İskenderun Meslek Yüksek Okulu’na verileceğine söyledi.

 


 

 

Onbinler akın etti
Şehit Jandarma Onbaşı Fatih Yonca’nın onbinlerin katıldığı cenaze törenine Adalet Bakanı Sadullah Ergin, AK Parti Hatay Milletvekilleri Orhan Karasayar, Aldülhadi Kahya, Mustafa Öztürk, Fevzi Şanverdi, CHP Hatay Milletvekilleri Aziz Yazar ve Gökhan Durgun, İskenderun Kaymakamı Cemil Aksak, Dörtyol Kaymakamı Hayri Sandıkçı, 39. Mekanize Piyade Tugay ve Garnizon Komutanı Tuğgeneral Gürsel Öztürk ile Deniz Üs Komutanı Tuğamiral Turgay Erdağ, MKÜ Rektörü Prof. Dr. Şerafettin Canda,, İskenderun Belediye Başkanı Dr. Yusuf Civelek, siyasi partilerin il ve ilçe başkanları, belde belediye başkanları, belediye meclis üyeleri, sivil toplum kuruluşlarının temsilcileri katıldı.


Bilgili yerinde durmadı..
Bekbele Belediye Başkanı Beyazıt Bestami Bilgili, köylüsü Şehit Jandarma Onbaşı Fatih Yonca’nın cenaze törenini bizzat sevk ve idare etti. Güçlükle ayakta durduğu gözlenen Belediye Başkanı Bilgili, en küçük bir aksamada hemen devreye girerek, merasimin en şekilde tamamlanmasına katkı sundu.

Alkışlamak Haram
Fatih Yonca'nın cenaze namazını kıldıran İskenderun eski Müftüsü Mustafa Sinanoğlu şehidin arkasından alkış tutulmamasını istedi. Milleti birbirine düşürmek isteyenlerin her daim var olacağını ve bundan sonra da olacağını belirten Mustafa Varlı, "Türk milletine, İslam'a uygu bir şekilde şehidimizin arkasından gidelim. Yani alkışlamak, slogan atmak caiz değildir, haramdır. Fatihalar okuyarak, ölümü düşünerek, dünyayı düşünerek ahreti düşünerek gidelim. Şehidimizi İslam'ın terbiyesi ve Türk milletinin vakarına yakışır şekilde götürelim" dedi. Müftünün helallik istemesinin ardından şehit Fatih Yonca'nın cenazesi omuzlara alınarak Bekleme Belde Mezarlığı'na götürüldü. Uyarılara rağmen cenaze mezarlığa götürülürken yol kenarında toplanan vatandaşlar alkışlarla protesto edip, 'Başbakan istifa' diyerek slogan attı.

 


 

Adınız
:
Mail
:
Mesajınız
:
Bu içeriğe ilk siz yorum yapın!
 
son gelişmeler
öne çıkanlar
deneme bonusu güncel giriş supertotobet