Skip Navigation Links
Enerjisa-Toroslar

İSTE ve AVL Arasında Uluslararası İşbirliği

İskenderun Teknik Üniversitesi (İSTE) ile AVL Şirketi arasında üniversite-sanayi işbirliği protokolü imzalandı.

İSTE ve AVL Arasında Uluslararası İşbirliği

Eğitim   A+a-

İskenderun Teknik Üniversitesi (İSTE) ile içten yanmalı motorların tasarım ve kontrol konularında dünyanın en büyük bağımsız şirketi konumundaki AVL Şirketi arasında üniversite-sanayi işbirliği protokolü imzalandı.
 
İskenderun Teknik Üniversitesi (İSTE) Makine Fakültesi ile merkezi Avusturya’da bulunan AVL firması arasında devam eden görüşmelerde mutlu sona ulaşıldı. İmzalanan üniversite-sanayi işbirliği (AVL University Partnership) protokolü kapsamında yüksek lisans ve doktora öğrencilerinin araştırma ve uygulama çalışmalarında kullanılmak üzere 4 ana programın (AVL-BOOST, AVL- FIRE M, AVL- CRUISE M ve AVL-EXCITE) lisansları alınmıştır. 
Özellikle son on yıldır otomotiv dünyasında adından epeyce söz ettiren AVL firması; gerek simülasyon programları gerekse ölçüm teknolojileri ve aparatları ile gelişen otomotiv teknolojisine yön vermekte olan firmalardan biri haline gelmiştir. AVL şirketinin en güncel anlaşması ise TÜMOSAN muharebe tankı Altay’ın güç grubu geliştirilmesi ve tanka entegrasyonu için teknik destek sağlaması olmuştur. AR-GE faaliyetlerine önem veren firma; İskenderun Teknik Üniversitesi ile yaptığı işbirliği çerçevesinde toplam değeri on binlerce Euro değerindeki 4 farklı yazılımı araştırmacıların kullanımlarına ücretsiz olarak sunmuştur. Yapılan protokolün yenilenmesi bir takım şartlara bağlı olup; en önemli maddelerinden olan uluslararası yayın kriteri kısa zamanda yerine getirilmiş ve diğer maddeler içinde önemli mesafe kat edilmiştir. 
İSTE-AVL işbirliği teknik danışmanlarından Dr. M. Kaan BALTACIOĞLU ve Dr. H. Turan ARAT konu ile ilgili olarak yaptıkları açıklamada “Üniversitemiz ile AVL arasında imzalanan protokol çerçevesinde, özellikle otomotiv mühendisliği konusunda son yıllarda kullanılmakta olan; modelleme ve analiz konularında inovatif çözümler sunan AVL programları üniversitemize kazandırılmıştır. İçten yanmalı motorların yanma ve tepkime modellemeleri; güç aktarım organları ve güç üniteleri; performans ve emisyon analizleri; alternatif yakıt ve enerji teknolojileri konularında simülasyon bazında üretici çözümler sunmaktadır. Gelişen taşıt teknolojileri ile bütünleşik bir çizgide devam eden çalışmalarımızı, İSTE ve AVL-AST işbirliği ile daha da ivmelendirmeyi hedeflemekteyiz” dedi. 
Günümüz ve gelecek taşıtlarının; motor, yanma-yakıt, aktarım organları, güç üniteleri, performans ve emisyon modellemeleri ile ilgili bu programlar hakkında daha detaylı bilgiler için  www.avl.com adresi ziyaret edilebilir.
 
Adınız
:
Mail
:
Mesajınız
:
Bu içeriğe ilk siz yorum yapın!
son gelişmeler
öne çıkanlar
deneme bonusu güncel giriş