Skip Navigation Links
Enerjisa-Toroslar

Buralarda Yüzmek Tehlike ve Yasak !

İskenderun İlçe Kaymakamı H. Hasan Özyiğit, vatandaşların serinlemek amacıyla yüzmeye gittiği bazı yerlerin tehlike arz ettiğini bildirdi.

Buralarda Yüzmek Tehlike ve Yasak !

Gündem   A+a-

Hatay’ın İskenderun İlçe Kaymakamı H. Hasan Özyiğit, vatandaşların serinlemek amacıyla yüzmeye gittiği bazı yerlerin tehlike arz ettiğini bildirdi.

Her yıl başta çocuk olmak üzere gençler ve birçok vatandaşın serinlemek amacıyla girdikleri deniz, baraj, gölet, kanal, akarsu ve su birikintilerinde boğularak hayatlarını kaybettiğini belirten Kaymakam H. Hasan Özyiğit, bu durumun önüne geçilebilmesi için belirtilen yerlerde suya girilmemesi gerektiğine dikkat çekti.

Kaymakam H. Hasan Özyiğit, yaptığı açıklamada, ilçede her yıl başta çocuk ve gençler olmak üzere birçok vatandaşın serinlemek için girdikleri deniz, baraj, gölet, kanal, akarsu ve su birikintilerinde boğularak hayatını kaybettiğini hatırlatarak, "Bu olumsuz olayların önüne geçmek, vatandaşlarımızın can güvenliğini sağlamak amacıyla Valiliğimizce hazırlanan 24 Aralık 2015 tarihli genelge doğrultusunda ilçemiz sınırları içerisinde bulunan; Sarıseki Deresi, Suluca Deresi, Karayılan Sahili, Sarıseki Sahili, Şekere Deresi, Merkez Sahili, Denizciler Sahili serinlemek amacıyla suya girmek ve yüzmek için tehlikeli yerler olarak belirlendi.

Vatandaşlarımızın söz konusu yerler ile kontrolsüz ve tehlikeli yerler olarak nitelendiren yerlerde suya girmemeleri gerekmektedir" dedi.

Özyiğit, alınan kararlar ile usul ve esaslara uyulmaması halinde ilgili mevzuat çerçevesinde idari para cezası ve idari yaptırım cezası uygulanacağını kaydetti.

Adınız
:
Mail
:
Mesajınız
:
Bu içeriğe ilk siz yorum yapın!
son gelişmeler
öne çıkanlar