Skip Navigation Links

Bilfen İskenderun Liselerinde Kariyer Günleri Başladı

2015 – 2016 eğitim – öğretim döneminde İskenderun’da hizmet vermeye başlayan Bilfen Liseleri, öğrencilerini akademik ve sosyal yönden

Bilfen İskenderun Liselerinde Kariyer Günleri Başladı

Gündem   A+a-

2015 – 2016 eğitim – öğretim döneminde İskenderun’da hizmet vermeye başlayan Bilfen Liseleri, öğrencilerini akademik ve sosyal yönden kuvvetli bireyler olarak hayata hazırlamayı ilke edinmiştir. Birkaç yıl içinde tercih edecekleri üniversite bölümleri ile iş hayatına bir adım daha yaklaşacak öğrenciler için meslek seçimleri de bu sürecin bir parçasıdır.

Rehberlik Bölümü tarafından düzenlenen, öğrencilerin ilgi ve yetenekleri doğrultusunda doğru meslek alanına yönlendirilmesi hedeflenen,Bilfen İskenderun Liseleri 1. Kariyer Günleri tüm 9. ve 10.sınıf öğrencilerinin katılımı ile gerçekleşti.

“Moleküler Biyoloji ve Genetik” alanında ülkemizin en genç akademisyenlerinden Prof. Dr. Yusuf  Baran ve ekibi tarafından verilen seminerler öğrencilere gelecek tercihleri için ışık tuttu.

Bilfen İskenderun Anadolu ve Fen Lisesi Konferans Salonunda tüm gün gerçekleşen seminerler sırasında; “Bilim ile Gerçeği Şekillendirmek, Yaşam Bilimlerinin Nobelleri, Moleküler Biyoloji ve Genetik, Kanser Biyolojisi, Doğal Ürünler ve Sağlımız, Doku Mühendisliği, Kanımız ve Kan Hücreleri ile Biyomühendislik başlıkları altında üniversitelerin çeşitli bölümleri mercek altına alındı.

Meslek tercihi ve kariyer planlamasında öğrencilere yol göstermek için düzenlenen Kariyer Günleri kapsamında öğrenciler farklı meslek alanları, o mesleklerin gerektirdiği nitelikler ve sonrasında iş bulma koşulları ile ilgili merak ettikleri tüm sorulara yanıt buldular.

Adınız
:
Mail
:
Mesajınız
:
Bu içeriğe ilk siz yorum yapın!
 
son gelişmeler
öne çıkanlar
deneme bonusu güncel giriş supertotobet