Skip Navigation Links

İSTE Büyüyor, Türkiye’yi Temsil Ediyor

İSTE, Avrupa Birliği’nin en önemli bilimsel işbirliği programlarında biri olan COST programında temsil ediliyor

İSTE Büyüyor, Türkiye’yi Temsil Ediyor

Eğitim   A+a-

İskenderun Teknik Üniversitesi (İSTE), Avrupa Birliği’nin en önemli bilimsel işbirliği programlarında biri olan COST (Avrupa Birliği Bilim ve Sanayi İşbirliği Programı) programında temsil ediliyor

Türkiye dâhil 26 ülkenin yer aldığı Gıda, Tarım ve Hayvancılık alanında Avrupa Birliği COST (http://www.cost.eu/) programlarından birisi olan “Aquagamete FA 1205” programına; Türkiye’den İskenderun Teknik Üniversitesi (İSTE) Deniz Bilimleri ve Teknolojisi Fakültesi Öğretim Üyesi Prof. Dr. Yusuf Bozkurt, “Kriyoprezervasyon Yöntemi ile Endemik ve Yetiştiriciliği Yapılan Ekonomik Değere Sahip Sucul Türlerin Korunması” projesi ile kabul edildi.

Konu hakkında açıklama yapan Prof. Dr. Yusuf Bozkurt; ”Aquagamate FA 1205 programı Akuatik türlerin gamet kalitesinin belirlenmesinde kullanılan metotların standardize edilmesi, nesli tükenmekte olan veya kültürü yapılan türlerin gen kaynaklarının korunmasına yönelik gamet biyolojisi ve korunumu konularında bilimsel işbirliği ağının oluşturulmasını amaçlayan bir topluluktur. Akademiden akuakültür sektörüne bilgi akışının sağlanmasını hedefleyen COST programı kapsamında yapmış olduğumuz başvurunun kabul edilmesi ile COST programının Yönetim Komitesi’nde ‘İskenderun Teknik Üniversitesi’ de yer almıştır” diyerek, İSTE’nin TEKNOVERSİTE vizyonu çerçevesinde yapılan proje ile programda çalışan yabancı araştırmacılarla ortak projeler üretileceğini belirtti.

Prof. Dr. Yusuf Bozkurt konuşmasında, proje ile ülkemiz sucul gen kaynaklarının korunması ve gen bankasının oluşturulması hussunda işbirliği olanaklarının geliştirilmesini hedefleyerek, kriyoprezervasyon biyoteknolojisinin su ürünleri sektörüne kazandırılmasını ve yaygınlaştırılmasını amaçladıklarının altını çizdi.

 

Adınız
:
Mail
:
Mesajınız
:
Bu içeriğe ilk siz yorum yapın!
 
son gelişmeler
öne çıkanlar
deneme bonusu güncel giriş supertotobet