Skip Navigation Links

“Yetim Gülerse, Dünya Güler”

Hatay'ın Reyhanlı ilçesinde bulunan İHH İnsani Yardım Vakfı Lojistik Merkezi'nde düzenlenen 'Yetim Gülerse Dünya Güler'

“Yetim Gülerse, Dünya Güler”

Gündem   A+a-

hatay/" style="text-decoration: none; font-family: Roboto, sans-serif; font-size: 16px; line-height: 24px; color: rgb(51, 51, 51) !important; cursor: pointer !important; font-stretch: normal !important;" title="Hatay Haberleri">Hatay'ın Reyhanlı ilçesinde bulunan İHH İnsani Yardım Vakfı Lojistik Merkezi'nde düzenlenen 'Yetim Gülerse Dünya Güler' etkinliğinde 600 Suriyeli yetim çocuk, bir araya geldi.

Kur'an-ı Kerim okunması ile başlayan etkinlikte yetimler şiir okudu, oyunlar sergiledi. Bazı çocuklar ise Türkçe ilahi okudular.

İHH Suriye Çalışmaları Hatay Ofisi Basın Danışmanı Burak Karacaoğlu, etkinlikle ilgili yaptığı açıklamada, 2016 yılında, İHH İnsani Yardım Vakfı olarak yetim dayanışma günleri kapsamında dünya genelinde 200 bin çocukla buluşacaklarını söyleyerek, "Bugün İHHİnsani Yardım Vakfı Suriye Çalışmaları Lojistik ve Koordine Merkezinde Suriyeli 600 yetimimizle birlikteyiz. Yetim kardeşlerimize yemekler veriyoruz. Onlar bize oyunlar ve gösteriler sergilediler. Onlara çeşitli hediyelerde vererek her zaman yanlarında olduğumuzu sembolik olarak da olsa göstermiş oluyoruz. Biz İHH İnsani Yardım Vakfıolarak Suriye çalışmalarımıza rutin bir şekilde devam ediyoruz. Suriye içerisinde günlük 20 binin üzerinde yetime her gün ekmek ve çeşitli gıda malzemesi ulaştırıyoruz. Sponsorluk bedelleri yoğun bir şekilde yetim kardeşlerimize ulaştırılmaya devam ediliyor" dedi.

İnsani Yardım Vakfı Lojistik Merkezi'nde düzenlenen moral gününde bir kısmı İHH'ya ait yetim evlerinde bir kısmı da anneleri ile birlikte yaşayan 600 yetim çocuk verilen yemekle beraber yetimlerin hazırladıkları etkinlikte de hoşça vakit geçirdi.

Adınız
:
Mail
:
Mesajınız
:
Bu içeriğe ilk siz yorum yapın!
ramazan bayrami 
son gelişmeler
öne çıkanlar
deneme bonusu güncel giriş supertotobet