Skip Navigation Links
Enerjisa-Toroslar

HBB Kültürel Etkinliklerle Hayata Renk Katıyor

HBB Başkanı Doç.Dr.Lütfü Savaş’ın öncülüğünde kurulan HBB Şehir Tiyatrosu, il genelinde sahnelediği performanslarla büyük beğeni topluyor.

HBB Kültürel Etkinliklerle Hayata Renk Katıyor

Kültür Sanat   A+a-

Sosyal ve kültürel aktivitelerin il geneline sunulması ve toplumsal dokunun çeşitli organizasyonlarla güçlenmesi bağlamında Hatay Büyükşehir Belediye(HBB) Başkanı Doç. Dr. Lütfü Savaş’ın öncülüğünde kurulan HBB Şehir Tiyatrosu, il genelinde sahnelediği performanslarla büyük beğeni topluyor.

HBB Şehir Tiyatrosu, bünyesinde bulunan oyun salonunda geleneksel kültürümüzün bir parçası olan kukla gösterisiyle çocuklara unutamayacakları bir gün yaşattı.

ŞEHİR TİYATROSU’NUN KELOĞLAN KUKLA OYUNU, ÇOCUKLARA HAYVANSEVERLİK BİLİNCİ AŞILADI

 

Tiyatroyu merak edinmiş hayal gücü geniş zihinlere sanat sevgisi aşılamayı görev edinen ve bu anlamda ortaya koyduğu çalışmalarla büyük beğeni toplayan HBB Şehir Tiyatrosu, İpek Anaokulu, Yeşilpınar Atatürk İlkokulu Anasınıfı, Şehit Türkmen İlkokulu Anasınıfı öğrencilerine 21 Nisan Perşembe günü kapılarını açtı.

Keloğlan’ın gün içerisinde karşısına çıkan hayvanlar ile diyalogunun çeşitli figürler eşliğinde eğlenceli bir dille anlatıldığı kukla oyunu, aynı zamanda çocuklara hayvan sevgisi aşılayarak duyarlı bireyler olarak yetişmeleri bağlamında önemli tembihlerde bulundu.

EĞLENİRKEN ÖĞRENEN MİNİKLERİN KEYFİNE DİYECEK YOK

Okul öncesi miniklerin, nitelikli bir sanat bilgisine sahip olmalarını sağlamak ve tiyatroya olan ilgilerini arttırmak için oyuna dahil eden ve sorular sorarak ilgilerini çeken başarılı sanatçılar, çocuklara hem eğlenceli hem de eğitici anlar yaşattı.

Oyunun bitimiyle birlikte büyük beğeni ile izledikleri kukla oyunu kahramanları ile hatıra fotoğrafı çekilen minikler, HBB Şehir Tiyatrosu oyuncuları tarafından balon sürpriziyle buluşturuldu.

HBB Şehir Tiyatrosu her Perşembe saat 10.00 ile 14.00’te bünyesinde yer alan oyun salonunda minikleri ağırlamaya ve mutlu etmeye devam edecek.

Adınız
:
Mail
:
Mesajınız
:
Bu içeriğe ilk siz yorum yapın!
son gelişmeler
öne çıkanlar
deneme bonusu güncel giriş