Skip Navigation Links

Yaşasın Dünya Kudüs Günü

İnsani Yardım Derneği İHH İskenderun Temsilcisi Zekeriye Kanata, Bugün, rahmet ve bereket ayı Ramazan'ın son Cuma'sıdır.

Gündem   A+a-

Yaşasın Dünya Kudüs Günü
 
İnsani Yardım Derneği İHH İskenderun Temsilcisi Zekeriye Kanata, Bugün, rahmet ve bereket ayı Ramazan’ın son Cuma’sıdır. Bugün zalimler ve müstekbirler karşısında kutlu direnişin ve İslam kardeşliği’nin sembolü olan Dünya Kudüs Günü’dür” dedi.
Kanat yaptığı açıklamasında, Bugün yeryüzündeki tüm Müslümanlar ve özgür insanlar için günlerden Kudüs’tür, Mescid-i Aksa’dır. Kudüs, kurulduğu günden bu yana vahyi ve peygamberlik müessesini temsil etmiş Hz.Süleyman, Hz.Zekeriya, Hz.Yakup, Hz.İsa gibi peygamberlerin yaşadığı bir şehir olduğu gibi, son Peygamber Hz.Muhammed (s.a.v)’in miraca yükseldiği Mescid-i Aksa’yı da bağrında barındırmaktadır. Mescid-i Aksa Müslümanların ilk kıblesi, Mescid-i Haram’dan sonra muvahhidlerin ikinci camiidir.
Rabbimizin Mescid-i aksa ve çevresini mübarek kıldığımız dediği yer Kudüs ve Filistin topraklarıdır. Siyonist İsrail rejimi, emperyalist güçlerden aldığı destekle 1940’lı yıllarda Filistin topraklarını işgale başlamış, 1967 yılındaki 6 gün savaşından sonra ise Kudüs ve Filistin tamamen işgal edilmiştir.”dedi
Kanat açıklamasının devamında ise, “Bugün, Siyonist İsrail ümmetin ve insanlığın bağrına saplanmış bir hançer gibi durmaktadır. Filistin halkı yarım asırdan fazla bir zamandır Siyonizm karşı verdiği mücadelede yalnızlaştırılmaya çalışılmış, sorun sadece bölgede yaşayan Arapların meselesiymiş gibi gösterilmek istenmiştir. Dünya Kudüs Günü’nün ilanıyla birlikte bu oyun bozulmuş, Filistin davası ulusal çevrelerden çıkarılarak evrensel ve İslami bir boyut kazanmıştır. Dünya Müslümanları ve özgürlükçü halklar, İslam ümmetinin kalbi haline gelen Filistin ve Kudüs’ün kurtuluşunu ümmetin kurtuluşu, Siyonist İsrail ve onun hamisi ABD’nin sonu olarak görmektedir. Bugün yeryüzünün her yerinde milyonlarca Müslüman ve özgür insan, Dünya Kudüs Günü’nü ihya etmek ve Siyonizm protesto etmek için alanları doldurmaktadır. Aralarındaki basit ihtilafları bir kenara bırakarak Kudüs’ün önemini kavrayıp bir araya gelen tüm kardeşlerimizi selamlıyor, aynı bilincin tüm Müslümanları kuşatmasını Rabbimizden niyaz ediyoruz. Bu vesileyle Mavi Marmara yardım gemisinde Şehit düşen Kudüs aşığı kardeşlerimizi rahmetle anıyor, İsrailsiz bir dünyada ve özgür Kudüs’te buluşma arzumuzu her daim canlı tuttuğumuzu ilan ediyoruz.” Dedi.
 


Adınız
:
Mail
:
Mesajınız
:
Bu içeriğe ilk siz yorum yapın!
 
son gelişmeler
öne çıkanlar
deneme bonusu güncel giriş supertotobet