Skip Navigation Links

Cengiz Gül Genel Başkanlık yolunda...

Başarılı ve sevilen kimlik A.Cengiz Gül, Çelik-İş Sendikası'nın yeni genel başkanı olma yolunda ilerliyor.

Gündem   A+a-

 
Başarılı ve sevilen kimlik A.Cengiz Gül, Çelik-İş Sendikası’nın yeni genel başkanı olma yolunda ilerliyor.
01-02 Eylül 2012 tarihleri arasında Ankara’da, Öğretmen Evi’nde yapılacak olan olağanüstü kongrede genel başkan adayı olarak seçime girecek olan Cengiz Gül, ülke genelindeki çelik-iş sendikası üyelerinin, delegelerinin, şube başkanlarının isteği ve oluruyla genel başkan seçilecek gibi görünüyor. Özellikle İskenderun ve havalisiyle, bölgede, ardından da Türkiye genelindeki çelik-iş sendikası teşkilatlarında sevinç yaratan söz konusu gelişme sonrası Cengiz Gül’e yoğun destek ziyaretleri, mesaj ve telefon yağmuru başladı. Çelik işçisinin çok sevdiği ve sevgi seliyle destek verdiği Şube Başkanı Cengiz Gül, olağanüstü kongre için hazırlıklarını sürdürüyor.
Demir-çelik sektörünün nabzının arttığı bölgemizde, çekirdekten yetişme, sektörün, işçilerin ve bölgenin sorunlarını çok iyi bilen ve bu yönde her daim çözüm önerileri bulunan deneyimli sendikacı Gül’ün Çelik-İş Sendikası Genel Başkanı olma ihtimali, kamuoyunda da oldukça olumlu yankı buldu. Bir Hatay ve yöre evladının daha Başkent Ankara’da Hatay’ın ve yörenin sözcüsü, gözcüsü ve temsilcisi olacak olması, İskenderun ve Hatay kamuoyunda yeni bir heyecan dalgası yarattı. Kişi ve kurumlarla kolay iletişim kurabilen, dinlemesini, dinletmesini bilen, uzlaşı kültürüne sahip, hemen her siyasi parti ile sendikal faaliyetler anlamında rahatça fikir alış verişinde bulunan Cengiz Gül’ün, Çelik-İş Sendikası genel başkanı olduğunda bölgeye, Hatay’a ve ülkeye çok daha yararlı hizmetlerde bulunacağına kesin gözüyle bakılıyor.
Öte yandan A. Cengiz Gül’ün, Çelik-İş Sendikası Genel Başkanı olmasının ardından, Hak-İş Konfederasyonu’nda da genel başkan yardımcılığı görevini üstleneceği tahmin ediliyor.
 
A.Cengiz Gül kimdir?
 
A.Cengiz Gül, 01.02.1961 tarihinde Hatay ili Kırıkhan ilçesinde doğdu. Ortaöğretim ve Endüstri Meslek Lisesi’ni Hatay’da bitirdi. Lise yıllarında Kırıkhan Spor ve İskenderun Demir Çelik Spor ’da aktif olarak futbol oynadı, bu dönemde aynı zamanda öğrenci derneklerinde görev aldı.
1978 yılında İskenderun demir Çelik Fabrikaları’nda işe başladı. Hatay Eğitim Fakültesi’ni bitirdi. Daha sonra yüksek öğrenimine Çukurova Üniversitesi Meslek Yüksek Okulu, Elektrik Bölümünü bitirerek devam etti. Üniversite yıllarında bu kez üniversite gençlik örgütlerinde görev yaptı. Askerliğini Erzincan’da tamamladı. Askerlik ve yüksek öğrenim sonrası İskenderun Demir Çelik Fabrikalarındaki işine devam etti. 1986 yılında yapılan delege seçimlerinde, delege seçildi. Aynı yıl yapılan seçimle temsilci oldu. 1989 Kardemir ve İsdemir Grev Yürütme Komitesi’nde aktif görev aldı. 137 günlük grevde İsdemir Grev Komite Başkanı olarak görev yaptı. 1989 Kardemir ve İsdemir grevlerinin başarıyla bitmesi neticesi, İskenderun Şube yönetimine seçildi. 2002 yılında yapılan olağan genel kurulda, Çelik-İş Sendikası İskenderun Şube Başkanı seçildi. 31.10.2012 tarihinde yapılan Çelik-İş Sendikası’nın 12. Olağan Genel Kurulu’nda Çelik-İş Sendikası Genel Teşkilatlandırma Sekreterliği’ne seçildi. TEMA Vakfı ve çevre koruma dernekleri üyesi de olan, A.Cengiz Gül, evli ve ikisi kız, biri erkek, üç çocuk babasıdır.
 
 

Adınız
:
Mail
:
Mesajınız
:
Bu içeriğe ilk siz yorum yapın!
son gelişmeler
öne çıkanlar
deneme bonusu güncel giriş supertotobet