Skip Navigation Links
Enerjisa-Toroslar

460 Minik Satranççı Şampiyon Oldu

Dörtyol Belediyesi’nin katkılarıyla satranç şenliği düzenlendi.

460 Minik Satranççı Şampiyon Oldu

Gündem   A+a-

Dörtyol’daki bağımsız anaokulları ile okullarımız bünyesindeki anaokullarının öğrencilerine yönelik olarak satranç şenliği düzenlendi.

Dörtyol Belediyesinin katkılarıyla gerçekleştirilen satranç şenliğine 3, 4 ve 5 yaş gurubundan 460 minik öğrenci katıldı.

Dörtyol Belediye Başkanı Yaşar Toksoy, İlçe Emniyet Müdürü Ali Koray Ataş, Türkiye Satranç Federasyonu Hatay İl Temsilcisi Sultan Daban, Hatay Gazeteciler Cemiyet Başkanı Ahmet Yetişen, Kaymakamlık Yazı İşleri Müdürü İsmail Öztürk, Gençlik ve Spor İlçe Müdürü Selçuk Kayhan, İlçe Milli Eğitim Şube Müdürleri Mehmet Şimşek ve Erkan Öktem, Belediye Başkan Yardımcısı Yaşar Gürakan ve çok sayıda velinin katıldığı şölen Dörtyol Öğretmenevinde yapıldı.

Açılış konuşmasını yapan Dörtyol Belediye Başkanı Yaşar Toksoy; “Çocuklarımızı olabildiğince küçük yaştan başlayarak kişilik gelişimlerine pozitif etkileri olacak faaliyetlere yönlendirmeliyiz. Çocuklarımızın olumlu davranışlar sergilemelerini sağlamaya çalışmalı bunu da kendimize bir görev olarak benimsenmeliyiz. Biz Dörtyol Belediyesi olarak geleceğimizin teminatı sevgili yavrularımıza Sosyal Belediyecilik anlayışımız içerisinde her türlü imkanı seferber etmeye hazırız. Biz kendimize çocuklarımızın milli ve manevi değerlere saygılı birer vatandaş olarak yetişmesini görev addediyoruz. Özellikle satranç sporu bu konuda bizim önem verdiğimiz bir branş. Çok az araç satranç kadar çocukların gelişiminde etkili olabilmektedir. Satranç çocuklarımızın kötü alışkanlıklar edinilmesine engel olur, Planlı hareket etmenin önemini ve gerekliliğini kavratır.  Süratli, doğru ve çabuk düşünebilmeye yardımcı olur, olaylara doğru yorumlarla yaklaşabilme yeteneklerini geliştirir. Kişiliği ve karakteri olumlu yönde etkiler ve geliştirir.  "Kendine güven" duygusu aşılar ve bunu geliştirir. Kendi güç ve yeteneklerini daha iyi tanıyarak, bireysel güç ve yetenekleri açığa çıkarmaya ve bireysel doğru kararlar alabilmeye yardımcı olur. Dikkatini tek konu üzerinde yoğunlaştırabilme alışkanlığı kazandırır. Diğer ders konularının daha iyi anlaşılıp kavramasına yardımcı olur. Bilimselliği ön plana alarak araştırmalar yapmaya yönlendirir. Konulara karşı şüpheci yaklaşımı benimsetir, onları ezberci zihniyetten arındırır.  Kişileri düşünen, araştıran, yargılayan varlıklar haline getirir ve yaratıcılıklarında özgür bırakan bir ortam hazırlar. En önemlisi de başarıya ancak ve ancak sistemli ve disiplinli bir çalışmayla varılabileceğini gösterir. Başarısızlıklar karşısında yılmamayı, başarı için daha da çok çalışmanın gerekli olduğunu öğretir. Bu organizasyonun hayata geçirilmesinde emeği geçenlere teşekkür ediyor, bu gün şenliğimize katılan tüm minik satranççılarımızı da şampiyon ilan ediyorum” dedi.

Türkiye Satranç Federasyonu Hatay İl Temsilcisi Sultan Daban’da Dörtyol Belediye Başkanı Yaşar Toksoy’a katkılarından ötürü teşekkür etti.

Anasınıfı Müdürlerine plaket takdiminden sonra öğrencilerde okulları adına protokol üyelerine sırayla çiçek hediye etti.    

Adınız
:
Mail
:
Mesajınız
:
Bu içeriğe ilk siz yorum yapın!
son gelişmeler
öne çıkanlar