Skip Navigation Links

Avusturya Büyükelçi'sinden Civelek'e Ziyaret

Avusturya Büyükelçisi ve Hatay Fahri Konsolosu Belediye Başkanı Dr. Yusuf H. Civelek'i ziyaret etti

Gündem   A+a-

 
Avusturya Büyükelçisi ve Hatay Fahri Konsolosu Belediye Başkanı Dr. Yusuf H. Civelek’i ziyaret etti
 
Avusturya Büyükelçisi Heide Maria Gürer ve Hatay Fahri Konsolosu Mehmet Kılıçlar, Belediye Başkanı Dr. Yusuf H. Civelek’e nezaket ziyaretinde bulundu.
Ziyaretten duyduğu memnuniyeti dile getiren Belediye Başkanı Dr. Yusuf H. Civelek, yapılan çalışmalarla ilgili konuklarına kısaca bilgi verdi.
Altyapı çalışmalarının hızlandırıldığını, denize iskele yapımı konusunda ihaleye çıkılacağını anlatan Belediye Başkanı Dr. Yusuf H. Civelek, “Körfez enerji merkezi haline gelecek. İskenderun sanayi, Samandağ ve Arsuz turizme açık yer. Soğukoluk yaylası var” dedi.
Avusturya Büyükelçisi Heide Maria Gürer’in, “Master planı yapıyor musunuz?” sorusunu da yanıtlayan Başkan, Hatay Valisi başkanlığında master planı çalışması yapıldığını ve turizm envanteri çıkarıldığını söyledi.
İskenderun’da otel olması gerektiğini belirten Başkan, “Demiryolu, havaalanı var. İleride hızlı trene geçiş olacak. Limanımız özelleşti. Doğu Akdeniz’in en büyük ve konteyner limanı özelliğinde olacak. İskenderun’un yıldızının parlayacağı zaman geldi” dedi.
Türkiye’nin ihtiyacı olan demir ve çeliğin yüzde 50’si, yassı mamülün yüzde 60, filtrenin yüzde 80’nin kentimizden karşılandığını belirten Belediye Başkanı Dr. Yusuf H. Civelek, ilimizin tarihinin çok eski olduğunu ifade etti.
Fahri Konsolos Mehmet Kılıçlar, İsdemir ve Atakaş ve Rus ortaklı tesis kurulduğunu anımsattı.
Avusturya’ya turistik gezi yaptığını paylaşan Başkan, yeşil alanlarının yoğunluğunu beğendiğini ifade etti.
Başkan’ın, Avusturya’yı gezip beğendiğini ifade etmesinden memnuniyet duyan Büyükelçi Heide Maria Gürer de, “Viyana dünyanın yeşil kent olarak bir numarası” dedi ve Başkan’a, içerisinde İskenderun’un da anlatıldığı bir kitap hediye etti.
Konuklarını 7 Ekim Cuma günü saat 19.30’da Belediye Kültür Merkezi’nde yapılacak olan Avusturya Kültür Ofisi ve İskenderun Belediyesi ortak etkinliği olan Sigi Finkel ve Mamadou Diabate konserine davet eden Belediye Başkanı, kültürel ve sanatsal etkinlikleri önemsediklerini söyledi.
Başkan, konuklarına İskenderun’un resminin olduğu plaket ve eski ve yeni fotoğraflardan oluşan İskenderun albümü verdi.
 

Adınız
:
Mail
:
Mesajınız
:
Bu içeriğe ilk siz yorum yapın!
son gelişmeler
öne çıkanlar
deneme bonusu güncel giriş supertotobet