Skip Navigation Links

İSTE Sivil Havacılık Yüksekokulu Öğrencileri Romanya’da

İSTE Sivil Havacılık Yüksekokulu öğrencileri, Avrupa Birliği (AB) ERASMUS Projeleri kapsamında Romanya’da yapılan “MOTIVATED TO LEARN” programına katı

İSTE Sivil Havacılık Yüksekokulu Öğrencileri Romanya’da

Eğitim   A+a-

İskenderun Teknik Üniversitesi (İSTE) Sivil Havacılık Yüksekokulu (SHYO) öğrencileri Romanya’nın Bükreş kentinde düzenlenen “MOTIVATED TO LEARN” etkinliğine katıldı. Avrupa Birliği (AB) Erasmus projeleri kapsamında Belen Kaymakamlığı Proje Ofisi tarafından hazırlanan ve Türkiye’nin de aralarında bulunduğu 5 farklı ülkeden toplam 25 kişinin katıldığı program 24 Mart-3 Nisan 2016 tarihleri arasında Romanya’nın Bükreş kentinde gerçekleştirildi. 

Eğitim programına Türkiye’yi temsilen Belen Kaymakamlığı Proje Koordinatörü Yeliz Sevim, İngilizce öğretmeni Burcu Ömür ile birlikte İskenderun Teknik Üniversitesi Sivil Havacılık Yüksekokulu Havacılık Yönetimi Bölümü öğrencilerinden Caner Arslan, Emre Soyak ve Metehan Yavuzaslan’dan oluşan 5 kişilik bir ekip katıldı. Öğrenciler, eğitim programı sonrasına “Bükreş Türk Şehitliğini” de ziyaret ederek hatıra fotoğrafları çektirdiler.

Eğitim içerikli yapılan faaliyetler ile yaygın (non-formal) öğrenim metotlarından oluşan proje, öğrencilerin motivasyonlarının artırılmasını ve daha kolay öğrenmelerini hedefliyor. Ayrıca program boyunca öğrenilen metotlar, belirlenen okullarda öğrencilerle paylaşılıyor. Devamında ise öğrencilerin eğitim ile ilgili ihtiyaçları belirlenip bunları karşılayabilmek için çalışmalar yapılıyor.

İSTE SHYO Müdür Yardımcısı Öğr. Gör. Harun Yılmaz konuyla ilgili yaptığı açıklamada şunları söyledi:

“AB ERASMUS programı ile okulumuzdan bu projeye 3 öğrencimiz katıldı, bu proje sayesinde öğrencilerimiz öğrenme teknikleri konusunda kendilerini daha iyi geliştirme imkânı buldular.  Orada kazandıkları tecrübeleri diğer arkadaşlarıyla da paylaşıyorlar. Ayrıca ülkemizdeki okullarda bulunan öğrencilere, Yurtdışında öğrenilen nonformal öğrenim metotların uygulanması için hazırlıklarımız devam ediyor.”

 

 

 

 

Adınız
:
Mail
:
Mesajınız
:
Bu içeriğe ilk siz yorum yapın!
ramazan bayrami 
son gelişmeler
öne çıkanlar
deneme bonusu güncel giriş supertotobet