Skip Navigation Links

Üç Fidan Arsuz'da Anıldı

2. Bahar Şenlikleri'nin futbol turnuvası finali belleklerde unutulmaz izler bırakacak

Üç Fidan Arsuz'da AnıldıWeb
TV

Arsuz   A+a-

Arsuz Belediyesi, sporun birleştirici, bütünleştirici ve kaynaştırıcı gücünü ortaya koyarak halkı futbol turnuvasında buluşturdu. 2. Bahar Şenlikleri kapsamında düzenlenen ve oldukça renkli görüntülere sahne olan halı saha futbol turnuvasının final maçında çekişmeli ve kıyasıya mücadelelerin ardından büyükler kategorisinde Reyhani Market, veteranlarda ise Üç Fidanlar şampiyonluk elde eden takım oldu.

Final maçını izlemeye gelenler arasında Arsuz Belediye Başkanı Nazım Culha ve eşi Selda Culha, başkan yardımcıları Ali Yavuz ve Sedat Deveci ile belediye meclis üyelerinin yanı sıra Ali İsmail Korkmaz’ın babası Şahap Korkmaz, annesi Emel Korkmaz ve abisi Gürkan Korkmaz, Ahmet Atakan’ın Babası Ali Atakan ve annesi Emsal Atakan ile Arsuzlular da vardı.

Abdullah Cömert’in annesinin rahatsızlığı dolayısıyla katılamadığı final maçında Hatay’ın üç fidanı, demokrasi şehitlerinin ailelerinin bulunmasının yanı sıra, şampiyon olan takımın da Üç Fidanlar adını taşıması turnuvadaki duygu yoğunluğunu ikiye katladı.

 

“Analarımız ağlamayın, evlatlarınız burada”

Köylü Spor Tesisleri’nde oynanan veteranlar final maçında Üç fidanlar ile Tarık Oto takımları karşı karşıya geldi. Üzerinde Hatay’ın Gezi Şehitleri Ahmet Atakan, Ali İsmail Korkmaz ve Abdullah Cömert'in resimlerinin yer aldığı ve  “Analarımız ağlamayın, evlatlarınız burada” yazılı pankartla yeşil sahaya çıkan iki takımın kıyasıya mücadelesinde şampiyonluk ipini göğüsleyen takım Üç Fidanlar oldu. Yaklaşık 13 gün süren futbol turnuvası sonunda şampiyon olan Üç Fidanlar'ın ardından, ikinciliği Tarık Oto, üçüncülüğü Zeytindalı Miyami elde etti. Büyükler kategorisinde ise birinci Reyhani Market, ikinci NETSE, üçüncü ise Gözcüler Gençlik oldu.                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                               

 

"Üç fidanlar, Türkiye'nin evlatlarıdır"

Bahar Şenliği’nde halkın katılımını da sağlayan sportif etkinliklerin düzenlenmesinin büyük önem taşıdığını söyleyen Arsuz Belediye Başkanı Nazım Culha, "Spor yarışmaktan çok, dayanışma, dostluk, arkadaşlık, birlik ve beraberlik duygularını pekiştiriyor ve bir araya gelmemize de zemin hazırlıyor. Düzenlediğimiz turnuvaların centilmence ve dostane bir hava içerisinde tamamlanmasından mutluyum. Şenliklerin 15. günüde,  futbol turnuvamızın finalinde duygu yüklü bir gece yaşıyoruz.  Bugünün çok farklı bir konsepti var çünkü Hatay'ın üç fidanın takımı var turnuvada ve o takım bugün şampiyon oldu. Gezi direnişinde Hatay'dan 3 tane evladımız Abdullah Cömert, Ahmet Atakan ve Ali İsmail Korkmaz kardeşlerimiz, evlatlarımız demokrasi şehidi oldu. Onlar bu ülkede demokrasinin mücadelesini vererek hakkın rahmetine kavuştular. Onlar bu bizler için, sizler için yaşanabilir bir Türkiye'yi bırakmak adına, daha iyi bir yaşam oluşması adına, insan hakları adına, hak ve özgürlükler adına mücadele ederek şehit oldular. Biz onları burada saygıyla ve rahmetle anıyoruz. Bugün aramızda aileleri var. Arsuz'a gelerek bize şeref verdiler. Onların acısı bizim acımızdır. Onların evladı bizim evladımızdır. Onların evlatları, artık sadece onların değil, bütün Türkiye'nin evladıdır. Katılımlarından dolayı kendilerine çok teşekkür ederim" dedi.

 

"Çocuklarımızı katledenleri, Allah katletsin"

Oğlunu kaybetmenin acısıyla isyan eden, her futbolcuya oğluna sarılır gibi sarılan Ahmet Atakan'ın annesi Emsal Atakan, "Bizi ağırladığınız için Arsuz Belediye Başkanı Nazım Culha'ye ve hepinize teşekkür ederiz. Bizim çocuklarımız sadece demokrasi mücadelesi verdi. Ama, benim bütün annelere çağrımdır; Mücadele edelim, çocuklarımızın arkasında duralım. Mücadeleye devam diyorum... Çünkü. Bizim çocuklarımız yanlış hiç birşey yapmadılar. Sadece demokrasi dediler, özgürlük dediler ve haksızlığa göğüs gerdiler. Bu yüzden onları katlettiler. Onları katledenleri de Allah katletsin. Sizin gibi güzel dostlar ve yoldaşlar yüzünden ayaktayız. Hepinize teşekkür ederim" şeklinde konuştu.

Oldukça duygu dolu anlar yaşayan Ali İsmail Korkmaz'ın annesi Emel Korkmaz ise, "Çocuklarımızı yaşattığınız,  unutmadığınız ve unutturmadığınız için teşekkür ederim. Daha fazla konuşamayacağım" dedi.

 

Kupalar sahiplerini buldu

Konuşmaların ardından, Başkan Nazım Culha, rahatsız olduğu için törene katılamayan Abdullah Cömert'in annesi Hatice Cömert adına plaket ve çiçeği eşi Selda Culha'ya takdim etti.  Arsuz Belediye Başkanı Nazım Culha, büyükler kategorisi birincisi Reyhani Market'e kupa ve madalyalarını takdim ettikten sonra, veteranlar şampiyonu Üç Fidanlar'a ise kupa ve madalyalarını Hatay’ın Gezi Şehitleri Ahmet Atakan ve Ali İsmail Korkmaz'ın aileleri verdi.  Şampiyon olan Üç Fidanlar ise forma ve kupalarını Ahmet Atakan'ın annesi Emsal Atakan'a ve Ali İsmail Korkmaz'ın annesi Emel Atakan'a hediye etti.

 

Üç Fidan Arsuz'da Anıldı videosunu izlemek için tıklayın.
Adınız
:
Mail
:
Mesajınız
:
Toplam (1) adet yorum var.
zeki kılınç 15 Nisan 2016 Cuma
bizi yanlız bırakmayan emeği geçen gökmeydan halkına tüm misafirlere ve tüm takımlara teşekkür ederiz
 
son gelişmeler
öne çıkanlar
deneme bonusu güncel giriş supertotobet