Skip Navigation Links

Hatay Tabip Odası, Hassa'da Şiddeti Kınadı

Hatay tabip Odası ve Yönetim Kurulu Üyeleri, Hassa Devlet Hastane'sindeki doktora şiddet olayını kınadı.

Gündem   A+a-

 

Hatay Tabip Odası, Hassa’da Şiddeti Kınadı
Hatay tabip Odası ve Yönetim Kurulu Üyeleri, Hassa Devlet Hastane’sindeki doktora şiddet olayını kınadı.
Çocuğunun ölümünden sorumlu tuttuğu Hassa Devlet Hastanesinde görevli Çocuk Doktorunu darp eden aile kınandı.
Hatay Tabip Odası Başkanı,Dr.Selim MATKAP,Yönetim Kurulu Üyeleri Dr. Mustafa MAVİ ve Dr.H.Cengiz HAKSÖZ,Hassa Devlet Hastanesi’ne gelerek,Hassa Devlet Hastanesi Baştabibi Op.Dr. Turan PEHLİVAN ve Hastane çalışanlarını ziyaret etiler.
Topluca Hastane önünde Hastanedeki şiddeti kınayan basın açıklaması yaptılar.
İşte Basın açıklaması;
Değerli basın mensupları,sevgili hekim ve hekim dışı sağlık çalışanı arkadaşlarım.
21.02.2011 tarihinde maalesef Hassa Devlet Hastanesinde hepimizi üzen bir şiddet olayı gerçekleşmiştir.Bu tarihte hekim arkadaşımıza muayene edilmek üzere 9 aylık bir bebek getirilmiştir.Hekim arkadaşımız bebekte sıvı kaybı teşhisi koyarak hastaneye yatışını yaptırmış ve de tedavisini düzenlemiştir.Serviste hasta ile ilgili resmi prosedürlerin tamamlanması sırasında kullanmış olan karnenin hastaya ait olmadığını fark etmişlerdir.Durum hasta yakınlarına bildirildiğinde telaştan yanlış karnenin getirilmiş olduğunu,istenirse hastaya ait karnenin getirilebileceği ifade edilmiştir.Hekim arkadaşımız çocuğun tedavisinin devam etmesini ,bu arada hasta yakınlarının karneyi getirmelerini istemiştir.fakat her nedense aile çocuklarını alarak,hastaneyi terk etmişlerdir.Aradan geçen birkaç saat içinde bebek daha da kötüleşerek acil servise başvurmuş,hekim arkadaşımız zaman kaybetmeden bebeğe müdahale etmiştir.Müdahale sırasında çocuğun akciğerlerinden yaklaşık 250cc bebek maması çıkarılmıştır.Aile bebeği beslerken mamanın soluk borusuna kaçmasına neden olmuştur.Böylece de maalesef bebeğin kaybı gerçekleşmiştir.daha sonra hastanenin Çocuk Sağlığı ve hastalıkları uzmanı olan Dr. İbrahim Şilfeler arkadaşımıza birkaç kendini bilmez insan zavallısı ,üstelik çocuklarını kurtarmak için üstün bir gayret göstermişken saldırmıştır.hekim arkadaşımızın saldırıdan kaynaklanan yaraları hızlıca iyileşecektir.Ama arkadaşımızın gönül kırgınlığı,mesleğine olan inancının kaybı nasıl onarılacaktır?Biz hekimler ve aslında sağlık çalışanları bütün bu vahşi saldırıları kanıksamak zorunda mıyız? Gün geçmiyor ki,ülkenin bir köşesinden sağlık çalışanlarına yönelik bir şiddet haberi gelmesin.Gün geçmiyor ki hekimlerle ilgili bir olumsuz haber ulusal yada yerel basında üstelik içeriği tam bilinmeden bir haber yayınlanmasın.Bizler çok uzun eğitimlerden sonra ve de yoğun emekler sonucu hekim olduk.

Hiç bir ama hiçbir hekim hastasını kaybetmesi durumunda evde rahat uyuyamaz.Hassa Devlet Hastanesinde yaşanan bu olayda hasta yakınları kendi kabahatleri sonucu kaybettikleri çocuklarının acısını hekim arkadaşımızdan çıkarmamalıydılar.Bugün hekim arkadaşımızın yaşamış olduğu travma sonrası almış olduğu rapor nedeniyle Hassa Devlet Hastane’sinde Çocuk Hastalıkları Uzmanı bulunmamakta ve Hassalılar bu hizmetten yararlanamamaktadırlar.Bu nedenle Hassa’da yaşanacak bir bebek kaybının sorumlusu kim olacaktır?Böylesi bir durumda bu şiddeti uygulayan aile evinde rahat uyuyabilecek midir?Kendi kabahatlerini örtmeye çalışan bu insanlar arkadaşımızı sindirmek adına basına yalan yanlış beyanatlarda bulunmaktadırlar.Tüm gerçekler umarız ki en kısa zamanda ortaya çıkarak sorumlular cezalandırılır.
Biz hekimler almış olduğumuz uzun ve yorucu eğitimler sonrası,günde ortalama 16 saat çalışan,gece gündüz ameliyata,vizite ,tetkiklerin tamamlanmasına uğraşan,hastanın kimi zaman altını temizleyen,kimi zaman evindeki bir ihtiyacını karşılayan,aşısını yapan,büyümesini takip eden mesleğin insanlarıyız.Ve yine bizler çocuklarımızın,yakınlarımızın,akrabalarımızın hekim olmasını İSTEMİYORUZ.Kaybettiğimiz,dayak yiyen onca sağlık çalışanı arkadaşlarımızdan sonra artık hekimlik yapmak istemiyoruz.
Bizler Hatay tabip Odası olarak, hekim arkadaşımıza yapılan çirkin saldırıyı kınıyor,davanın takipçisi olacağımızı tüm kamuoyuyla paylaşıyoruz.
Hatay Tabip Odası
Darp Olayı
Hassa İlçesi Akbez Beldesi’nde ikamet eden Ahmet ARI, 9 aylık bebeği Bilal Arı adlı bebeğiyle ilgilenmediği ve ihmali bulunduğu nedeniyle, bebeğin ölümüne sebebiyet verdiği gerekçesiyle, Hassa Devlet Hastanesi Çocuk Hastalıkları Uzmanı Dr. İbrahim ŞİLFELER’i arkadaşları ile beraber darp etmişlerdi.
 

Adınız
:
Mail
:
Mesajınız
:
Bu içeriğe ilk siz yorum yapın!
 
son gelişmeler
öne çıkanlar
deneme bonusu güncel giriş supertotobet