Skip Navigation Links

Arsuz Projelerle Marka Kentler Arasında Yer Alacak

Arsuz Belediye Başkanı Nazım Culha’nın hizmetlerini ve yapacaklarını anlattığı basın toplantısında hizmetlerin sunumunu Başkan Yardımcısı Ali Yaptı

Arsuz Projelerle Marka Kentler Arasında Yer Alacak Web
TV

Arsuz   A+a-

Bugüne kadar yapılanlar ve yapılacaklar olarak iki ayrı kategoride sunumunu yapan Arsuz Belediye Başkan Yardımcısı Ali Yavuz, Arsuz’da kıyı kenar çizgisinin villalar tarafından işgal edildiği ve halkın denize ulaşamadığı 4 KM’lik bölgede yürüyüş yolu çalışmalarının hızla devam ettiğini belirtirken, Karaağaç Semt Pazarı, köprüler, çöp aktarma istasyonu, Arsuz Kent Meydanı, kültür merkezleri, plajlar, sosyal tesisler ve daha bir çok konu önemli proje başlıkları olarak yerini aldı.

Ali Yavuz’un sunumundan ise 2016 yılı ve sonraki yılların önemli projelerle hizmette atak yılları olacağı yönünde bir algı hakim oldu.

Arsuz Belediye Başkan Yardımcısı Ali Yavuz’un sunumundan önemli başlıklar ve hizmetlerin durumu ve gelecek aylarda gerçekleştirilecek hizmetlerin ayrıntıları şöyle :

 

ARSUZ SAHİL YÜRÜYÜŞ YOLU PROJESİ

Arsuz’u turizm cenneti hedefine taşımak adına başlattığımız Sahil Yürüyüş Projemiz, ilçemizin değerine değer katacak ve deniz kenti özelliğini daha çok pekiştirecek niteliktedir. İlçemizin sosyal dokusunu yeniden şekillendirecek, halkın denizle buluşmasını sağlayacak ve daha önceleri işgallerden dolayı geçilmesi bile mümkün olmayan kıyı bölgelerinden işgallerin kaldırılarak yapıma başlanan sahil yaya yolunun büyük bir kısmı tamamlanmış olup, yapımı hızla devam etmektedir.

 

-         KARAAĞAÇ SEMT PAZARI

Hem esnafın hem de halkın daha sağlıklı, daha düzenli ve güvenli bir ortamda alışveriş yapmasına imkan tanıyacak olan Karaağaç Semt Pazarımız, Hatay’daki en modern semt pazarıdır.  5 bin 770 metrekare alan üzerine kurulan semt pazarımız, 3 bin metrekarelik otopark alanı park sorunu yaşanmayan, 74 adet tezgah, wc, zabıta ofis binası, 56 metrekarelik dinlenme tesisi ve kafeteryasıyla birlikte sosyal ihtiyaçları karşılayabilen örnek bir semt pazarıdır. Semt pazarının yanı sıra, çok amaçlı olarak da kullanılabilecek ve birçok sosyal etkinliğe de ev sahipliği yapabilecek niteliktedir.

 

-         NARDÜZÜ - KARAAĞAÇ ŞARKONAK KÖPRÜSÜ

Karaağaç ve Nardüzü Mahallelerini birbirine bağlayan Şarkonak Köprüsü, mahallelerimizi birbirine bağlamanın yanı sıra halkımızın hem daha kısa sürede, hem de dolanmadan gidecekleri yerlere ulaşmalarına kolaylık tanıyacak. Daha önce sadece yaya ve motor sirkülasyonunun sağlandığı çelik yaya köprünün yerine 10 metre genişliğinde ve 23 metre uzunluğundaki beton köprümüz halkımızın hizmetine açılmıştır.

 

-         ZİLLİ DERESİ KÖPRÜSÜ

Zilli Deresi üzerinde bulunan ve ekonomik ömrünü tamamlayarak, geçtiğimiz yıllarda tamamen yıkılan Zilli Deresi Köprüsü’nün yerine Hatay Büyükşehir Belediyesi’nin katkılarıyla yeniden inşa edilen 64 metre uzunluğunda ve 18 metre genişliğindeki yeni köprümüzün açılışını geçtiğimiz hafta içerisinde gerçekleştirdik. Çengen Mahallesi’nden başlayıp Madenli, Üçgüllük, Akçalı, Hacıahmetli, Höyük ve Höyük – Avcılarsuyu karayollarına alternatif bir yol güzergahı oluşturan köprümüz trafiğin rahat ve güvenli bir şekilde sağlanabilmesi açısından büyük önem arzediyor.

 

-         ÇÖP AKTARMA İSTASYONU

İlçemizde hem vahşi çöp depolama yöntemine, hem de görüntü kirliliğine son veren Akçalı Çöp Aktarma İstasyonumuz ile çöpler insan sağlığına zarar vermeyecek şekilde birikmeden Hatay Büyükşehir Belediyesi Bertaraf Tesisine taşınıyor. ENVİTEC’in topladığı Karaağaç – Çengen Mahalleleri arasında kalan bölgemiz hariç, Arsuz’un diğer mahallelerimizden kışın her gün 60 ton, yazın ise artan nüfus sayısına paralel olarak her gün 120-130 ton çöpün tırlarla bertaraf tesisine taşındığı Çöp Aktarma İstasyonumuz bu bağlamda hızla gelişen ve değişen Arsuz’a önemli bir katkı sağlamaktadır.

 

 

 

 

 

 

-         BELEDİYE HİZMET BİNASI PROJESİ

En önemli önceliklerimizden biri olan belediye hizmet binasına yönelik olarak yaklaşık 100.000m2lik alanda planlama çalışmalarımız tamamlanmış ve Turizm Bakanlığı’ndan da onaylanmıştır. Kamulaştırma işleminin tamamlanmasının ardından 2017 yılı içerisinde Arsuz Belediye Hizmet Binası yapımına başlanacaktır.

 

-         ARSUZ KENT MEYDANI

İlçemizin adeta çehresini değiştirecek olan Arsuz Kent Meydanı Projesinin, kentin önemli bir ihtiyacını çözüme kavuşturacağını düşünüyorum.  İçeriisnde Atatürk Anıt Alanı’nın bulunduğu ve resmi törenlerin dışında konser ve sosyal etkinliklerin yapılabileceği, diğer zamanlarda da toplanılıp kafesiyle, süs havuzları, fıskiyeleri, oturma ve çocuk oyun alanlarıyla halkın hoşça vakit geçirebileceği yaklaşık 5000 m2lik meydan projemiz hazırlanmış olup, ihale süreci başlamıştır. Aynı zamanda yapılacak olan bu meydanın sahil yürüyüş yolu ile bağlantısını sağlamak ve halkı denizle buluşturabilmek amacıyla T.C.D.D. arazisi içerisindeki piknik alanının kiralanarak halkın kullanımına açılması için girişimler devam etmektedir.

 

-         GÖKMEYDAN KÜLTÜR ve SANAT MERKEZİ

Gökmeydan Kültür Merkezimiz, 2500 m2lik bir alanda halkımızın sosyal faaliyetleri, toplantıları ve bu gibi etkinliklerini gerçekleştirebilecekleri bir şekilde tasarlanmıştır. Farklı mimarisi, teknik donanımı, amfi salonu, otoparkı, atölyesi, kafetaryası ile bir çok organizasyona ev sahipliği yapacak nitelikteki merkezimiz adeta bir kültür kompleksi olacaktır.

 

-         ARSUZ NİKAH SALONU

Vatandaşların hem oturup zaman geçirebileceği aynı zamanda hayatlarının en özel anlarından biri olan nikah merasimlerinin yapılacağı Arsuz merkezde Altınkent civarındaki yeşil alanda yapılması planlanan sosyal tesis ve nikah salonu için proje hazırlıkları tamamlanmak üzeredir. Yaklaşık 1000 m2lik bir sosyal tesiste tüm özel günlerin kutlanmasının yanısıra çok amaçlı salon olarak kullanılabilecek bir tesis Arsuz'a kazandırılmış olacaktır.

 

-        SOSYAL TESİSLER

 

-         PLAJ – BÜFE

İlk etapta Karaağaç Mahallesinden başlayıp Arsuz kent merkezine kadarki sahil kesiminde büfe, WC, soyunma kabinleri, duş ve pergola yapılarak Arsuz’a yakışır sosyal tesislerin yapılması için projeler hazırlanmış, onayı için Çevre ve Şehircilik Bakanlığı'na gönderilmiştir. Bu projelerin hayata geçmesiyle birlikte vatandaşlar yazın bu noktalarda ücretsiz olarak denize girebilecek, aynı zamanda bu plaj tesislerinden faydalanabileceklerdir. Bu proje ile sahillerimiz bakımsızlıktan kurtulmuş olacak ve vatandaşlarımız temiz, düzenli ve güvenilir plajlarda denizin keyfini çıkarma imkânı bulacaktır. Kışın ise bu tesisiler sosyal tesis olarak hizmet vermeye devam edecek, bu kentte yaşayan halkımızın sıkıntısını yaşadığı sosyal aktivite eksikliği de giderilmiş olacaktır.

 

-         24 ADET PARK PROJESİ

Bir yandan ilçe genelindeki mevcut çocuk parklarının bakım ve onarım çalışmalarını sürdürürken, diğer yandan da çocuk parkı olmayan mahallelere yönelik başlattığımız çalışmalar kapsamında 24 adet yeni park yapımı gerçekleştireceğiz. Modern oyun grupları, fitness aletleri, yürüyüş yolları, oturma bankları, pergolaları ve yeşil alanlarıyla 7’den 70’e her kesime hitap edecek olan 24 adet yeni parkın ihalesi tamamlanırken, bu parkları 6 ay içerisinde tamamlayarak, halkın hizmetine sunmayı planlıyoruz.

 

-          ARSUZ SEMT PAZARI

Arsuz ilçesi içerisinde ikinci semt pazarı projemiz de tamamlanmış ve hâlihazırda yapım çalışmalarına başlanmıştır. Yaklaşık 4350 m2lik alana sahip, modern ve çağdaş bir kentin gerektirdiği şekliyle tasarlanan, vatandaşların kışın yağmur ve çamur, yazın ise kavurucu sıcaklardan korunarak alış veriş yapmalarına imkân sağlayacak olan semt pazarımız kentimizin önemli bir eksikliğinin giderildiği örnek bir proje olup, iki üç ay içerisinde tamamlanarak hizmete açılması planlanmaktadır.

 

 

-         NARDÜZÜ KENT MEYDANI

Nardüzü Mahallesi’nde halkın hoşça vakit geçirebileceği, çocukların oyun oynayabileceği, insanların yürüyüş ve spor yapabileceği ve aynı zamanda mahalle halkının toplanabileceği bir kent meydanı yapımı için proje yapım çalışmalarına başlanmıştır.

 

-         KARAAĞAÇ KÜLTÜR MERKEZİ VE SPOR SALONU –

-         KARAAĞAÇ NİKAH SALONU

Karaağaç mahallemiz Arsuz ilçesinin modern ve gelişmekte olan yüzüdür. Bu kapsamda Karaağaç Mahallemizde tiyatro, kongre etkinliklerinin yapılabileceği bir kültür merkezi ve nikah salonu projesi için çalışmalara başlanmıştır. Öncelikle arsa temini için Vakıflar Genel Müdürlüğü ile görüşülmüş ve yaklaşık 6000m2’lik alanda imar planı düzenlemeleri tamamlanma aşamasındadır. Çok yakın bir süre içerisinde de bu tesis Arsuz ilçemize kazandırılacaktır.

 

-         TAZİYE EVİ

Her mahallemizde bir taziye evi yapmak amacıyla mimari proje ve arsa temini çalışmalarına başlanılmıştır. Madenli Mahallemizde taziye evi inşaatı tamamlanmak üzeredir. Bunun dışında Akçalı, Karaağaç Cumhuriyet, Üçgüllük Mahallelerinde arsa yerleri belirlenmiş, imar planı ve mimari proje yapımı ve ihale hazırlıklarına başlanılmıştır.

 

-         GÖZCÜLER MORG VE GASİLHANE

Gözcüler Mahallemizde özellikle cenazelerin defini öncesinde ihtiyaç duyulan morg ve gasilhanenin projeleri hazırlanmış ve yakında inşaat faaliyetine başlanacaktır.

 

-         NARDÜZÜ NAMAZGAH

Nardüzü Mahallemizde, vatandaşların dini inançları kapsamında rahat ve hijyenik bir ortamda, adaklarını ve bayramlarını yapabilmelerine imkan tanıyacak olan ve herkesin ulaşımını kolayca sağlayabileceği yaklaşık 1500 kişilik, iki katlı namazgah projemizi hayata geçirmek için çalışmalarımız tüm hızıyla sürmektedir.

 

 

 

 

-         NARDÜZÜ KADIN KÜLTÜR VE GENÇLİK MERKEZİ

Nardüzü Mahallesindeki, eski Nardüzü Belediye Hizmet Binası’nın hem kadınlara yönelik el işi ve meslek edindirme kurslarının yapıldığı, gençlere yönelik kültür ve sanatsal faaliyetlerin yapıldığı çok amaçlı salon ile kütüphane ve internet evi gibi birimlerinin yanı sıra mahalle muhtarlarının da mahalle muhtarlarının da bulunduğu bir merkez haline getirilmesine yönelik olarak proje çalışmaları tamamlanmış ve yapımına başlanmıştır.

 

-         TURİZM PLANLARI(KONACIK, GÖZCÜLER, GÖKMEYDAN, AKÇALI)

Arsuz ilçesi aynı zamanda bir turizm kentidir ve ilçemizde turizm yatırımlarına büyük önem veriyoruz. Kültür ve Turizm Bakanlığı’nca turizm bölgesi olarak ilan edilmiş olan Konacık, Gözcüler, Gökmeydan ve Akçalı bölgelerinde turizm planları yapımına başlanmış olup çalışmalar devam etmektedir. Planların tamamlanmasıyla birlikte, ilçemizde var olan turizm potansiyeli daha da artacaktır.

 

-         SPOR TESİSLERİ VE SEMT SAHALARI

Her mahallemize bir semt sahası kazandırabilmek amacıyla başlattığımız çalışmalar kapsamında öncelikle Gülcihan, Gözcüler ve Arsuz’da Valilik aracılığı ile Spor Toto Genel Müdürlüğüne başvuruda bulunulmuş, bunun dışında da diğer mahallelerimizde de belediyemiz imkânlarıyla semt sahası yapımına yönelik proje çalışmalarına başlanılmıştır.

 

 

 

Arsuz Projelerle Marka Kentler Arasında Yer Alacak  videosunu izlemek için tıklayın.
Adınız
:
Mail
:
Mesajınız
:
Bu içeriğe ilk siz yorum yapın!
 
son gelişmeler
öne çıkanlar
deneme bonusu güncel giriş supertotobet