Skip Navigation Links

“Buradaki Evler Bize Dedemizin Babasından Kaldı”

Yayla sakinleri yıkım kararına tepkili

“Buradaki Evler Bize Dedemizin Babasından Kaldı”

Yaşam   A+a-

Çökek, Yahyalı, Pekmezci ve Topaktaş yaylalarından yaz aylarında Dörtyol ve civarından yaklaşık olarak 20 bin vatandaş istifade etmekte.

            Dörtyol Orman İşletmesinin yayla içerisinde meskun 75 evin yıkımı için karar aldırdığı ve bunu tebliğ ettiği yaylacılar tarafından ifade edilmekte. Tebligat süresinin dün dolmuş olması üzerine yayla sakinleri Çökek Yaylası girişinde eylem yaparak evlerini yıktırmayacaklarını, bunun için var güçleriyle mücadele edeceklerini belirtmekteler.

            Sabah erken saatlerden itibaren Çökek Yaylası girişinde toplanan 80 araç ve 250 kişilik gurup gelebilecek olan iş makinelerine engel olacaklarını ve yaylaya çıkmalarına izin vermeyeceklerini belirttiler.

            İçlerinde evleri için yıkım kararı olmayan yayla sakinlerinin de yer aldığı grupta yaşlı teyzeler ve küçük çocuklarda ellerinde Türk Bayraklarıyla saatlerce yol kenarında yıkım ekiplerinin gelmesini beklediler.

            Yaylacılığın bölgede bir kültür ve ihtiyaç olduğunu belirten yayla sakinleri, buralar bizlerde dedelerimizin babasından intikal etmiş yerler. Bizim açımızdan buraların manevi değeri var. Bizim geçmişimizin tüm hatıraları bu topraklarda, bu iklimde yaşam sürmekte. Biz yaylasız yaşayamayız. Yaylamızdaki evimizin yıkılması bizim yaşam hakkımızın elimizden alınmasıdır. Bu yayla evlerimiz dün yada geçen sene yapılmış evler değil. Her biri 25 – 30 hatta 100 senelik. Kimi zaman içerisinde tamirat görmüş, kimi ise yıkılıp yerine yenisi yapılmış. Burada bir yasal düzenleme yapılarak haklarımızın korunmasını istiyoruz. Hatay Büyükşehir belediyesinde ise onlar bir kadastro çalışması yapsın. Mevcut yapıyı koruyacak bir düzenlemeye gidilsin kimse mağdur edilmesin demekteler.

            Devletine saygılı, milletine bağlı, yasalara inanan bu insanlar yetkililerin seslerine kulak vermesini ve mağdur edilmemelerini talep etmekte.    

    Sedat İSKENDEROĞLU/DÖRTYOL(Hatay),(DHA)          

Adınız
:
Mail
:
Mesajınız
:
Bu içeriğe ilk siz yorum yapın!
ramazan bayrami 
son gelişmeler
öne çıkanlar
deneme bonusu güncel giriş supertotobet