Skip Navigation Links

İskenderun'da Uyuşturucu Operasyonu

İskenderun'da 2 metre boyundaki ibrikte piyasa değeri yaklaşık 7 milyon TL olan 277 bin adet uyuşturucu hap ele geçirildi.

İskenderun'da Uyuşturucu Operasyonu

Gündem   A+a-

Hatay'ın İskenderun İlçesi'nde 2 metre boyundaki ibrikte piyasa değeri yaklaşık 7 milyon TL olan sentetik uyuşturucudan imal edilmiş 277 bin adet hap ele geçirildi.

İskenderun Limanı'na gelen plakası açıklanmayan bir TIR, X-Ray taramasından geçirildi. Taramada TIR'da yoğunluk tespit edilmesi üzerine İskenderun Gümrük Muhafaza Kaçakçılık ve İstihbarat Müdürlüğü dorsedeki gümrük mührünü sökerek arama yaptı. Detektör köpekler Merkür ve Blackyö ile yapılan aramada TIR'da gümrük idaresine bildirilmediği belirlenen yaklaşık 2 metre boyunda dekoratif amaçlı bakır ibrik bulunurken, köpekler de ibriğe tepki verdi.

Bunun üzerine ibriğe küçük bir delik açılarak gümrük ekiplerinin ulaşılamayan yerlerin görüntüsünü almak için kullandığı videoskop cihazıyla ibriğin iç kısmı kontrol edildi. Yapılan ilk kontrolde uyuşturucuya benzer beyaz renkli küçük ebatlarda haplar gören ekipler, tabanını keserek açtıkları ibrikten 277 bin adet uyuşturucu hap çıkardı. Uyuşturucunun piyasa değerinin yaklaşık 7 milyon lira olduğu belirtildi.

Yapılan araştırmada uyuşturucunun Suudi Arabistan'a gönderilmek istendiği ortaya çıktı. İsmi açıklanmayan ibriğin sahibi ise ekiplerin düzenlediği bir operasyonda yakalanarak sorgusunun ardından sevk edildiği İskenderun Adliyesi'nde nöbetçi mahkemece tutuklandı. Operasyon devam ettiği için de adı açıklanmadı.
 

Adınız
:
Mail
:
Mesajınız
:
Bu içeriğe ilk siz yorum yapın!
ramazan bayrami 
son gelişmeler
öne çıkanlar
deneme bonusu güncel giriş supertotobet