Skip Navigation Links
Enerjisa-Toroslar

' Tek Adamın Hayaline Feda Edilecek Ülkemiz Yok'

CHP Genel Başkan Yardımcısı ve Parti Sözcüsü Selin Sayek Böke,'Türkiye ekonomisi ve dünyadaki gelişmeler’ konulu söyleşisinde Arsuz'da önemli mesajlar

' Tek Adamın Hayaline Feda Edilecek Ülkemiz Yok'Web
TV

Gündem   A+a-

" Siyasette zaferler mücadeleyle kazanılır,

biz, hep birlikte kazanacağız "

 

Arsuz Belediyesi'nin bu yıl ikincisini düzenlediği 2. Bahar Şenlikleri kapsamında 'Türkiye ekonomisi ve dünyadaki gelişmeler’ konulu panelin konuşmacısı olarak Arsuz'a gelen CHP Genel Başkan Yardımcısı ve Parti Sözcüsü Selin Sayek Böke, baba ocağındaki ziyaretinde Arsuz Belediye Başkanı Nazım Culha'yı makamında ziyaret etti.  Güleryüzü ve samimi sohbetiyle dikkat çeken Böke, ilçede yapılan ve yapılması planlanan çalışmalar hakkında Başkan Nazım Culha'dan bilgi aldıktan sonra, ‘Türkiye ekonomisi ve dünyadaki gelişmeler’ konulu söyleşi için Gümüş Otel'e geçti.

Saygı duruşu ve İstiklal Marşı'nın okunmasıyla başlayan panele Arsuz Belediye Başkanı Nazım Culha ve eşi Selda Culha, CHP Hatay İl Başkanı Mehmet Güzelmansur, CHP Arsuz İlçe Başkanı Faik Çekin, belediye meclis üyeleri, STK temsilcileri, oda başkanları,  dernek yöneticileri, milletvekili aday adayları ile çok sayıda davetli katıldı.

 

"Gücümüzü halktan alıyoruz"

Arsuz Belediyesi olarak CHP Genel Başkan Yardımcısı ve Parti Sözcüsü Selin Sayek Böke'yi ağırlamaktan büyük onur duyduğunu ifade eden Başkan Nazım Culha, "2. Bahar şenliklerine çok önemli bir konukla, ilçemizin evladı, Arsuz'un, Hatay'ın, Türkiye'nin gururu olan bir konukla devam ediyoruz. 1 Kasım'da harikalar yaratan projelerin mimarı Doç. Dr. Selin Sayek Böke aramızda. Sosyal belediyecilik anlayışından yola çıkarak,  altyapı ve üstyapının yanı sıra sanatsal, sportif,  sosyal ve kültürel etkinliklerin önem arzettiğini biliyoruz. Sosyal belediyecilik anlayışımızın temelinde bu var. Bizim gerek Hatay'da, gerek Arsuz'da çok eskiye dayanan bir kültürümüz var. Atalarımızdan babalarımızdan bize miras kalan 30 Mart Ğid Sabatağş ve 14 Nisan Evvel Nisan Bayramlarımız var. Aradaki 16 günlük süreyi Bahar Şenliği adı altında kutlamaya karar verdik. Nasıl atalarımızdan, babalarımızdan bize geldiyse bu kültür, bizler de bu kültürümüzü çocuklarımıza ve torunlarımıza taşımakla mükellef hissediyoruz kendimizi...  Biz hizmetlerimizi yaparken gücümüzü sizlerden alıyoruz. 2 hafta önce iki köprümüzün açılışını yaptık. Bugün çöp aktarma istasyonumuzun açılışını yaptık ve bu açılışlarımız devam edecek. Ekonomide Hatay olarak maalesef dip yaptık. Arsuz olarak da bundan nasibimizi aldık. Temennimiz; yanı başımızda sönen ateşin  biran önce sönmesi ve sağlıklı bir dış politikanın hayata geçmesiyle gerek ülkemizin,  gerek ilçemizin şahlanmasıdır" derken, termik santral yaptırmayacağı konusundaki kararlılığını dile getirdi.

 

"Arsuz hayat.."

Türkiye'nin kış havasından ancak böyle bahar şenlikleriyle çıkabileceğini ifade eden CHP Genel Başkan Yardımcısı ve Parti Sözcüsü Selin Sayek Böke ise, "Hem eve gelmiş olmanın heyecanı, hem de burası o kadar kendimi ait hissettiğim bir yer ki her şeyiyle çok güzel geliyor bana. Bana bu şevki yaşattığı için Arsuz Belediye Başkanımız Sayın Nazım Culha'ya gönülden teşekkür ediyorum.  Benim için eve gelmemin en önemli kısmı, gerçekten eve gelmekten geçiyor. Başı bayram, sonu bayram olan bir bahar şenliğinin parçası olmaktan mutluyum. Türkiye'nin kış havasından ancak böyle bahar şenliklerinde bir araya gelerek çıkabileceğini düşünüyorum. Belediye başkanımıza, Türkiye'nin çok ihtiyaç duyduğu yeniden farklı şeylere uyanma, yeniden pırıl pırıl günleri birlikte inşa etme heyecanını bizlere yaşatan bu tip kürsülere ve birlikteliklere önem verdiği için ayrıca teşekkür ediyorum. Kuzenlerin bu sıkışık programımın içerisinde beni annemle de buluşturdular. Annemin mezarına uğrama fırsatı buldum. Oradaki zeytin ağaçlarında yeniden doğuşu ve doğanın uyanışını gördüm,  portakal çiçeklerinde o kokuyu hissettim, doğaya baktığım zaman denizin dalgasından hayatın canlılığını hissettim ve biraz öncede bütün bunların bir araya geldiği çöp arıtma tesisinde de gerçek bir ekonomi  çıktısı gördüm. Arsuz hayat... Ve işte o hayatı bir araya getiren ve bizleri bir bahar şenliğinde bir araya getiren günleri kalıcı kılmamız gerekiyor. Bizim Türkiye'ye bu baharı getirecek ve başı bayram sonu bayram olan şenliklerle değil, 365 günün her gününde Türkiye'ye aydınlık ve pırıl pırıl günler yaşatacak yeni bir siyaset inşa etmemiz gerekiyor. Baharı yeniden Türkiye'ye getireceksek, o pırıl pırıl sabahlara uyanabileceksek, farklılıklarıyla birlikte yaşayan Arsuz'u Türkiye'ye taşıyacaksak bu ancak gerçek sorunu doğru tespit etmekten geçiyor.  Ülkemde gülebileceğim meseleler anlatmıyorum. Ancak 7 Haziran seçimlerinde gülen yüzle siyaset yapmak mümkündü.çünkü biz umudun taşıyıcısı ve umudun esasında gerçeğe dönüşmesinin öncüleriydik. Şimdi bize düşen görev; bizim suratımızı asan siyaseti yeniden değiştirip, gülen yüzlü o umudun taşıyıcıları olmaktan geçiyor. Biz Türkiye'nin yeniden gülen yüzle, hep birlikte farklı günlere uyanmasını sağlayabiliriz" dedi.

 

" Tek Adamın Hayaline Feda Edilecek Ülkemiz Yok"

Türkiye'nin şu anda yaşadığı en büyük sorunun tek adamlık sorunu olduğunu ifade eden Selin Sayek Böke, "Türkiye'de gerçekten Cumhurbaşkanlığı yapılmayan, sadece cumhurbaşkanlığı koltuğu doldurulan bir rejim var ortada. Ekonomideki tablonun da, eğitimdeki tablonun da, kadınların Türkiye'de yaşadığı şiddet ve baskının da, dünyadaki bütün olumsuz gelişmelerin içerisine Türkiye'nin dahil edilmesinin sebebi de bu... Ve biliyoruz ki;  bunu değiştirebilecek olan da sadece ve sadece biziz. Biz.. Biz insanlar, hep birlikte bir araya gelerek Türkiye'nin 80 milyon kişi olduğunu hatırlatarak, bir tek adamın hayaline feda edilmeyecek bir ülkemiz olduğunu yeniden o tek adama hatırlatmalıyız. Siyaset ancak siz varsanız olur ve siyasette zaferler ancak siz mücadele edersiz kazanılır. Biliyoruz ki  Cerettepe'de  "Ağacımı istiyorum" diyenlere karşı durdurulan ÇED raporları, biliyoruz ki Erdem Gül ve Can Dündar'ın davasında milletvekillerinin çıkmayarak engel oldukları faşist düzen ve biliyor ki sizin verdiğiniz ve vermeye devam edeceğiniz termik santral mücadelesi bunların her biri siyasette kazanımdır ve bunların her biri küçük gözükmekle birlikte büyük zaferlerdir. Daha büyük zaferlerin olmazsa olmaz parçalarıdır. Gelin CHP öncülüğünde gücümüzü Türkiye'yi hak ettiği demokrasiye, hak ettiği özgür düzene, hak ettiği eşitliklere ve bunları mümkün kılacağı yeni zenginleşen ve zenginliğini hakça paylaşan Türkiye'yi inşaa etmek için hep beraber kullanalım" şeklinde konuştu.

 

Adınız
:
Mail
:
Mesajınız
:
Bu içeriğe ilk siz yorum yapın!
son gelişmeler
öne çıkanlar
deneme bonusu güncel giriş