Skip Navigation Links

Hatay’ın Melekleri’nden Müthiş Başlangıç

Hatay Büyükşehir Belediye(HBB) Spor Kulübü Kadın Basketbol Takımı, Samsun Canik Belediye Spor'u Antakya Kapalı Spor Salonunda konuk etti.

Hatay’ın Melekleri’nden Müthiş Başlangıç

Spor   A+a-

Hatay Büyükşehir Belediye(HBB) Spor Kulübü Kadın Basketbol Takımı, Bilyoner.com Kadınlar Basketbol Ligi’nin(KBL) Play- Off çeyrek final programının ilk ayağında Samsun Canik Belediye Spor'u Antakya Kapalı Spor Salonunda konuk etti.

 

HBB, 10 Nisan Pazar günü oynanan karşılaşmaya, Anna Vajda, Natalie Hurst, Courtney Paris, Katsıaryna Snytsına ve Bahar Öztürk beşlisiyle başladı.

 

İLK ÇEYREĞİ GERİDE KAPATAN HBB, İKİNCİ YARIDAKİ DERLİ TOPLU OYUNUYLA MAÇTA İPLERİ ELİNE ALDI

 

Hatay Büyükşehir Belediye Başkanı Doç. Dr. Lütfü Savaş ile HBB Başkan Vekili ve HBB Spor Kulübü Başkanı Serdar Güven’in tribünden destek verdiği Hatay'ın Melekleri, maçın ilk dakikalarından itibaren ortaya koyduğu performansla kazanma inancını sahaya yansıttı. Müsabakanın ilk dakikalarında takımın yıldızlarından Katsıaryna Snytsına'nın sakatlanmasıyla M.Tuğba Oral oyuna dahil edildi. İlk dakikalardan itibaren gösterdiği performansla göz dolduran Hatay Temsilcisi, iç ve dış atışlarda bulduğu sayılarla maça etkili bir başlangıç yapsa da rakibi karşısında ilk çeyreği 21-17 geride tamamladı.

 

İkinci çeyreğe lig boyunca dikkatleri üzerine topladığı sayı üreten oyun anlayışıyla başlayan HBB, kısa sürede farkı kapatarak skora denge getirmeyi başardı. Pota altı ve dış atışlardan bulduğu sayılarla rakibiyle arasındaki farkı açan HBB, ilk yarıyı 43-39'luk üstünlükle kapattı.

 

MAÇI 78-64'LÜK SKORLA KAZANAN HBB, PLAY OFF ÇEYREK FİNAL MÜSABAKALARINDA 1- 0 ÖNE GEÇTİ

 

İkinci yarıda taraftarının desteğiyle oyunu iyice kontrol eden HBB'li Melekler, üçüncü çeyreği 60-57 'lik skorla önde tamamlayarak son çeyreğe avantajlı girdi.

 

Sezon boyunca Hatay'a unutulmayacak başarılar yaşatan melekler, müsabakanın son çeyreğinin ilk molasına 8 sayılık farkla önde girdi. M. Gamze Oral, Bahar Öztürk ve  Natalie Hurst'ün dış atışları ile farkı iyice açan Hatay temsilcisi, karşılaşmayı taraftarının müthiş desteğiyle 78-64'lük farklı bir skorla kazanmayı bildi. Bu sonuçla çeyrek final ilk maçından galibiyetle ayrılan HBB, yarı final yolunda yakaladığı avantajı taraftarlara karanfil hediye ederek kutladı.

 

Ev sahibi HBB’de Courtney Paris 15 sayı – 22 ribaund – 4 asist, Natalie Hurst 26 sayı – 2 ribaund – 9 asist ve Bahar Öztürk 18 sayı – 2 ribaund – 5 asist ile mücadele etti.

 

BAŞ: TÜM OYUNCULARIMI TEBRİK EDİYORUM

 

Baş Antrenör Ekin Baş, maç sonrasında yaptığı değerlendirme toplantısında, "Öncelikle inanılmaz bir maç oldu. Play-Off'un zor olacağını biliyorduk. Maçın başında büyük bir talihsizlik yaşadık. Ama bugün şunu gösterdik ki Türk oyuncuların da takıma katkısı büyük. Ben tüm oyuncularımı tebrik ediyorum" ifadelerini kullandı.

 

TAKMAZ: HEDEFİMİZ FİNAL OYNAMAK

 

Takım oyuncularından Gamze Takmaz da yaptığı değerlendirmede, önemli bir galibiyet aldıklarını belirterek, hedeflerinin final olduğunun altını çizdi.

Adınız
:
Mail
:
Mesajınız
:
Bu içeriğe ilk siz yorum yapın!
 
son gelişmeler
öne çıkanlar
deneme bonusu güncel giriş supertotobet