Skip Navigation Links

Çocuklarınızla Nitelikli Vakit Geçirin..

9 Nisan Cumartesi günü Bahçeşehir Okulları İskenderun Kampüsü'nde 'Bilişimsel Düşünme Eğitimi' konulu bir seminer düzenlendi.

Çocuklarınızla Nitelikli Vakit Geçirin..

Eğitim   A+a-

Seminere konuşmacı olarak Bahçeşehir Üniversitesi Eğitim Bilimleri Fakültesi Bilgisayar ve Öğretim Teknolojileri Eğitimi Bölümü Öğretim üyesi Yrd. Doç. Dr. Yavuz Samur katıldı.

Bahçeşehir Okulları'nın tüm kampüslerinde düzenlediği veli seminerlerinin İskenderun ayağında, Belen Kaymakamı Abdulaziz Aydın'ın da katılımıyla gerçekleşen seminer keyifli bir sohbet havasında geçti. Yavuz Samur seminerin ilk bölümünde eğitimde teknoloji kullanımı, teknolojinin öğrenmeye katkıları, Bahçeşehir Okulları'nda verilen Bilişimsel Düşünme Eğitimi gibi konulara değindi. 
Daha sonra günümüzde hemen hemen tüm çocuklu evlerin sorunu olan teknolojinin evdeki iletişimi sınırlaması gündeme geldi. Bu noktadan sonra seminer velilerin yoğun katılımıyla interaktif bir havaya büründü. Velilerin sıkıntılarına kulak veren Samur, kendine özgü esprili yaklaşımıyla ailelere dikkat etmeleri gereken konuları hatırlattı. Bilgisayar oyunlarının, televizyon dizilerinin ve çocukların ilgisini çeken benzeri etkinliklerin yaş sınırlamasının ciddi kurumlar/kurullar tarafından belirlendiğini, ailelerin denetimi mutlaka ellerinde tutmaları gerektiğini söyledi. Evde aileyle geçirilen zamanın çocuk için en değerli deneyim olduğunu belirten Samur, anne babaların biraz daha özverili olarak, çocuğun bilgisayar oyunlarından aldığı zevkin yerini tutacak etkinlikler planlamasını istedi. Şayet teknolojiyle geçirdiği zamanın yerini tutacak daha kıymetli bir şey sunulursa çocukların bilgisayara ya da televizyona yönelmeyeceğini belirtti. 
Seminerin sonunda veliler Yavuz Samur Hoca'nın en kısa zamanda tekrar İskenderun'a gelmesini, Bahçeşehir Okulları'nın da benzeri eğitimleri daha sık organize etmesini isteyerek memnuniyetlerini belirttiler.  
Adınız
:
Mail
:
Mesajınız
:
Bu içeriğe ilk siz yorum yapın!
 
son gelişmeler
öne çıkanlar
deneme bonusu güncel giriş supertotobet