Skip Navigation Links

Cenaze Programı Belli Oldu ..

Merhum gazeteci Cevdet Uygun'un cenaze töreni bilgisi.

Cenaze Programı Belli Oldu ..

Gündem   A+a-

Özgür Gazetesi'nin sahibi, Anadolu Basın Birliği Şube Başkanı, İGC Onursal Başkanı Usta Gazeteci Cevdet Uygun vefat etti.

Bir süredir sağlık sorunları ile mücadele eden 2 çocuk babası Uygun 65 yaşında İskenderun Devlet Hastanesi'nde yaşamını kaybetti.

Merhum Gazeteci Cevdet Uygun'un Cenaze Töreni Bilgisi.

Usta kalem Cevdet Uygun'un cenazesi 11 Nisan 2016 Pazartesi günü öğle namazına mütakiben İskenderun Kaptan Paşa Cami'nden kaldırılıp Karaağaç Mezarlığı'nda defnedilecektir. Allah rahmet eylesin. Ailesinin ,ve tüm dostlarının başısağolsun.

Taziye evi Sahil Evler Yaşar Doğu Caddesi Sebati Gönenç Apt. No:25

İskenderun adresin de kabul edilmektedir.

8. Gün Haber Gazetesi ve 8. Gün Haber Web Tv ailesi olarak eşi emekli öğretmen Edibe Uysal ile çocuklarına ve basın camiasına başsağlığı diliyoruz.

 
Cevdet Uygun Kimdir?
 
 
1951 İskenderun doğumlu. İlkokulu Mithat Paşa İlkokulu’nda, Ortaokul ve Liseyi Tarsus Amerikan Koleji’nde okudu. Daha sonra Ankara Üniversitesi (A.Ü.) Siyasal Bilgiler Fakültesi (Mülkiye) Uluslararası İlişkiler Bölümü’nden 1974 yılında mezun oldu. Ancak bazı siyasi nedenlerle ideali olan Dışişleri Bakanlığı’nda çalışma imkânı bulamadı.
 
Askerlik hizmetinin bir bölümünü Genelkurmay Başkanlığı Protokol Şube Müdürlüğü’nde yaptı ve 1976’da terhis oldu. Daha sonra İskenderun’a döndü ve Özgür Gazetesi’ni kurdu. 12 Eylül döneminde Adana’ya taşınmak ve oradaki yerel gazetelerde çalışmak durumunda kaldı.
 
2000 yılında tekrar İskenderun’a dönen Cevdet uygun, bir dönem İskenderun Gazeteciler Cemiyeti (İGC) başkanlığı da yaptı. Bugün İskenderun Gazeteciler Cemiyeti olarak kullanılan binayı üyelerine kazandırdı.
 
Özgür Gazetesi’nin yeniden yayın hayatına kazandıran Cevdet Uygun halen gazetenin sahibi ve yazı İşleri Müdürü. 
“Bir gazetecinin anıları- Bir de bizden dinleyin!” adlı kitabın yazarı olan Uygun, son olarak yakın bir tarihte İskenderun Gazeteciler Cemiyeti yönetim kurulu tarafından Onursal Başkan olarak kabul edilmişti. 
Gazeteci Cevdet Uygun, evli ve iki çocuk babasıdır.
Adınız
:
Mail
:
Mesajınız
:
Bu içeriğe ilk siz yorum yapın!
son gelişmeler
öne çıkanlar
deneme bonusu güncel giriş supertotobet