Skip Navigation Links

Üç Hikaye Yazarı Dörtyol'a Geliyor..

Hatay Valiliği, İl Milli Eğitim Müdürlüğü ve Dörtyol İlçe Milli Eğitim Müdürlüğü'nün destekleriyle İncesu Kitap ve Kırtasiye

Üç Hikaye Yazarı Dörtyol'a Geliyor..

Gündem   A+a-

Hatay Valiliği, İl Milli Eğitim Müdürlüğü ve Dörtyol İlçe Milli Eğitim Müdürlüğü'nün destekleriyle İncesu Kitap ve Kırtasiye tarafından hayata geçirilen ''Yazarlar Okulda Ve Ödüllü Kitap Okuma Yarışması'' projesi kapsamında; Öğrencilerin okumakta olduğu kitapların yazarları Dörtyol'a geliyor.

İlkokul 2. sınıftan başlayıp 7. sınıfa kadar öğrencilere yönelik hazırlanan okuma kitaplarının  yazarları olan Hamdullah Köseoğlu, Cahit Kaya ve Ayşe Yamaç okuyucularıyla buluşmak üzere 14 Nisan 2016 Perşembe günü ilçemizde olacak.

İl Milli Eğitim Müdürlüğü'nce oluşturulan bir komisyon tarafından tespit edilen kitaplar her sınıf için 5'er adetlik bir setten oluşmakta. İlçemiz Dörtyol'da Kitap setlerinin satışı İNCESU Kitap Kırtasiye tarafından yapılmakta. Öğrencilere okuma alışkanlığı kazandırmayı hedefleyen bu kampanyanın daha da cazip hale gelebilmesi için; kampanya sonuna öğrenciler birtakım hediyelerle ödüllendirilecek. Mayıs ayının başlarında kitapların içeriklerinden oluşacak test usulü bir sınava tabi tutulacaklar. Yapılacak sınav sonucunda okulundaki zümresinde 1. olan öğrencilere: Okul çantası, 2. olan öğrencilere: kırtasiye seti, 3. olan öğrencilere: Kitap seti verilecek.

Okulunda kendi zümresinde dereceye giren öğrenciler yine okudukları kitapların içeriğinden oluşan ikinci bir sınava tabi tutulacak ve İlçe derecesi için yarışacaklar. İlçede 1. olan öğrenciye: Bisiklet, 2. olan öğrenciye: Çeyrek Altın, 3. olan öğrenciye: 100 Tl Hediye Çeki ödül olarak verilecektir.

''Yazarlar Okulda Ve Ödüllü Kitap Okuma Yarışması'' kapsamında ilçemize 14 Nisan 2016 Perşembe günü olan Hamdullah Köseoğlu, Cahit Kaya ve Ayşe saat 10:00 da Özel Tufan Kolejindeki programda öğrencilerle bir araya gelecekler. Söyleşi olarak gerçekleştirilecek programda, yazarlar arzu eden öğrencilere kitaplarını imzalayacaklar.

Aynı gün öğleden sonra Halk Eğitim Merkezi salonundaki program ise saat 14:00 de gerçekleştirilecek. Halk Eğitim Merkezindeki program salon kapasitesinin daha da büyük olması dolayısıyla daha büyük bir ilgiyle karşılaşacağı beklenmekte.

Dörtyol'da okumayı özendirmenin yanı sıra yazarlarla öğrencileri tanıştırmak amacını taşıyan yarışmayla ilgili bir açıklamada bulunan İncesu Kitap ve Kırtasiye İşletmecisi Mustafa Kemal İncesu; “Yazarlar Okulda Ve Ödüllü Kitap Okuma Yarışması'' ile asıl amaçlanan; öğrencilerin okuma alışkanlığı kazanması, öğrencilerin okuma ve anlama düzeyini yükseltmek ve ölçmek. Kitap okumanın sevdikleri bir eylem haline gelmesine yardımcı olmak. Yaşam boyu karşılaşacakları sınavlar öncesi kendilerini başka bir boyutta da sınamalarını sağlamak soru ve sorunlarını çözebilme becerilerini geliştirmek hedeflenmektedir. Ayrıca bu sayede yavrularımız kitap yazarlarıyla bir araya gelmek, onları tanımak ve onların bilgi ve birikimlerinden yararlanmak imkanı da yakalamış olacaklar.” Dedi.    

 

Adınız
:
Mail
:
Mesajınız
:
Bu içeriğe ilk siz yorum yapın!
son gelişmeler
öne çıkanlar
deneme bonusu güncel giriş supertotobet