Skip Navigation Links
Enerjisa-Toroslar

Kilis MHP Tek Yürek; Başbakan Akşener ..

MHP Genel Başkan Adayı Meral Akşener Kilis'te “Başbakan Meral” sloganı ve çiçeklerle karşılandı.

Kilis MHP Tek Yürek; Başbakan Akşener ..

Gündem   A+a-

MHP Genel Başkan Adayı Meral Akşener Genel Merkez tarafından kapatılan il teşkilatlarını ziyaret kapsamında önceki gün Kilis ve Gaziantep'te Akşener, “Başbakan Meral” sloganı ve çiçeklerle karşılandı. 

 

Hatay’dan Şefik Çirkin, Turan Çirkin ve eski Antakya İlçe Bşk. Mehmet Ali Yıldırım ile Kilis’e otobüs kaldıran Yeni Cemnur Tesislerinin sahibi ve eski ülkü ocakları başkanı Yıldırım Alpay’la çok sayıda tanıdık sima mitingde Akşener’i karşılayanlar arasındaydı.
 

Hak Bildiğimiz Yoldan Şaşmayız
 

Genel Merkez tarafından görevinden alınan MHP Kilis il Başkanı Arif Amoca, İl teşkilatının kapatılmasına tepki olarak yönetimi ile birlikte, istifa eden Eski Kadın Kolları Başkanı Melek Tunçel, Kilis’in imza veren 3 üst kurul delegesinden 2’si, partililer ve çok sayıda vatandaş karşılamada hazır bulundu. Genel merkez tarafından hukuksuz bir şekilde görevinden alınan Kilis İl Başkanı ve Üst Kurul Delegesi Arif Amoca; “Partimizin tüzük değişikliği için üst kurul delegeleri olarak demokratik bir istekte bulunduk. Ancak bu haklı isteğimizin herhangi bir şekilde karşılık bulması bir yana, cezalandırıldık ve yönetimden alındık. Ancak bedeli ne olursa olsun hak bildiğimiz bu yolda haklının ve halkın yanında sonuna kadar yürüyeceğiz” dedi.
 

Muhteşem Kalabalık
 

Havaalanından hareket eden yüzlerce araçlık konvoy ile Kilis merkeze gelen Meral Akşener’e yoldan geçen araçlar da kornaları ve bozkurt işaretleri ile sevgi gösterisinde bulundu. Kilis’in girişinde bir grup vatandaş, “Tüm Suriye halkı sizi destekliyor” pankartı açtı. Cumhuriyet caddesinde, “Türkiye seninle gurur duyuyor” sloganı altında aracından inen Akşener’in, izdiham nedeniyle zaman zaman yürümekte zorluk çektiği görüldü. Meral Akşener’in yürüyüşü esnasında vatandaşlar tarafından gül yaprakları ve karanfiller atıldı. 
Seçim bozgununu kabullenemiyoruz
 

Cadde boyunca yürüyen Akşener, esnafa “hayırlı işler” dilerken, Kilis’li esnaf da, “Şehrimize hoş geldiniz” sözleriyle karşılık verdi. Tatlıcı dükkânı sahibi bir esnafın davetini kırmayan Akşener, yöresel Kilis katmerinin yapılışını izledi ve tadına baktı. Yılların esnafı olduğunu söyleyen tatlıcı, “Bunların yaptığı gibi yapmayın. Vefasızlığa meydan vermeyin. Size güveniyoruz” dedi. Akşener de bunun üzerine, “Anlaşılmıştır. 22 yıldır yapmadım, bundan sonra da yapmam” diye cevap verdi. Yapılan esnaf ziyaretinin ardından Ayşecik Aile Çay Bahçesi’nde partililere hitap eden Akşener 1 Kasım’da MHP’nin uğradığı seçim bozgununu kabullenemedikleri için yola çıktıklarını belirterek şöyle konuştu; “Bizim derdimiz Akşener Genel Başkan olsun değil. Biz Türk siyasetine meydan okuyoruz. Bu yürüyüşün artarak büyüdüğünü görüyorum. Geriye dönmek söz konusu değil. Ülkücü iradenin 1 Kasım seçimleri sonrası ortaya çıkan o kara ve hazin tabloya itiraz ettiğini, itirazını önce seslendirdiğini, o sesin duyulmadığını belirtik. Sonra dediniz ki ‘Gidin imza toplayın’. Biz de il başkanlarımızla el ele vererek talimat verilen imzaları topladık. Bu güçle, sizin iradenizle yola çıktık, imzaları teslim etik. Sonra duyduk ki meğer bin 100 delege imzası verilse bile kıymeti yokmuş. Yolladılar bizi mahkemeye. Mecbur kaldık. MHP’yi mahkemeye göndermek ayıptır, günahtır. Ülkücülerin ortaya koyduğu bu irade meyvesini verecek inşallah. Sonuç alacağız diye düşünüyorum. Bu kongre yapılacak, orada kendimizi tartacağız. Yarın mahkemeden çıkacak karar umarım ki ülkemize hayır getirir. İnşallah milleti, ülkücülerin hayrına bir sonuç çıkar. MHP sadece kongre yürüyüşü yapmıyor. Bu yürüyüş aynı zamanda bir iktidar yürüyüşü. Buradan genel merkeze sesleniyorum. MHP sıradan bir parti değildir. Başbuğumuzun kurduğu milletimizin devam ettirdiği bir partidir. MHP’den hain fitneci çıkmaz. Bir ülkücü kimsenin emrine girmez. Kimsenin müridi olmaz, kimseye boyun eğmez. Karar ne olursa olsun bu yolculuk devam edecek bundan kaçış yok”

Adınız
:
Mail
:
Mesajınız
:
Bu içeriğe ilk siz yorum yapın!
son gelişmeler
öne çıkanlar