Skip Navigation Links

Kimlik Numaraları Değişiyor mu?

Ulaştırma Denizcilik ve Haberleşme Bakanı Bakan Binali Yıldırım, kimlik bilgilerinin sızdırılmasıyla ilgili açıklamalarda bulundu.

Kimlik Numaraları Değişiyor mu?

Gündem   A+a-

Ulaştırma Denizcilik ve Haberleşme Bakanı Binali Yıldırım, kimlik bilgilerinin sızdırıldığı iddiaları ile ilgili olarak konuştu.

Yıldırım, bu bilgilerin 2010 yılında bütün siyasi partilere verildiğini hatırlattı. Yıldırım, bilgilerin çalındığı iddialarını da paralel yapının yeni bir algı operasyonu olarak yorumladı.

Bilgilerin kimlerle paylaştığının belli olmadığını kaydeden Yıldırım, TC kimlik numaralarının değiştirilmesine neden olacak bir durum olmadığını da söyledi.

Binali Yıldırım şunları kaydetti:

"Ben bunu dün de açıkladım. 2010 yılında bir şekilde elde edilen kimlik bilgileri şimdi sanki MERNİS sistemine sızılarak elde edilmiş gibi servis yapılıyor. Bu malum paralel yapının yeni bir algı operasyonudur. Neden elde Edilmiş onu da söyleyeyim. 2009 yılı ve daha sonraki seçimlerde bütün seçimlerden önce seçime girecek partilerin tamamı yasa gereği bütün seçmenlerin adlarını adreslerini ve TC kimlik numaralarını içeren bilgileri vermek zorundalar. Yaklaşık olarak 50 milyon seçmen var bu bilgileri alanlar bilemiyoruz ki kimle paylaştı."  

 

 

Adınız
:
Mail
:
Mesajınız
:
Bu içeriğe ilk siz yorum yapın!
 
son gelişmeler
öne çıkanlar
deneme bonusu güncel giriş supertotobet